Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osloboditeľ zvierat Charlie Cranehill, hľadaný v USA za domáci terorizmus, vyjde z utajenia, aby koordinoval celonárodnú akciu, zatiaľ čo jeho odcudzený otec, riaditeľ obchodnej spoločnosti, sa ho snaží nájsť skôr ako FBI. Film zároveň sleduje mladú ženu z ochranárskej organizácie, ktorá bojuje so systémom za lepšie podmienky zvierat v chovateľských zariadeniach. Snímka rozoberá témy novodobého vykorisťovania a využívania zvierat pre ľudské "potreby" formou dobrodružného road movie. (whack)

(více)

Recenze (13)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně zvláštní a netradiční film. Poletující kamera působí dokumentárně. Celé je to vlastně o jednom týpkovi, který se svými přáteli bojuje proti týrání zvířat ve výzkumných laboratořích, na jatkách, v chovných stanicích a podobně. Celé to působí na první pohled ekologicky a "vegansky", ale na mne to osobně působilo dost lidsky v tom, že na příkladu ochrany práv zvířat a odsouzení jejich týrání se film zabývá jednou zásadní celosvětovou hodnoutou a to je svoboda. A je jedno, jestli svoboda zvířat nebo svoboda člověka. Je to dost "těžký" film, hlavně drama. Chvílemi působí jeho filosofování naivně, ale bez toho to asi nešlo. !!POZOR!! - film obsahuje mnoho dokumentárních záběrů skutečného týrání, mučení a vraždění zvířat!!! Tyto záběry jsou odporné, šokující a strašně smutné. Osobně jsem dost otrlý, ale většina normálních lidí asi u tohoto bude odvracet zrak... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Environmentální, Radikální, Netradiční, Zpočátku roztřepaná kamera i nejasná časová linie se v druhé půlce přehoupli do celkem zajímavého mixu environmentálního dramatu se zajímavou hudbou i ECO poselstvím, které i pro někoho přes velmi radikální názory, zastává práva zvířat s kterými bylo a je, v USA na farmách obřích korporací, ale i v laboratorních podmínkách zacházeno silně nemorálně a odporně. 75% ()

whack 

všechny recenze uživatele

Film odhaľuje v reálnom svetle aktivistov z hnutia za oslobodenie zvierat, ako aj aktivistku za welfare zvierat, ktorá odhodlane lobuje priamo v kanceláriách šéfov firiem. Film priam až dokumentárnou formou zobrazuje ideológiu aktivistov, rozoberá viaceré problematiky, od utrpenia zvierat v pokusných laboratóriách a veľkochovoch, až po otázku (ne)opodstatnenosti násilia v hnutí. Účinkovanie aktivistu Petra Younga, ktorý hrá v podstate sám seba, to klincuje. Násilie drvivá väčšina aktivistov zásadne odmieta. Animal Liberation Front nie je násilie, napriek tomu sú v USA títo ľudia označovaní za teroristickú hrozbu. Z odhodlania hlavných hrdinov srší cez obrazovku pozitívna energia, a z honu na nich pocit beznádeje. Jednoznačne top film pre všetkých aktivistov, bez zbytočných superefektov a drsňáckych hlášok. Historicky všetci bojovníci za slobodu boli perzekvovaní, démonizovaní a zatváraní – od abolicionistov po bojovníkov proti nacizmu – ale iba do určitej doby. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, u kterého jsem si prakticky za celou jeho dobu nedokázal zvyknout na střih a záběry kamery. Byl to pro mě značně rušivý element. Co však mohu pochválit, je hudba a řada scén, které jsou výborně natočené. Jedná se zejména o pasáže v druhé půlce filmu. Zvažoval jsem i 4*, ale závěrečný doslov shodil dojem na 3*, neboť celý počin pak vyznívá jako prachsprostá agitka za vegetariánství a veganství. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Neodvracala som zrak ani pri najkrutejších scénach, pretože to nemám vo zvyku. Chcem vedieť, proti čomu stojím! Prečo je tu tak málo hodnotení a komentárov a prečo ľudia nesledujú podobné filmy? Priamo sa to týka každého z nás, tak prejavte záujem aby ste vedeli, čo máte denne na tanieri. Ste schopní v obchodoch študovať letáčiky s cenami, ale skutočnú cenu toho, čo konzumujete môžete vidieť práve vo filmoch, ako je tento. OTVORTE UŽ KONEČNE OČI! Tí, ktorí bojujú za práva zvierat nie sú žiadny hlupáci, väčšinou to sú vzdelaní a citlivý ľudia, ktorým nie je ľahhostajný osud bezbranných tvorov. Nezdá sa vám, že toto je tá najvyššia forma ľudskosti? Zase musím poďakovať tomu, kto ma na film nepriamo upozornil-díky whack :) ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Film o bojovníkoch za slobodu zvierat v netradičnej podobe. Zostrihaný spletitou časovou líniou a poňatý surovou formou, kde zaobchádzanie so zvieratami vo veľkochovov a laboratóriách nie sú jediné necenzurované zábery. Okrem samotného plánovania akcií po celých Spojených Štátoch, sa film zaoberá otázkami správnosti či nesprávností týchto činov, konzumovania zvierat, až po násilie v hnutí. Dodatok ku komentáru od cheyene - celá pointa hnutia ALF vychádza z vegánstva, len je prenesené na priamu akciu namiesto protestov či petícií, takže tvoj údiv nedáva zmysel. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Poselství filmu je nepopiratelné, ale jeho road movie forma, lofi produkce a způsob vyprávění mi absolutně nesedl. Je to přesně ten pocit, který u podobných snímků mívám a vkrádá se otázka, jak takový film může zaujmout běžně smýšlejícího člověka, když neudělá dojem na někoho, kdo s tímhle aktivizmem sympatizuje. ()

