Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 4
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele Mr.Ripley k tomuto seriálu (1)

Pod kupolí (2013) 

1. série: Seriál se od poloviny rozhodl naprosto distancovat od brilantní předlohy, načež se osekal o tak ožehavá témata, jako je nekrofilie, násilí na dětech, rozpad rodiny, kritika fašismu/nacismu, nastolení diktátorství aj. Tvůrci zkrátka nemají dost koule na to, aby dokázali na televizní obrazovky přivést natolik propracované, provokativní dílo, jakým UTD bezpochyby je. Jediné co dokáží neustále omílat, jako vrchol kontroverze a brutality na televizních obrazovkách je rozpůlená kráva. Namátkou, v předloze je tato scéna ještě více stylovější a na místo krávy je dosazen hlodavec. Vrcholem naprosté stupidity scénáristů byly nesmyslné hrátky s postavami (Nepodstatné neumírají, zatímco podstatné buď umírají nebo mají tak málo prostoru, že o nic divák téměř nemá tušení). Změna charakteru by se dala v rámci mezi pochopit. Sic změna Juniora na dětinského parchanta, který myslí rozkrokem je příliš bolestivá, vzhledem k předloze (Ještě štěstí, že Angie zůstala stejně otravou, ba přímo ještě otravnější). Samotná funkce Kupole je více než diskutabilní. Výsledek je neoriginální, trapný, hloupý a především ubohý kopírování všeho co fungovalo všude jinde. Namátkou mně napadá třebas Lost, který zastával stejnou úlohu, jako naše Kupole. Je mi líto, takovýhle výplach a naprostou lobotomii mozku si Stephen KING nezasloužil. 45% Ze zvědavosti zkusím první část druhé řady, jen díky SK na pozici scénáristy. ()

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama