Reklama

Reklama

Pod kupolí - Série 1

(série)
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, 2013, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(13)

Recenze (8)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalé objevování, co by zčistajasna se spustivší, nezničitelná kopule mohla znamenat, samozřejmě jitřilo zvědavost a podněcovalo ve sledování. „Vyšší mocí“ vedené postavy toho ovšem nezjistily moc, žádné jasné odpovědi na proč, jak, k čemu, co chce… Nejspíš i proto, že v náhle izolovaném městečku Chester's Mill měly každá svá tajemství a mnoho sil sobecky napínaly tomu, aby nevyplula na povrch. Takže se vztahy cyklily, převracely, manipulovaly a eskalovaly až k chladnokrevným vraždám z despoticky světovládného komplexu. Nicméně zrovna "postapo" móresy (nelegální pěstní zápasy, vážně?) vyznívaly hodně směšně. Jestli jsem váhal, zda pokračovat další sezónou, tak cliffhanger v tom nejnapínavějším rozhodl za mě. ()

Reklama

ezop1012 odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím prvú sériu, ďalej sledovať nemalo žiadny význam. Hlavný problém toho seriálu je jeho tuposť a hlúpi herci, ich charakterove vlastnosti sú na úrovni IQ hojdacieho koníka. Vyzdvihol by som pošahaného synka a otecka, ti ešte sa snažili nejak hrať, ostatní radšej ani nekomentujem. Hlavný hrdina je maximálne nesympaticky a tupý ako aj jeho okolie. A tie logické zvraty, teda skôr zvratky. Neviem pre koho toto bolo určené, keď pre detské publikum tak tam asi nemali byt násilné scény. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To videlo Kingovú predlohu len z ponorky aj to bola asi mútna voda...načo to takto robia , pre mladých tupcov ktorým je všetko šum a fuk....a dozerá na výrobu aj samotný King ! ? dokonca pomáhal so scenárom....čo na tom pomáhal ? kurviť to ? King mi pripadá ako taký naivný hlupučký bojko okolo ktorého ide nejaký rekvizitár alebo osvetľovač a zreve ..počuj Števo...spravím tú tvoju knihu ako seriál ...čo ty na to ? kurva neviem nič o tom..nečítal som to ale pozrieš sa mi na to občas...nemusí to mať skoro nič spoločné s tebou ...jebneme tam tvoje meno a doláre sa len tak posypú....Števo čo ty na to ? tu máš pero podpisuj a drž pekáč...narobíme z toho dvesto sérii a vycedíme to ako vložku starej kurvy...to bude kšeft...... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prvá séria nebola úplne zlá, ale rozhodne nebola ani dobrá a už tobôž nebola taká dobrá, aby som pokračoval v druhej a tretej (štvrtá nevznikla). Románovú predlohu som čítal, bola výborná, hoci to nebol "klasický King", ale páčili sa mi zvraty, postavy, proste skoro všetko (až na odfláknuté WTF finále). Seriálové spracovanie bolo ambiciózne, fajn rozpočet, renomovaná knižná predloha, produkcia Stevena Spielberga i samotného Kinga osobne, réžia od chlapíka trileru Muži, ktorí nenávidia ženy a nakoniec to dopadlo fádne a obyčajne. Postavy sú typovo vcelku fajn, herci obstojní a nápad s gigantickou kupolou famózny (hoci dostatočne dobre s ním pracovali už celovečerní Simpsonovci). Seriál sa románom len inšpiroval a inak si ide svojou vlastnou cestou. Ku koncu sa fanúšik knižky nestíha diviť, do akej miery sa až dá ignorovať literárna predloha. Finálny cliffhanger je značne úbohý. ()

Galerie (226)

Zajímavosti (5)

  • Když Joe McAlister připravuje smartphone, že si přehrají nahrávku, je přes jeho pravé rameno záběr na telefon, který má selfie kameru a přední reproduktor na levé straně. Na dalším záběru, detailu telefonu, jsou na druhé straně. (VinceCZ)
  • Když Joe McAlister ukazuje na smartphonu nahrávku se záchvatem, drží v ruce iPhone, lze to jednoduše poznat podle typicky hranatého boku a výřezem pro kameru a blesk. Obal je na boku černý. Drží jej spodkem do dlaně. Ukazováček má na boku. Ve chvíli, kdy je záběr na nahrávku, jde o jiný telefon, model s Windows Phone, bez obalu (je modrý), spodek směřuje směrem ven (lze vidět napájecí port a kapacitní tlačítka). Ukazováček má na zadní straně. (VinceCZ)
  • Když Joe McAlister připravuje smartphone, je ve chvíli vidět záběr na přední stranu a tam domovské tlačítko, typické pro iPhony té doby. Že je to iPhone víme z předchozích záběrů, kdy si Elinore "Norrie" Calvert-Hill fotí selfie a má na zadní straně na fialovém obalu typický průřez pro kameru a blesk. Že jde o její telefon víme tak, že když jej Joe sundavá z knih, má tentýž fialový obal. (VinceCZ)

Reklama

Reklama