Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Bolestný príbeh tých, ktorí prežili, a tých, ktorí také šťastie nemali...
De halvt dolda
sleduje osudy hlavných hrdinov, členov štyroch ústredných rodín, ktorých životy sa prelínajú v dvoch časových rovinách od roku 1970 až po súčasnosť. Zobrazuje príbehy tých, ktorí život dostali, a tých, ktorí nie. Odvrátených, napol skrytých a tých, ktorí vystupujú z tieňa.
Malého Ragnara (Ulf Friberg) viní za smrť jeho matky a svojej ženy. Abbe (David Dencik) azda nikdy neodpustí Eve (Anja Lundkvist), že potratila, a pri každej príležitosti si vylieva na nej zlosť. Linus (Tom Ljungman) je šestnásťročný neonacista, ktorý sa pred svojimi dvoma kamarátmi hrá na drsniaka, avšak skutočnosť je úplne iná. David (Freddy Åsblom) nemá priateľov, a preto vysedáva v tichosti doma a komunikuje so svojou virtuálnou známosťou cez počítač, pričom ani zďaleka netuší, akí vnímaví a chápaví sú jeho rodičia. (sochoking)

(více)

Recenze (9)

Lucjen 

všechny recenze uživatele

V prípade De halvt dolda mám pocit, že scenárista aj režisér mali vždy jasnú predstavu o konci, ktorý vás totálne dostane - ale z nejakého mnou nepochopeného dôvodu sa k týmto dychberúcim záverom dopracovali štyrikrát neskutočne nezáživným, až uspávacím spôsobom. Hlavne posledný diel som sa snažila nestrácať pozornosť, ale jednoducho to nešlo. A koniec opäť stál za to, škoda toho zvyšku. Viem si tento krátky seriál predstaviť ešte kratší - dvadsať minút na každú časť by úplne postačilo. A úvodný aj záverečný monológ naozaj stačilo povedať v prvom a poslednom diele. Film mi ich zopakoval štyrikrát, ako keby som mala alzheimera. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ napriek silnej téme absolútne nezasiahnutý a to je pri drámach viacmenej fiasko, pričom aj tú tretiu dávam viacmenej iba z rešpektu k námetu .. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Naprosto ojedinělá minisérie, která si zaslouží mnohem více pozornosti. Na první pohled jde o sled každodenních banálních scén, ovšem po bližším ohledání zjistíme, že sledujeme něco mimořádného. Silně depresivní, nicméně pocitově velmi očišťující dílo zaujme minimalistickým, o to však autentičtějším zpracováním. Inu, prostě Švédové. Doporučuji vyhradit si plné čtyři hodiny a dát celou minisérii na jeden zátah. Emocionálně se vás to dotkne mnohem více. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mozaika príbehov tých nešťastnejších, tých na ktorých tváre sa len ťažko pozerá... Veľmi ma oslovilo hlavne samotné štrukturovanie príbehu - všetky štyri línie príbehov sa časovo pekne prelínali, pričom na záver z toho vzišla celkom slušná mozaika (nič tak ohromujúce ako napr. u Magnólii, ale na dobrý pocit stačilo). Keby som bol režisér, skúsil by som obohatiť príbeh ešte o jednu vrstvu, a síce o pohľad na eventuálnu budúcnosť ak by sa veci nestali tak ako sa stali a keby všetky tie jednotlivé udalosti a nešťastné náhody jedných neovplyvnili tých druhých. Napr. keby matka toho skína bola normálna, alebo keby malý Ragnar podal matke šál a zachránil ju a pod. Také niečo som ešte tuším nevidel, a chýbalo len málo aby tento miniseriál naplnil aj túto moju predstavu. Inak ten koniec ma celkom slušne zošrotoval. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

