Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 3
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele Jonash87 k tomuto seriálu (1)

Pod kupolí (2013) 

Tak po pilotním díle spokojenost. Tenhle román patří v mém osobním žebříčku na třetí místo mezi kingovkama - za TO a Svědectví, a proto jsem tuhle série napjatě očekával. První díl má šťávu, jsou zde ukázány všechny důležité postavy, přičemž herci, hlavně Mike Vogel áka Barbie a Dean Norris coby jeden z radních městečka, mi do rolí vcelku sedí (jen Alexander Koch v roli Juniora zatím působí tak nějak prapodivně). BTW styl natáčení (kamera, střihy, hudba) mi docela evokuje seriál Walking Dead. Uvidíme, co bude dál, protože už předem byly avizované další série, což - stejně jako spousta dalších - vidím spíše skepticky. Ale pokud si udrží celá 1. řada alespoň úroveň pilotu, mohlo by to být zdařilé (nebo spíše ne ostuda). 1. díl: 70 %, 2. díl 60 %, 3. díl 60 %. Zatím mi tu podstatně CHYBÍ nějaké EMOCE + mi přijde na škodu, kolik se tu objevilo rozdílů oproti knižní předloze - jen aby to mělo jakože větší šťávu. Mohl si to King více ohlídat. ()

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama