Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od svítání do svítání se odehrávají příběhy několika postav, jež se protínají na jedné policejní stanici na předměstí Melbourne. Tanya nespravedlivě nařkne Daniela z krádeže úspor. Aby získal nějaké peníze, rozhodne se Daniel stát se zlodějem doopravdy. Rhonda má tři děti, každé s jiným partnerem. Nejstarší dvě ji opustily, když jim nebyla schopna poskytnout bezpečný domov. Gina žije v neblahém očekávání zprávy o smrti svého zatoulaného syna. Bianca potřebuje peníze a propadá závislosti na hracích automatech, přičemž dceři Katarině je spíše starší sestrou než matkou. Film nabízí dva pohledy na mezigenerační konflikty, nejprve očima dětí a pak matek. Ať jsou neshody jakkoli hluboké, jedné noci se všichni musí vrátit zpět domů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Udělala z něho zloděje, rozšířilo se to po okolí, a tak se jím stal. Tenhle film ale není o tom, jak žena navedla muže na dráhu zloděje, a časem z něho vyroste super zloděj, ale o mezilidských vztazích. A to - nic moc. Sotva dvojka. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Horko těžko 60%. Řemeslně dobře zvládnutý film o tom, že všichni všechno dělají špatně. Matky, děti, otcové a milenci, nikdo na tomto světě neudělá správný krok. Cokoliv, co scénáristu a režiséra napadlo, že by mohlo být špatně, to přihodil, jako když pejsek a kočička pekli dort. ()

jhrasko odpad!

všechny recenze uživatele

Mozaika osamelých existencií trpiacich pokrivenými rodinnými vzťahmi, nepochopením a absenciou akejkoľvek lásky. Prehnané autorské ambície v 113 minútach, ktoré majú byť o živote a pritom sú paradoxne ukážkovo umelé. Nechutný a nebezpečný midcult. FUJ! ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Mal som ťažký týždeň v každom ohľade a tešil som sa na dobrý film. Netušil som, že obdržím terapiu zdarma s poznaním, že ľudia majú aj väčšie problémy než ja. Hnus sa ventiluje ďalším hnusom, prívalom opustenosti frustrácie a závislosti. Je to ako keď som mal 15, pocit, že všetko sa po...lo a prečítal si Bukowského. Veci sa nezmenili, ale moje negatívne emócie zmizli. To isté platí o tomto filme. Bol pre mňa katarzný. Užívateľ jhrasko má pravdu v tom. že je nebezpečný. Zdá sa mi podsúva divákovi ideu, že zobrazený stav spoločnosti je bežný, a teda aj normálny, lenže toto sa normou medziľudských vzťahov sťať nemá. V každom prípade som pre každú z postáv našiel dosť pochopenia a "respekt" pred prvou a poslednou sekvenciou záberov. ()

wacheksite 

všechny recenze uživatele

Mě to opravdu bavilo. Vztah matek a dětí nejprve z pohledu dětí a a pak z pohledu matek Vítěz kategorie +16 na festivalu Giffoni, tam jsem to take viděl. Krásně natočené, skvělá hudba! ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Depresivní příběhy, hudba k nim dobře ladí. Filmařsky zralé dílo líčí osudy nešťastných lidí různých generací, především žen, je tu zřejmá citlivá ženská ruka A.K. (70%) ()

Reklama

Reklama