Reklama

Reklama

Jsem brána

  • angličtina I Am the Doorway
Trailer
Krátkometrážní / Horor / Sci-Fi / Mysteriózní
Česko, 2017, 15 min

Obsahy(1)

První česká adaptace příběhu Stephena Kinga. Muž uvězněný v karanténě vesmírné lodi a podivná nemoc, která ovládá jeho tělo a mysl. Aby se zachránil, bude muset podniknout drastický krok. (Festival krátkých filmů Praha)

Diskuze

honajz2

honajz2 (hodnocení, recenze)

HAL

Mě to taky strašně štve. A přitom by bohatě stačilo, kdyby ho režisér hodil třeba na Vimeo za drobný poplatek za stažení nebo se třeba domluvil s daFilms (kteří tyhle projekty docela berou), když už to nechce nikam dát zadarmo. Věřím, že by se našlo dost lidí, kteří by s tím neměli problém a kteří to opravdu vidět chtějí, ale ne, prostě jen pár festivalů a promítání a kdo na nich nebyl, tak má smůlu, protože i přes to promo asi režisér nechce, aby to viděl ještě někdo další...

na příspěvěk reagoval Dadel, Psychor

HAL

HAL (hodnocení, recenze)

Je to retardovaný, no. Když film nemá kvůli licenci vydělávat, tak proč ho prostě nehodit na net. A nebo he neleaknout aspoň neoficiálně, aby ho měl možnost vidět i někdo jiný než jen autoři, kteří si ho předpokládám nechtěli točit jen sami pro sebe.

na příspěvěk reagoval honajz2

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Egl

Troll, trotl, dement, záleží co si vybereš. Žádná hranice není, do diskuzí jsem přestal chodit právě kvůli tomuto odborníkovi, který by měl vyhledat pomoc.

Egl

Egl (hodnocení, recenze)

Je ten Psychor troll nebo ne? Pár jeho komentářů v diskuzích jsem viděl, tohle je přesně něco na hranici mezi debilem a trollem :D

na příspěvěk reagoval Pilda17

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

buliban

buliban (hodnocení, recenze)

Hele Jaroušku......proč nám sem nedáš nějaký link na Tvoji práci v oblasti hororu, když jsi toho dokázal tak moc a ostatním hororplebs ležíš v žaludku :D Já bych chtěl vidět něco, díky čemu se pokorně prohlašuješ expertem :D:D:D

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Evee04

Evee04 (hodnocení, recenze)

P....psychor aka pablb namysleny

S...super pablb a neskutocny neznalec

Y...yo pablb ktorého treba zavriet 

CH...chory pablb

O...otvor oci pablb

R...rit aka pablb aka psychor

Dakujem 

na příspěvěk reagoval runner85

gumolit

gumolit (hodnocení, recenze)

😃😃 ahoj som Troy Mclure možná si me pamatujete z filmu Ako sebavedomie Psychorovi rozjebalo hlavu alebo z sci-fi Psychor znalec hororu 😊

na příspěvěk reagoval Deryll

Klajnik

Klajnik (hodnocení, recenze)

Psychor

Promluvil jeden z nejneuvědomělejších lidí na csfd.
Psychore, jsi hloupý a přitom strašně namyšlený. Málokdo tvým slovům přikládá větší váhu a to tě nejspíš motivuje k hlasitější a hlasitější sebeprezentaci. Předpokládám též, že v pubertě nejsi a já tedy nikdy neviděl dospělého muže tak nevyrovnaného se sebou samým.
Nejsi hororový expert, nejsi inteligentní a nejsi ani kubrickolog.
Jsi hovno.

na příspěvěk reagoval Pilda17

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

kitano

Jakožto vyhlášený kubrickolog přeci jen rozumím mistrově práci o poznání více něž běžní uživatelé této databáze. Z pozice zdejšího hlavního hororového experta pak dodávám, že jsem jednoznačně největší odborník na Shining v rámci celé csfd.cz. Kubrickovo Shining transcendentuje hororový žánr způsobem, jaký nemá v dějinách kinematografie obdoby. Obyčejný divák však logicky není s to proniknout do hloubky snímku, a proto mu ten nejdůležitější aspekt dokonalosti Shining zůstane zcela ukryt. S tímto jevem se bohužel setkávám dennodenně a to i v případě některých méně náročných hororů. Útěchou ti může být skutečnost, že rozhodně nejsi prvním ani posledním, kterého takto vyvádím z nevědomosti.

na příspěvěk reagoval kitano, Klajnik

Uživatel Psychor smazal svůj příspěvek.

kitano

kitano (hodnocení, recenze)

Psychor

Počuj, ten tvoj dekodér musí byť trocha rozladený. Kubrickov Shining je žánrovka ako remeň, Umelecky pojatá a perfekcionistická ako ostatné Kubrickove filmy, ale stále žánrovka. King ten film nemá rád hlavne koli tomu, že Kubrick z knihy vynechal niekoľko zásadných motívov, scén a pozmenil postavy aby viac sedeli do jeho konceptu. Nesúhlasiť je Kingovo, ako autora predlohy, právo. Kubrick bol šikovný hlavne v tom, že vynechal veci ktoré by filmu uberali na uveriteľnosti, resp by ich nedokázal dostatočne uveriteľne zobraziť vo vzťahu k svojmu perfekcionizmu a nie koli tomu, že by od divákov vyžadoval dekodér.

na příspěvěk reagoval Psychor, Psychor

Klajnik

Klajnik (hodnocení, recenze)

Psychor

Doporučuji ignorovat toto největší hovno na csfd.
Jeho vkus, názory a prezentace svědčí o jakémsi komplexu. Ten jeho 'velký horor', který z něj udělá největšího režiséra současnosti, bude určitě průměrná podívaná. Hodně lidí si myslí jak filmům rozumí, ale pak se do nich pustí a stojí to za prd.

na příspěvěk reagoval Cech

Baker

Baker (hodnocení, recenze)

Lehce nadnesených 8/10. V normálním kině to působí skoro až jako preview na verzi do planetárií. Jinak je to v podstatě bezdějové, myslím, že každý si to vyloží trochu jinak. A okolnosti okolo vzniku filmu působí ještě zajímavěji.

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Hanyou

Kinga čtu rád. Knihy se sice nevyznačují žádnou velkou hloubkou, ale z hororové hlediska jsou efektivní. Jeho vzteklé prskání nad výslednou podobou Osvícení však svědčí o tom, že podobně jako 99% diváků vůbec nepochopil mistrův pravý záměr. Kubrick totiž netočil adaptaci. Ve své genialitě použil Kingovu předlohu jako důmyslný štít, pod kterým mohl bezpečně odvyprávět svůj vlastní příběh. Jakožto zdejší hororový expert pak dodávám, že k jeho dekodování se od diváka vyžaduje opravdu vysoká míra důvtipu a otevřená mysl.

na příspěvěk reagoval Klajnik, kitano

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Hanyou

Hanyou (hodnocení, recenze)

Ratemus

Nejde o to, zda se ti to líbí nebo ne. Ale pokud někdo tvrdí, že zná nějakého autora díky tomu, že viděl filmy natočené podle jeho knih/povídek/komiksů.., tak je to prostě směšné.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

já teda zrovna dva krát tvorbu AM moc nemusím...Z pekla se mi celkem líbilo, V jako Vendeta moc ne, Strážci jsou dobří, ale potom už prostě nic...Swamp Thing, Liga Výjimečných, TOP 10, Superman, prostě mě to vůbec neoslovilo, nejvíc asi Strážci, jinak fakt nic.....jinak ted u nás vyšla barevná verze Swamp Thing od BB artu

na příspěvěk reagoval Kaufman, Hanyou

Kaufman

Kaufman (hodnocení, recenze)

Nejvíc mě Moore u Z pekla naštval zápletkou, která čerpá z konspirační teorie o Svobodných zednářích. Když psal komiks, tak už byla nějakou dobu bezpečně vyvrácena. 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Hanyou

Hanyou (hodnocení, recenze)

Alan Moore se zřekl všech adaptací jeho děl.

Třeba takové Z Pekla je taky mezi lidmi dost populární jako film, ale je to vlastně odporná mršina.

 

Takže kdyby někdo začal prohlašovat, že chápe tvorbu Alana Moora podle filmů Strážci, Z Pekla nebo V jako Vendeta, tak se mu vysměji úplně stejně.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Hanyou

Hanyou (hodnocení, recenze)

Psychor

Když jsi takový expert, tak bys měl vědět, že sám King Kubrickovo Osvícení rád nemá, protože se dost od knihy liší.

na příspěvěk reagoval Psychor

hladass

hladass (hodnocení, recenze)

Psychor

Už mě ty Tvé pořád dokola kopírované bláboly nebavily, ale gratuluji, přišel jsi konečně s něčím novým a konečně jsi opět pobavil...

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Cech

Jsem největším hororovým expertem na celé csfd.cz, což je databáze čítající přes 330 000 uživatelů. Opravdu tedy netuším, co bych měl komu závidět. Jestli to nebude přesně naopak. Úspěch se v naší zemi neodpouští, a tak těm, kteří v rámci hororového žánru vůbec ničeho nedosáhli, ležím zkrátka v žaludku. Jejich frustrace naroste ještě více, jelikož v dohledné době sám plánuji natočit vlastní horor, pro který mám těměř sepsaný scénář. Na Státním fondu kinematografie už jsem zažádal o mimořádný grant a mohu se pochlubit i předběžnou dohodou s několika distributory. Bude se jednat o grandiozní dílo, které ze mě udělá jednoho z nejlepších hororových režisérů současnosti.

na příspěvěk reagoval hladass, ComicBookGuy

Cech

Cech (hodnocení, recenze)

Psychor

Že by Kubrick překonal předlohu?

Jinak moc rád vidím, že tvoje zakomplexovanost a závist vůči druhým krásně bují... užívej si to. Zatímco tihle Kašpaříci se o něco snaží a možná budou úspěšní, ty navěky shniješ v diskuzích na ČSFD ;-)

na příspěvěk reagoval Psychor

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Hanyou

Jakožto zdejší hororový expert jsem se tímto jevem podrobněji zabýval a došel jsem k závěru, že za hlavní kámen úrazu, který spolehlivě pohřbil drtivou většinu adaptací, lze považovat především nevalnou kvalitu jejich režisérů. Z Kinga zkrátka nemůže čerpat kdejaký jouda a zvláště u hororového žánru je to zcela patrné. Pouze skuteční mistři řemesla typu Kubricka dokážou obstát na výbornou a dokonce překonat samotnou předlohu. Obvykle však skončí adaptace v rukou různých Kašpaříků a to se pak nelze divit následným černým číslům.

na příspěvěk reagoval Cech, Hanyou

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Český sci-fi horor Jsem brána v Sydney

Český sci-fi horor Jsem brána v Sydney

30.11.2016

První český film podle Stephena Kinga, krátký snímek Jsem brána od režiséra Robina Kašpaříka, byl vybrán na prestižní festival sci-fi a hororu A Night of Horror International Film Festival, který se… (více)

Fulldome zážitek v planetáriu

Fulldome zážitek v planetáriu

20.04.2015

Před několika dny proběhl v Brně první "Středoevropský fulldome festival", promítající krátkometrážní filmy pro hvězdárny a planetária. Byl přístupný i veřejnosti, ale především plnil roli setkání… (více)

Reklama

Reklama