Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalá letuška, vdova Julie Benton (Doris Day), létající pro společnost Amalgamated Airlines, je terorizována svým šíleně žárlivým druhým manželem Lyleem (Louis Jourdan). Přítel Cliff Henderson (Barry Sullivan) sdělí Julii své podezření, že smrt jejího prvního manžela by nemusela být sebevraždou. Julie předstírá, že by se do Lylea zamilovala, a Lyle se jí k vraždě přizná, ale policie není schopna bez důkazů Lylea zatknout. A tak jde Julii o život a s pomocí Cliffa prchá... (HTB)

(více)

Recenze (9)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Doris Day tak, jak ji většinou neznáme. A to v roli Julie Benton pronásledované svým druhým manželem Henrym, kteréžto pronásledování vrcholí dodnes dramatickou scénou v letadle a na letišti. Pokud vím, tak jedno z nejstarších leteckých dramat, jež jsme si mohli dosyta užít především v průběhu sedmdesátých let. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Kvalitný thriller o chorobne žiarlivom manželovi a bezradnej manželke. Stavba príbehu nás ženie až do katastrofického finále, ale všetky atribúty majú vnútornú logiku a dobre sa na to díva. Doris Day predviedla slušný výkon, možno aj preto, že v reálnom živote čelila nepríjemnému rozchodu. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí do druhého manželství bývalé letušky v podání Doris Dayové bylo bez diskuze zajímavé, její manžel ji totiž trápí chorobnou žárlivostí a přáním mít ji jen pro sebe.. Louis Jourdan jako talentovaný klavírista a zároveň vyšinutý chlapík výborná volba, no a kamarád do nepohody Barry Sullivan sympatický ochránce.. Pro mě příjemné filmové překvapení a k tomu jsem byla napnutá jak struna, to musím přiznat.. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Doris Day prchá před psychopatickým manželem, o kterém právě zjistila, že zavraždil jejího předchozího manžela, aby se s ní mohl sám oženit. Velmi kvalitní a napínavá záležitost. Za finále v letadle musím ještě jednu hvězdu přidat, takže plný počet. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na 50. roky ide svižný triler, v ktorom dominuje napätie a priamočiary ťah na bránu. Síce mi bola ústredná blonďatá postava jemne nesympatická a zámery jej agresívneho, ale uhľadeného manžela málo vierohodné, ale páčila sa mi jeho vypočítavá pomsta, ktorou držal všetkých v šachu. Išla potom z toho zaujímavá atmosféra, v ktorej divák nevie, čo sa bude presne diať. Záver sa zasa mení na katastrofickú drámu s pristávaním lietadla bez pilota, aké poznáme z novších filmov, ale z tak starého veru nie. Ten dramatický záver bol síce príliš  naťahovaný, ale zasa aj zaujímavý z toho pohľadu, ako sa lietalo a pristávalo s dopravným lietadlom kedysi. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Chorobná žárlivost a majetnický pud druhého manžela, který zabil toho prvního, pronásleduje letušku. A napínavé letecké drama. ()

Atron 

všechny recenze uživatele

Není co dodat... finále lepší než všechny Airport 1,2,3 atd... a magor co jsem ho poznal jak hrál později v Columbovi, taky dobrej. ()

Reklama

Reklama