fantassia odpad!

všechny recenze uživatele

Mám ráda zvířata, ale taky je jím a jíst budu. Běžná menší chovná zvířata dokažu odchovat, zabít i upravit k jídlu, postupuju tradičním způsobem, bez týraní. Boj, který je tu agitován mi nepřijde ani správný způsobem a už vůbec ne účinností. Jsou tu použité některé záběry z týrání zvířat,pochopitelně vytržené z kontextu a zařazené do něčeho jiného, neschvaluju to, ale tenhle manipulativní typ filmů nemám ráda. Budou bojovat za práva zvířat, ale člověka budou nutit k tetování, protože všichni to mají a vůbec další nesmysly,které svědčí o nevyzrálosti protagonistů i tvůrců. Farmaceutický průmysl a jejich pokusy bych samozřejmě postavila mimo zákon, mnoha lidem by neuškodil návrat k bylinám, přírodě a půstu,když má hlad ať se nají, ale at se vrátí lidem rozum a poznají míru všeho a přestanou být extrémisti na jednu i na druhou stranu. ()

phoenixer 

všechny recenze uživatele

Bylo to celkem autenticke, jelikoz je spousty lidi, kteri diky tomuhle systemu sedi za katrem. O to horsi je predstava, ze kvuli dobre veci. Bohuzel lidi jsou dementi, kteri pojidaji maso dal, ikdyz vi, co se za zdi jatek deje. Presto me tenhle film nepresvedcil k tomu se stat militantnim clovekem a nutit nekomu svoje nazory. Jen hlupak nema soucit a svedomi, presto ho za to nehodlam mucit.. "Open eyes, open minds.. GO VEGAN!" ()

umbjaz 

všechny recenze uživatele

film hezky ukazuje, že mocní světovládci hází slovo terorismus na všechny strany bez ohledů na to, kdo je terčem. V hlubokém totalismu u nás jsme pro takové lidi měly výrazů dost, všechny odráželi, jak moc je ten člověk nepřítelem těch ostatních. (Podvratný živel, diverzant, nebo třeba imperialista) dnes nás temný Korporacionalismus naučil terorismu, který drží poslušný plebs hezky na uzdě. to je ale trochu mimo, tito lidé opravdu nejsou teroristé a jediné, co s nimi mají společné, je pouze zájem Federal Bureau of Investigation. film ukazuje rozdíl mezi poklidným světem "teroristů" a hektickým světem korporací, ze kterého se (správně vychovaný) otec snaží uniknout, aby našel milovaného syna. cestou se snaží pochopit motivace a svět, který je pro něj tabu. nakonec se ukáže že rozdíl v těchto světech je tak markantní, jak jen je to možné. hvězda dolů za příšerně deptající (pro americkou levnější tvorbu typickou) klepající se kameru. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Film je spíše o tom dění a o tom činu, kterým se snaží lidé poukázat na to kam jsme to dopracovali. Záběrů s týráním zvířat tam bylo opravdu málo a nebyly zdaleka tak drastické jako u jiných filmů, ale poukázaly na tu skutečnost, jak že na tom vlastně jsme a jak to vůbec vypadá na takových jatkách. Určitě zajímavý film, který má aspoň slušné poselství a opravdu si nemyslím, že by tu bylo něco přikreslováno, jen aby vám vymyli mozek a udělali z vás nějakého bojovníka za práva zvířat, je to každého svobodné rozhodnutí do jaké míry téhle mašinérii bude přispívat nebo naopak vzdorovat. ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Měl by vidět každý, kdo bere zvířata jako věc, pouhou surovinu nebo potravu. Ostatně lidé, kteří tohle dělají nebo si to myslí, těm patří kulka do hlavy. Nemají právo na této planetě co dělat. Je smutné, že to všechno zašlo až tak daleko. Neexistuje nic, čím by se tato lidská krutost a bezohlednost k jinému životu dala omluvit nebo ospravedlnit. Pokaždé, když shlédnu reálné záběry, které byly použity i v tomto snímku, stydím se, že jsem člověk. ()

Reklama

Reklama