Reklama

Reklama

Kozí příběh se sýrem

  • USA Goat Story 2
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Nápaditá pohádka plná fantazie ze sýrového pohádkového království, v níž nechybí humor, s množstvím dětem známých pohádkových postav jako je např. Čertovská babička, vodník a Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Volné pokračování úspěšného animovaného filmu Kozí příběh ve 3D animaci ze středověkého prostředí staré Prahy. (Česká televize)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (154)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to není genocida jako minule, ale jen několikanásobná vražda. Pokrok učinili jak animátoři, tak (především) režisér a scenárista. Příběh téměř (ale to "téměř" bych podtrhnul, je potřeba vypustit elementární logiku i snahu uvažovat o zdejším světě jako o soudržném místě) drží pohromadě a je zde i něco jiného než nesouvislá vata (ale vaty je stále dost). Pořád je to špatný film ve všech ohledech, o tom není sebemenšího sporu, ale už ho nepovažuju vyloženě za urážku všech filmařů, diváků a kinematografie obecně, ale jen za nevydařené dílo ne zrovna talentovaných a soudných lidí. Jaký neskutečný pokrok! Proto dávám celou jednu hvězdu! A cítím se jako velkorysý člověk. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Po jedničce, která se v mnohém zabíjela sama a v prvé řadě tím, že nevěděla, koho chce bavit, se dvojka rozhodla, že je pro děti a občas nějakým vtípkem či narážkou zamrká na dospělé. Věřím, že neustále opakované vtípky Bystrozrakého na téma "mrknu na to", "vidím to jinak" můžou malé děti bavit a to i ve frekvenci, v jaké jsou použity a žertík s polárkou musí u pacholat způsobovat záchvaty smíchu.. Děti zas neocení hrdobce. Zda skutečnost, že Dlouhého dabuje Michal Dlouhý měl být další žertík, nejsem schopna klasifikovat. Film je předvídatelný jak porno, ale od kdy tohle u pohádek vadilo? Tradičně trochu líní čerti, kteří se bojí Lucifera, protože už sto let nepřinesli žádnou duši a lidé jim s řešením tohoto problému pomohou, jsou osvědčená klasika. Zatímco závěrečná píseň je skutečně děsivá (ona popravdě ta show a bláznivé tanečky jsou dost nuda prakticky ve všech filmech), tak song o tom, jak naši hrdinové kráčí přímo do pekla, se velmi povedl. Hodnocení mnohých považuji za tupou pózu a vehementní pohrdání vším domorodým, zejména když vidím, jakým zhůvěřilostem jsou schopni napálit množství hvězd jak z americké vlajky. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dvojka Kozího příběhu byla celkem fajn a dokázala zabavit. Oproti jedničce má ale tohle úplně jinou atmosféru a je to více zaměřeno na hodně malé děti. Jednička prostě byla lepší a dějově také zajímavější a záživnější. Ve dvojce byl příběh jednodušší a velmi předvídatelný - každému musí být hned jasné, kdo je hlavní záporák a kde se vlastně nachází "peklo". Písničky taky nic moc a spoustu vtipů - hlavně okolo Dlouhé, Široké a Bystrozraké trojky bylo docela trapných a několik zbytečných scén se také našlo. Ale abych pořád jen nekritizoval - hned na začátku nejpovedenější gag, animace se povedla, ehm když je stejná jako v jedničce a hezky se na ty digitální malůvky koukalo, stejně tak i na Mácu. Kdo má radší tajemství a lehce zamotanější příběh, oceni více jedničku, stejně jako já. I ve dvojce jsou ovšem zajímavé postavy a po Praze je to celkem pěknná změna, co se týče prostředí. Neurazí, ale pocit nedotaženosti vám utkví. Ale nejmenším se to bude líbit. A jelikož mám Kozí příběh rád, dám mu 55%, mě se to celkem líbilo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Koza se trošku upravila, dala si pár piv a pak naskočila do rychlíku o sýru. S prvním dílem jsem neměl problém a musím se přiznat, že druhý díl mi udělal snad ještě větší radost. Příběh se mně líbil víc než v prvním díl. Neměl bych problém se na něj podívat klidně i znova. A taková animace, která je tady dost probíraná, mi třeba přišla fakt v pohodě. Není to žádná hitparáda, ale to se ani nedá očekávat, že to bude srovnatelné s hollywoodskými perlami. Pokud bych tipoval, tak na české Koze dělal dejme tomu filmový štáb v dvouciferném množství a na americké pohádce většinou pracují štáby o tříciferném, někdy i více ciferném množství pracantů. V rámci českých možností tak říkám, že Koza je fajn. Uvítám i to, že Koza má ráda pivo. Alespoň děti hnedka pochopí, do jakého národa že se to narodili. ()

Pavkan 

všechny recenze uživatele

Já mám rád sýr a taky mír. Je to nejlepší pohádka o králi posedlém voňavými sýry, jakou jsem kdy viděl. Klobouk dolů přede prací animátorů, kteří v pár lidech odvedli skoro to, co u Pixarů zvládají ve stovkách. Rozdíl tam samozřejmě je, to bych měl špinavé 3-D brýle, kdybych to neviděl, ale přesto smekám. A kdyby z tvůrců do příběhu vytrysklo ještě trochu víc kreativity, bylo by to za pět. Hlavně kvůli jejich vizionářskému a velmi aktuálnímu popěvku: "Kupředu levá, nám čerti neva!" ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Tvůrci filmu získávali finanční prostředky i z podpůrného prodeje triček, knížek (Filmový příběh, Kozí pohádky a Kozí diář), hraček či Kozích her pro iPhone a iPad se související tematikou. Všemožných akcí pro děti se dokonce účastnil maskot Koza, která vystoupila i v pořadu Studio Kamarád (od r. 1980). (JoranProvenzano)
  • Kritici filmu na Febiofestu udělili prestižní cenu Kristián a na Mezinárodním festivalu filmů pro děti v Buenos Aires získal v září 2010 hlavní cenu. (JARDAHONDA)
  • Ve filmu je přes 350 dialogů. Ve studiu se jich ve skutečnosti natočily více než čtyři tisíce, z nich byly vybrány ty nejlepší. (Kolbenova)

Reklama

Reklama