Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 2
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele Hrabka k tomuto seriálu (1)

Pod kupolí (2013) 

Kingova kniha je výborná a užil jsem si ji jako málokterou, takže jsem se na seriálové zpracování opravdu hodně těšil. Hned zpočátku je vidět, že seriál nebude úplná kopie knihy (jestli to je dobře nebo není, to se teprv ukáže). Tomu, kdo zná knihu, určitě přijde úvodní díl hrozně splašený. Všechno se to odehraje tak nějak rychle a bez výraznějších emocí. Těžko soudit, jak to zapůsobí na neznalce... Nicméně každýmu je hned jasný, že peněz na tento projekt není moc, takže nějaké lepší technické stránky se bohužel nedočkáme (velká škoda, co se dá dělat). Na druhou stranu mě potěšil výběr herců, někteří byli podle mě vybráni velmi dobře (hlavně teda Velký Jim). Některé postavy zřejmě budou kopírovat knihu, jiné zase budou mít evidentně pozměněné příběhy, což může být rozhodně zajímavé (Barbie?). Určitě jsem zvědavý, jak se to bude dál vyvíjet. Sice pochybuju, že by tento seriál mohl dosáhnout kvalit knihy (to snad ani nejde), ale pilot se celkem povedl, takže to vidím optimisticky a doufám, že to bude dobrá podívaná a příjemné zpestření léta 2013... Po 1. sérii: Odprostit se od knihy, která vás uchvátila, a brát ji jen jako nějakou inspiraci pro seriál není vůbec nic lehkýho. A co tady tvůrci vymýšlí to mi je prostě proti srsti. Jestli jsem si zpočátku nebyl jist, jestli je odklon plusem či mínusem, tak momentálně to vidím jako mínus. Navíc to místy stupidní chování postav a značný množství "blbých" scén to taky dost shazuje, takže musím jít s hodnocením dolů. Druhý sérii asi šanci dám, ale nevidím to nikterak růžově... 2. série: Zvádnul jsem jen 2 díly, na víc nemám. Nekoukatelné. Doporučuju se na seriál úplně vykašlat a pouze přečíst fantastickou Kingovu knihu. ()

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama