Reklama

Reklama

Monty Python: Copak je to za Mesiáše...

(divadelní záznam)
  • Velká Británie Not the Messiah: He's a Very Naughty Boy

Obsahy(1)

V roce 1979 obrátil Monty Pythonův Život Briana biblický příběh vzhůru nohama. Nyní autoři muzikálu Spamalot proměnili dnes již klasickou hudbu k nepoznání! Připravte se na komediální mistrovské dílo Copak je to za Mesiáše?, které kombinuje nezapomenutelný humor nejslavnějšího filmu Monty Pythonů s majestátní velkolepostí symfonického orchestru. Nepromarněte příležitost stát se svědky jedinečného a neopakovatelného představení, v němž se na jednom pódiu po dlouhé době setkali kmenoví členové Monty Pythonova létajícího cirkusu Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones a Terry Gilliam. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průvodkyní večerem je paní Betty Palinová. Na jevišti se sejdou čtyři členové Monty Pythonů. V první řadě sedí vedle sebe asi deset povědomých mr. Gumbyů s kapesníky na hlavách. Hudba burácí, sbor zpívá, sbor se plazí před Pánem, dolézá za Brianem, zpívá ve chvílích, kdy vůbec zpívat nemá. A taky bečí. Eric Idle imituje Boba Dylana. Terry Jones vystupuje coby římský horník, Terry Gilliam je zase (i díky svému proslovu) rozhodně nejdůstojnějším protagonistou celé téhle bláznvé věci. Always look on the bright side of life zní neskutečně. Do toho všeho se občas přimíchají skotští dudáci, mexičtí trumpetisté, pastýřka Carol Cleveland se zpívajícími ovečkami a nechybí ani Pilát / dřevorubec doprovázený sborem kanadské jízdní. To přece nemohlo dopadnout jinak než pěti hvězdami!___P.S. Graham s Johnem mi na pódiu ovšem chybí. A zatímco toho prvního omlouvá smrt, kde se hergot flákal Cleese? Že by se jeho chůze opět o něco zešvihlila? ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Unikátny zážitok. Aj keď nie ste skalní fanúšikovia opery, muzikálov a vážnej hudby, dajte tomuto dielku 10 minút... alebo 15. Potom vás to chytí a neodtrhnete sa. Naozaj originálny mix spevu, hudby, hovoreného slova, krátkych scénok a hlavne úžasnej výpravy i scény v Royal Albert Hall, kde je viac než očividné, ako náramne si to všetci účastníci užívali - od skvele hrajúcich operných sólistov až po zbory, veteránov a divákov. Krásna pocta k 40. výročiu Monty Pythonovho cirkusu. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Bože, ty jsi tak veliký. Tys ze všech největší. Pane jo. Ty jsi ale kus. Přeživší Monty Pythons (ovšem překvapivě bez Cleese) dostali chuť zavzpomínat si, jaký byl Bůh frajer a nejspíš i šprýmař pohrávající si s Životem Briana, proto oprášili tuhle klasiku, kterou rozezpívali, přidali mexikánce, gospel, Boba Dylana, speciální hosty, ovce, reprodukovaný sex i drvoštěpa, a v téhle podobě ji naservírovali nadšenému publiku v londýnské Royal Albert Hall. Sice jsem se nekrčil v přítmí sálu mezi všemi těmi rozesmátými diváky, ale ze záznamu jsem se bavil úplně stejně jako oni. A jelikož ctím heslo, že vždycky je lepší brát život z té lepší stránky, tak jsem si to doma užil s kapesníkem na hlavě coby praštěný pan Gumby .. ()

M4rkl4r 

všechny recenze uživatele

Hodně nostalgické, zvláště závěr. Ale já jsem vlastně nikdy nechtěl psát tenhle komentář. Chtěl jsem být dřevorubcem . Hopsat po stromech, když se plaví po mocných vodách Britské Columbie! Obrovské sekvoje! Modříny! Jedle! Mohutné skotské borovice! Vůně čerstvě poraženého stromu! Pády mohutných stromů!S mojí milou po mém boku, zpívali bychom. Jsem dřevorubec a jsem okej,spím celou noc a makám celý den.... ()

Fr

všechny recenze uživatele

Komediální oratorium inspirované M.P.: Život Briana..... Sólisté, obrovský sbor, orchestr BBC, občasné zpestření ,,dědkem“ M.P. (oni se neurazí) a muž jménem Brian, který přišel na svět ve špatnou chvíli na špatném místě. To je jako by u nás někdo vzdal poctu Divadlu J.Cimrmana. Jejich nejslavnější hře…….. (dosaďte si sami). Umělecká hodnota VELIKÁ! Ale dívat se na to nedá! Sorry! Je jedno, že jsem fanatický obdivovatel ,,muže jménem Brian“. Tenhle jistě velmi zajímavý nápad jde kapku mimo mě, ale jistě si své publikum najde nejen v Británii. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím co je ORATORIUM. 2.) Od Monty Python sjedu všechno, i kdyby se tam mělo jen zpívat. 3.) Dokážu opěvovat cokoliv, třeba botu. 4.) Byl jsem zrozen při opeře (a dokážu při ní i zemřít). ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama