Reklama

Reklama

Kozí příběh se sýrem

  • USA Goat Story 2
všechny plakáty
Trailer 3

Obsahy(1)

Nápaditá pohádka plná fantazie ze sýrového pohádkového království, v níž nechybí humor, s množstvím dětem známých pohádkových postav jako je např. Čertovská babička, vodník a Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Volné pokračování úspěšného animovaného filmu Kozí příběh ve 3D animaci ze středověkého prostředí staré Prahy. (Česká televize)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (154)

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je první film, u kterého mi byl komentář na pokyn příznivců pana Tománka, smazán. Normálně bych hodnotil odpadem, ale nechci se opět dostat do problémů se zdejšími cenzory. EDIT: Tak už jsem touhle sračkou ztratil 85 minut svého drahocenného času, takže pane Tománku, je čas jít na kobereček! Jak už jsem kdysi říkal, Tománkova filmografie je vlastně jakási psychologická sonda. Hned v prvním filmu Svět nám Honzík prozradí, co při tvoření svých filmů šlukuje, aby nám v do této doby posledním filmu začal rozplétat svou složitou sexuální orientaci. I tento film je příspěvkem do Tománkovi mozaiky. Tentokrát nám představí svou politickou orientaci. No, nebudu to dlouho protahovat "Kupředu levá!". To jen taková poznámka pro začátek. Bohužel se ve filmu uplatňuje hned několik přísloví. To první zní "Nikdy nevstoupíš do stejné řeky dvakrát." Přesto Honzík pečlivě opakuje stejné slaboduché vtípky a obrazovou fantasmagorii (pokroucený svět). Samozřejmě ve filmu nechybí ani (Tománkova) chlupatá prdel alias maskot firmy. Další přísloví zní "Oklameš-li mě poprvé, hanba tobě. Oklameš-li mě podruhé, hanba mě." Jsem opravdu nasrán, že jsem při koukání doufal, že už Tománek překonal své neumětelství a naservíroval nám konečně místo slepence starých pověstí rozumnou pohádku. Bohužel, atmosféru pohádky, ani cokoliv dalšího s tímto žánrem spojené, zde nečekejte. Scénář je vylouhovaný čas, který někdo psal ve stylu: "Tak teď se přesuneme z bodu A do bodu B. Jak dál? Třeba támhle za kopcem vybouchne atomovka, tak tam naše postavy půjdou a někdo jim poradí. Jak se dostat do hradu? Mám to! Mrskneme tam jako vodníka. Sice je tam úplně zbytečně, ale někdo jim ten tajnej průchod ukázat musí, ne?" Takhle je to se vším. Tománek při psaní scénáře vůbec nemyslí dopředu a lepí scény podle toho, co mu zrovna probleskne hlavou. Další záhadou je postava Lucifera, komořího, či co to mělo být. Vypadá jako Batman, chová se jak Lucifer, ale na konci nám je řečeno, že to vlastně žádný Lucifer není. Tak proč uměl kouzlit? Proč uměl měnit podobu? Aha, ono vlastně v Tománkově světě funguje všechno tak, jak to někdo naškrábe do scénáře. Proč by neuměl někdo měnit podobu? Proč by neuměl král létat? Proč by neuměl bystrozraký střílet laserové paprsky jak ve Star Wars. Vždyť je to Tománkův svět, tak si snad může vymyslet co chce, ne? Na závěr mám ještě dvě technické. Zaprvé jsem se pobavil nad Tománkovým product placementem, kdy do filmu úplně bezdůvodně vrazil trailer na Pověsti staré Prahy, samozřejmě za doprovodu kozy, která vypráví dětem, co všechno hezkého v té Praze dělali (že tam jen š*kali, chlastali a obírali mrtvoly jaksi taktně zamlčí). A na závěr nešvar novodobých pohádek - modernita. Když pominu supermoderní mluvu, tak některé vynálezy a závěrečný koncert do pohádky nepatří. V porovnání s prvním dílem je toto úplně stejné zlo. Sice se zde neš*ká, ale zase je to vyváženo nulovým dějem (ten nebyl ani v jedničce, ale tenhle film si na příběh hraje) a infantilností. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Kozieho príbehu je trochu lepšie ako prvý diel, hlavne svojou výpravou a lepšou komičnosťou. Animácia je približne rovnaká, možno o chlp sympatickejšia a príbeh nápaditejší. Čo by som ale z animáku vyškrtol, by boli pesničky - tie sú fakt hrozné. Kvalitou sa to trochu približuje európskemu priemeru, ale na Made in USA to nemá ani náhodou. Hodnotenie: 55% ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, buďme trochu soudný, ta animace, o který všichni mluví jako o předzvěsti celogalaktické apokalypsy, rozhodně není tak špatná a v porovnání s ostatní Evropskou animovanou produkcí zaostává jen o pár metrů(ačkoli třeba první díl nepřekonala). Některý vtípky se taky celkem povedly (například syrečky), některé vůbec (skoro všechno s Bystrozrakým). Škoda, že co se výtvarní stránky týče, není dvojka tak zajímavá jako předchozí díl, kde jsem některé nápady docela ocenil. Celkem vzato je tohle průměrná pohádka, kterou bych se nebál pustit malým svišťům. nechápu pro někteří srovnávají s Disnexarem, tohle je pohádka pro děti, ne pro dospělé. Převážně neškodné. PS: jakmile začne hrát závěrečná písnička (takhle to dopadá, když s eněkdo snaží využít americkejch prvků) tak okamžitě, ale okamžitě vypnout, je extrémně hrozná ()

Pavkan 

všechny recenze uživatele

Já mám rád sýr a taky mír. Je to nejlepší pohádka o králi posedlém voňavými sýry, jakou jsem kdy viděl. Klobouk dolů přede prací animátorů, kteří v pár lidech odvedli skoro to, co u Pixarů zvládají ve stovkách. Rozdíl tam samozřejmě je, to bych měl špinavé 3-D brýle, kdybych to neviděl, ale přesto smekám. A kdyby z tvůrců do příběhu vytrysklo ještě trochu víc kreativity, bylo by to za pět. Hlavně kvůli jejich vizionářskému a velmi aktuálnímu popěvku: "Kupředu levá, nám čerti neva!" ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pozor, v druhém Kozím příběhu se už nečurá na ulici Prahy, druhý díl neobsahuje ani lechtivé animované scény. Místy je to docela vtipné, ale Tománek do příběhu tak nějak dává vše co se mu hodí. Je to taková kaše různých napadů a opět je zde spousta věcí bez naprosté logiky (už jenom ten Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Kde se tam vzali??) Prostě Tománek moc nepřemýšlel. Ale za animaci třetí hvězdu dám ta je hodně slušná. Ale prosím, nechtějte po Tománkovi logiku. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu je přes 350 dialogů. Ve studiu se jich ve skutečnosti natočily více než čtyři tisíce, z nich byly vybrány ty nejlepší. (Kolbenova)
  • Studio Art And Animation vyvinulo ve spolupráci s Českým vysokým učením technickým nový renderovací program FurryBall určený k přeměně hrubé počítačové 3D sítě bez barev do finální verse se všemi detaily. Doba práce na jednom okně se tak zkrátila z původních dvaceti až čtyřiceti minut na tři až deset minut. Testovat ho začalo filmová studia Disney a Halon Entertainment, přičemž druhé jmenované ho používalo k visualisaci Avataru 2 (2015). Zájem o program projevila také firma Blizzard, která se zabývá vývojem počítačových her. (JoranProvenzano)
  • Jména postav Honzíka (Martin Sucharda) a Zuzanky (Alena Kokrdová) zvolil Jan Tománek podle svých dětí. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama