Reklama

Reklama

Syn lovce orlů

  • Německo Die Stimme des Adlers (více)

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Bazarbai není jako ostatní nomádští chlapci jeho věku. Sní o tom, že opustí zelené pastviny své rodné provincie v západním Mongolsku; přitahuje jej volání městské džungle Ulánbátaru. Jeho otec s ním má však jiné plány.
Napínavý příběh se odehrává na mongolské náhorní plošině, jejíž obyvatelé žijí v symbióze s překrásnou, ale zároveň nebezpečnou přírodou. Civilizace sem doléhá jen velmi vzdáleně. Hlavním hrdinou je dvanáctiletý nomádský chlapec, který má jako nejmladší syn po otci převzít umění lovu orlů. Hoch ale touží po životě ve městě, a tak využije příležitosti k útěku. Čeká ho náročné putování, které mu otevře oči a přiměje ho přehodnotit názory. Na cestě namířené do civilizace, chlapce provází otcův orel. Při svém putování Bazarbai zjistí, že šťastný život pramení z tradice, hlubokého respektu k přírodě, přátelství a spolehlivosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Cyklistka 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější část filmu je zhruba první třetina - nádherná příroda a magická atmosféra. Každou scénu s majestátními horami a stepmi si dovedu představit jako obrazy na zdi u nás doma. Po vydání se Barzabaie na pouť film tratí na tempu a taky poselství je předvídatelné, přesto je pořád na co se dívat. ()

vancho 

všechny recenze uživatele

Nenápadný príbeh bez nejakého napínavého deja, ale je príjemné sa dívať na tento film. Zaujímavá príroda, spôsob života mongolsých pastierov, aleaj citlivo zachytené všeľudské témy, ako vzťah syna a otca, pubertálne rebelantstvo, náznak prvej lásky, vzťah k bratovi a nado všetkým dohliadajúci anjel strážny v podobe orla vyslaného otcom. Je to film, pri ktorom sa človek niečo dozvie o cudzej krajine a pritom problémy postáv mu môžu byť blízke. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První polovina z mongolských odlehlých dálav je úžasně atmosférická, bohužel jakmile se klučina vydá na pinocchiovskou cestu za zkušenou směrem civilizace, tak to kvalitativně rychle upadá směrem k již stokrát viděné artové agitce na téma „ševče, drž se svého kopyta“. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Vizuálne podmanivá snímka, ktorá je paradoxne oveľa zaujímavejšia keď prehovára len obrazmi. Akonáhle sa autori pokúšajú podať divákovi príbeh, ide o príliš jednoduchú scenáristickú cestu za sebapozn/áv/aním sa. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama