Reklama

Reklama

Santiniho jazyk

(TV film)
  • angličtina Santini's Enigma
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmově televizní zpracování známého románu Miloše Urbana organicky propojuje prvky thrilleru, mystiky a hermetické filozofie s poutavým historickým exkurzem. Na pozadí fascinující a znepokojivé architektury Jan Blažeje Santiniho, která světově unikátním způsobem mísí prvky baroka a gotiky, se rozvíjí příběh člověka, hledajícího na počátku nového tisíciletí ztrácející se pocit smyslu a životního naplnění... Nespokojený zaměstnanec reklamní agentury Martin Urmann je pověřen nesplnitelným úkolem, který má fakticky ospravedlnit jeho náhlý vyhazov ze zaměstnání. Martin úkol přijímá, ale je to spíše gesto vzdoru, než vážně míněná snaha zachránit své postavení. Práce ho nepřímo zavede na stopu tajemných vzkazů dávno mrtvého architekta, které se zdají promlouvat přes hloubku času přímo k němu. Martin se pouští do honby za rozluštěním těchto zpráv. Jeho cesta je lemována záhadnými vraždami, které nějakým způsobem musí souviset s jeho pátráním. Fascinující síla světa, do kterého se postupně propadá, vylučuje možnost, že by od svého záměru odstoupil. Musí dojít až na konec, kde čeká odhalení, které od základu změní celý jeho, doposavad pečlivě udržovaný, pohled na svět. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Ad Magyar: jenže tenhle film se tváří smrtelně vážně, uvádí konkrétní lokality (proto je někoterými diváky oceňován jako mysteriítní dokument) atd. Ovšem cpát románskou kryptu v Louce (kterou každý, kdo se trošku zabývá dějinami umění, musí poznat) pod barokní areál ve Křtinách, to svědčí tedy, jemně řečeno o povýšené povrchnosti ve smyslu: divák je vůl...

lu1

lu1 (hodnocení, recenze)

100% souhlas s komentářem Blackrain pod obsahem, není co dodat...

Magyar

Magyar (hodnocení, recenze)

Mariin: Tyvole, a já si vždycky myslela, že všechny baráky, a všichni interiéři a exteriéři, který ve filmu "hrajou", na těm všech místech dovopravdy stojej, jsou vod sebe vzdálený přesně tak, jako ve skutečnosti, a pořád tam svíti měsíček nebo sluníček a za plotem leží mrtvola s šípem v zádech.

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Ten Strach cpe tu románskou kryptu louckého kláštera i pod kostele ve Křtinách. Asi chtěl materiál využít, ale on si fakt myslí, že divák je vůl...

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

MegSimpson: Třeba proto, že podle scénáře jsou ty postavy česky mluvící Češi? Samozřejmě, pokud by Urban do toho příběhu vrazil nějakého slováka, maďara nebo ukrajince, asi by tam zněla slovenština, maďarština nebo ukrajinština...

MegSimpson

MegSimpson (hodnocení, recenze)

Film se mi líbí. Ale co nechápu proč jsou Slováci a Slovenky v českých filmech předabováváni...?! :-(

Ynés

Ynés (hodnocení, recenze)

Už to vypadá, že se konečně dočkáme. ČT1 by měla film vysílat 4. 12. ve 20:00.

made1

made1 (hodnocení, recenze)

Rozhodně to ještě nedávali, jen to sami nevědí. Skoro stejný pořádek jako na Nově.

BenS

BenS (hodnocení, recenze)

Myslím, že to fakt nevysílali. Plán je asi listopad 2011. Akorát, když to dokončili, tak byly nějaké asi uzavřené projekce.. Můžeš se zkusit zeptat těch, kteří to hodnotili, kde to viděli.

eileen

eileen (hodnocení, recenze)

BenS: Psala jsem do ČT ohledně přesného uvedení filmu a bylo mi odpovězeno, že Čt se určitě chystá film reprízovat, ale nevědí kdy :-)). Je ale zvláštní, že nikde na jejich stránkách není info o tom, že by se kdy film vysílal. Opravdu podivné.

BoredSeal

BoredSeal (hodnocení, recenze)

Dudek: Che, Lord Mord by byl drahej - kde by vzali celej ten labyrint neexistujícího Židovského města? Sedmikostelí by bylo podle mě v pohodě - konečně film, kde hraje nějakou roli Kongresové centrum :)

Astrebleue

Astrebleue (hodnocení, recenze)

Tosim: Tak to závidim, jsem na to hodně zvědavá. Herci mi přijdou vzhledem k předloze dobře vybraní.

Braddy

Braddy (hodnocení, recenze)

Tosim: No už jsem se vyděsil, že mi to v TV uteklo :-)) Knížka je super, tak jsem na zpracování zvědavý:-)

Tosim

Tosim (hodnocení, recenze)

Jen abych předešel případným budoucím nepochopeným či nepochopitelným vášním - tento film v distribuci ještě není, ale já ho viděl 18.11.2010 v pražském kině MAT na předpremiéře pro štáb, přátele a známé.

Lukyn_CZ

Lukyn_CZ (hodnocení, recenze)

Knížka byla zajímavá, hlavně protože se část děje odehrává v našem městě. Podle informací se tu už i něco natáčelo a mě nezbývá než se těšit na film. Snad se podaři :)

Astrebleue

Astrebleue (hodnocení, recenze)

Dozvěděla jsem se o tomhle projektu na návštěvě v Rajhradu, kde průvodce informoval o tom, že se tam točilo několik záběrů a překvapilo mě to. Pokud mě paměť neklame, v úvaze na zfilmování stál před časem Hastrman. Pokud by ho někdo zvládl zvěčnit, byl by to skvělý film. Ovšem pro začátek a s menším rozpočtem se alespoň prokáže, kolik dostane režisér dobrého z předlohy dostat.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Tak včera jsem se zúčastnil natáčení na UMPRUM v Praze jako komparzista a přišlo mi to trochu jako by zase pokračovali v Ďáblově lsti...

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Snad bude mít Santiniho jazyk úspěch a přispěje k zisku peněz na Strachův vysněný projekt Sedmikostelí. Za sebe přiznávám, že, co se Urbana týče, tak bych na plátně nejradši viděl řádně financovaného Lorda Morda.

Související novinky

Psycho Film 2011

Psycho Film 2011

21.05.2011

Psycho Film 2011 se uskuteční ve dnech 3. – 5. června 2011 v Praze a 8. – 10. června 2011 v Opavě. Věnuje se tématům psychiky člověka, letos se zaměřuje na hranici mezi vírou a duševní nemocí.… (více)

Reklama

Reklama