Reklama

Reklama

Guy and Madeline on a Park Bench

  • Velká Británie Guy and Madeline on a Park Bench
Trailer

Obsahy(1)

Svěží muzikálová romance mezi jazzovým trumpetistou a introvertní dívkou nese klasické znaky absolventského filmu. Mladý americký režisér Damien Chazelle eklekticky snoubí fascinaci hereckou improvizací nalezenou u Johna Cassavetese s americkým muzikálem přetaveným Jacquesem Demym a kontrastním černobílým obrazem typickým pro francouzskou novou vlnu. Snímek natáčel na černobílý 16 mm materiál. Přes množství vzorů se autorovi podařilo vytvořit vlastní styl úzce spjatý s Bostonem a jeho jazzovou scénou. Do hlavní role Guye obsadil nadějného trumpetistu Jasona Palmera. Klasická zápletka o rozchodu a opakovaném spojení jednoho páru kulminuje pomocí hudebních scén, které jsou inscenovány civilně a realisticky. (Febiofest)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Chazelle pôvodne mienil film použiť ako svoju tézu na Harvarde. Paradoxne ale z Harvardu odišiel, aby film dokončil. (Real Tom Hardy)
  • Jason Palmer, ktorý hrá hlavnú postavu menom Guy, je v skutočnosti známym jazzovým trubkárom, ktorého v roku 2007 niektoré hudobné magazíny zaradili do svojho rebríčka 25 najlepších trubkárov budúcnosti. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama