Reklama

Reklama

Guy and Madeline on a Park Bench

  • Velká Británie Guy and Madeline on a Park Bench
Trailer

Obsahy(1)

Svěží muzikálová romance mezi jazzovým trumpetistou a introvertní dívkou nese klasické znaky absolventského filmu. Mladý americký režisér Damien Chazelle eklekticky snoubí fascinaci hereckou improvizací nalezenou u Johna Cassavetese s americkým muzikálem přetaveným Jacquesem Demym a kontrastním černobílým obrazem typickým pro francouzskou novou vlnu. Snímek natáčel na černobílý 16 mm materiál. Přes množství vzorů se autorovi podařilo vytvořit vlastní styl úzce spjatý s Bostonem a jeho jazzovou scénou. Do hlavní role Guye obsadil nadějného trumpetistu Jasona Palmera. Klasická zápletka o rozchodu a opakovaném spojení jednoho páru kulminuje pomocí hudebních scén, které jsou inscenovány civilně a realisticky. (Febiofest)

(více)

Recenze (8)

elanius 

všechny recenze uživatele

(13/2017) / Excelentný debut, ktorý prekvapí zopár scénami svetovej režisérskej extra kvality a to už v takom mladom veku. Spojenie obrazu, atmosféry a hudby je v podstate teraz už Chazellov trademark ale funguje bezchybne aj tu. Inak nie moc vhodný film pre väčšinu, oveľa viac pocitový ako dejový a k tomu čiernobiely. (8/10) ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Po filmu Whiplash jsem se logicky chtěl podívat s čím Damien Ch. debutoval. Kvalit Whiplashe to bohužel nedosahuje. Přílišná expermentálnost a artovost je někdy spíše na škodu, omezený rozpočet se taktéž projevil. Zkrátka je vidět, že ten kluk měl potenciál, ale ještě bylo potřeba se trochu otrkat než přišel fenomenální výkon. Láska k hudbě i zde hraje hlavní roli. Hudba uchvátí i posluchače zvyklého na jiné žánry, tedy např. mě. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u jiných režijních velikánů (Kubrick, Nolan) mě tato Chazellova prvotina nic moc neříkala. Černobílý formát jede hodně na art, neherci mě nebavili a kromě soundtracku zde nevidím nic zajímavého či nosného. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Experiment Damiena Ch....který již ukazuje na jeho talent a obdiv k hudbě, zejména jazzu. Některé hudební části (například na večírku) skvělé. Příprava na Whiplash. ()

janinka123 

všechny recenze uživatele

Skvělý debut Damiena Chazella, který ukázal, že má v sobě obrovský talent, jenom se ještě musel rozvinout do větších rozměrů. Hudba Justina Hurwitze je výborná. ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Tehdy ještě neznámý a začínající Damien musel ukázat svůj neuvěřitelný potenciál a pro to posloužila tato nezávislárna dokonale. Ve směs suchý materiál okořenil příjemnou atmosférou, jazzovou hudbou svého kamaráda Hurwitze a svým citem pro záběrování. Na debut a skoro nulový rozpočet velmi slušné, jenom to chtělo větší rozpětí, které se mu dostalo později. A to díky tomuto. ()

DaveP 

všechny recenze uživatele

Přestože téhle artové romanci od Damiena Chazella k dokonalosti a jeho pozdějším filmům ještě nějaké ty kroky a kvality chybí, tak nabízí skvělé momenty a scény (číslo z bistra, večírek a nakonec i úvodní scéna, kde Guy učí Madeline na trumpetu) a ukazuje tak náznak toho, čeho se od něj v budoucnu dočkáme. Minimálně práce s tempem, pocity a hudbou je něco, co už zde funguje na výbornou. Spojte to s hudbou Justina Hurwitze a je to víc než solidní debut. ()

Reklama

Reklama