1. díl [3 *] První díl byl rozhodně zajímavý, nicméně jsem neměl pocit, že bych koukal na cosi mimořádného. Divák byl v podstatě pouze seznámen s jednotlivými aktéry. Každá z vyobrazených rodin je svým způsobem extrémní, proto se divák nenudí. Ze židlí diváky pozvedne snad pouze závěr, ve kterém se konečně něco stane. Pevně věřím, že další díl bude pokračovat v nastavené laťce. 2. díl [2 *] Druhý díl se nesl v rytmu toho prvního. Snad jen s tím rozdílem, že v tomto dílu se toho událo snad ještě méně a já marně kroutím hlavou nad zdejšími 88 %. Vyloženě špatné to není. Film má působivou atmosféru, avšak myšlenky, které se mi během sledování honily hlavou a se snímkem nesouvisely, byly podstatně zajímavější než děj samotný. Pomalu přestávám věřit, že mě v nadcházejících dílech čeká nějaký zázrak, kvůli kterému zcela přehodnotím pohled na tento seriál. Zatím zklamání. 3. díl [3 *] Pomalu se smiřuji s nehezkým faktem, že se žádného "wow" momentu nedočkám. Další díl, ve kterém konají zoufalí lidé v zoufalé situaci zoufalé věci. Celý díl obepínala správně depresivní atmosféra. Jelikož je za okny podzim, tak to zafungovalo lépe než obvykle. Nicméně ani tentokrát jsem nezaregistroval ten úžasný prvek, který pošoupl seriál až k takřka 90 %. Vše se tak nějak schyluje k hromadné sebevraždě. Nezbývá než doufat, že v posledním díle pomře mnoho postav a konečně se tak uskuteční něco velkolepého. 4. díl [1 *] - spoilery! Venku již čtrnáct dní bez ustání chčije a já si na toto nádherné podzimní počasí stihl navyknout. Depresivně na mě už nepůsobí ani co by se za nehet vešlo a tomuto poslednímu dílu tedy neměly jaké okolnosti přidat na kráse. Místo očekávaného velkolepého finále se dostavila velkolepá nuda. Celé vyvrcholení snímku spočívalo v tom, že nebohý židovský chlapec odmítl pošimrání řitního výstupu obtloustlým kamarádem, za což se mu osud odvděčil krutou ránou. Konkrétně těch ran bylo hned několik. Všechny byly tupé a vedené obdobně tupou hlavou zakomplexovaného nácka. Za 4 díly nám tedy seriál naservíroval dva silné momenty, což většině diváctva bohatě stačilo. Tento projekt podle mého odborného úsudku udělal zásadní chybu v tom, že se roztahal do 4 hodinových dílů. Celkem si jej dovedu představit jako nadupaný celovečerák nepřesahující 2 hodiny. Takto jsem se brutálně často nudil a přistihoval sám sebe, že mě momentálně se odehrávající události jednoduše nezajímají. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka eLeR. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Deti, ktoré prišli o mamu. Matka alkoholička, ktorá sa nestará o svoje deti. Syn, ktorý si vyčíta matkinu smrť. Rodičia, ktorí prišli o syna. Matka, na ktorú nemajú jej deti čas. Otec náboženský fanatik, ktorý nezvláda výchovu svojich synov ... pred pozretím tejto série vedzte, že nič veselé vás nečaká, aby ste neboli prekvapení, že sa na vás valí toľko smútku. Ale nezúfajte, trochu nádeje sa tam nájde. 4,5* ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Depka vyše hlavy. Minimalistické spracovanie by v celovečeráku bolo OK, ale 4 hodiny rodinných týraní sa navzájom, to sa zniesť nedá. ()

Lucka.S 

všechny recenze uživatele

Tato čtyřdílná minisérie sleduje osudy čtyř rodin ve Švédsku ve dvou časových rovinách – v roce 1970 a v současnosti. Zobrazuje obyčejné lidi, jejich zranitelnost a trápení, ukazuje křehkost jejich životů. Do proplétajících se příběhů zasahují témata jako je náboženský fanatismus, pokrytectví, vnímání homosexuality, rodičovství, alkoholismus, neonacismus. Vynikající scénář, režie i herci! ()

Reklama

Reklama