Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od svadby Giselle a Roberta uplynulo už pätnásť rokov, ale Giselle prišla o ilúzie ohľadom života v meste. Rozhodnú sa presunúť svoju rozrastajúcu rodinu do ospalého mestečka Monroeville v snahe nájsť rozprávkovejší život. Bohužiaľ, jej nádeje sa nenaplnia. Predmestie má svoje nové pravidlá a svoju miestnu včeliu kráľovnú Malvinu Monroe, vďaka ktorej sa Giselle ešte viac cíti, že nezapadá. Zo zúfalstva, že sa jej nedarí nájsť svoj šťastný koniec, využije mágiu z Andalasie a premení celé mesto na skutočnú rozprávku, čím ohrozí budúce šťastie svojej rodiny. Giselle vedie závod s časom, aby kúzlo zvrátila a pochopila, čo šťastný koniec pre ňu a pre jej rodinu skutočne znamená. (Disney+)

(více)

Recenze (51)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Prokletá romance nezvládne navázat na kvality Kouzelné romance a rozhodně nepůsobí jako pokračování, které se chystalo přes dekádu. V součtu převazuje zklamání, které spasuje fakt, že sice existují mnohem lepší návraty k instantním klasikám, ale zároveň i mnohem horší. Z Prokleté romance alespoň nesrší neúcta k původnímu filmu a snaha na to jít alespoň částečně stejně. Ohýbání konceptu je ovšem ve finále nevyužité a Prokletá romance především postrádá uvědomělost, nadsázku a především kouzlo původního filmu. Jako záležitost pro celou rodinu na dvě hodiny neurazí, v katalogu Disney+ ovšem zapadne velmi snadno.... ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Jsem sama strašně překvapená, že nakonec dávám 4*, asi jsem si to pustila správně naladěná. Zatímco první díl byla spíše romantická komedie s pohádkovými prvky, druhý díl je již čistokrevná muzikálová pohádka a přesně takto jsem k filmu přistupovala, od prvního dílu se to značně odklonilo, tohle ale filmu já osobně moc vyčítat nemůžu, je přesně tím, čím chce být. Hlavním tématem filmu tentokrát není romantická láska, ale láska mezi dcerou a nevlastní matkou. Já si to jednoduše užila. Nevím úplně, komu bych film vlastně doporučila, určitě nečekejte nic převratného, ale jako roztomilý jednoduchý film pro rodinu to funguje. Jediný problém jsem měla s Patrickem Dempseym a jeho postavou, opravdu jsem nevěděla, jestli se mu smát, nebo jestli mi ho má být líto, jeho postava je zde úplně zbytečná, což rozumím, že pro milovníky Kouzelné romance může být překvapení a ne zrovna příjemné. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čakal som pohromu a ostal som veľmi milo prekvapený. Zápletka je vynikajúca, Amy Adams totálne exceluje a vizuál je pompézny. Mínusmi je overkill pesničiek, ktoré sa po chvíli zlievajú do jednej masy a slabá Maya Rudolph. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Neskutečně slabý odvar našlapané jedničky. Skoro nic tady nefunguje, od hudebních čísel až po herecké výkony, či dialogy. Příběh sice měl na začátku potenciál, ale jeho jednolitosti jsou šité horkou a nezajímavou jehlou. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hvězdná Amy Adams si po letech vydupala pokračování svého úspěšného filmu Kouzelná romance. Někdo ale dokonale zadupal um ve vedení příběhu a jakoukoliv scenáristickou nápaditost. Návrat na místo činu rodinného muzikálu nebyl už od počátku úplně dobrým nápadem. V roce 2007, kam se datuje vznik prvního filmu, byla výchozí pozice herečky zcela jiná. Byla teprve na kariérním vzestupu a ambicióznější role ještě měly svůj čas i místo v jejím hereckém vývoji. První film sklidil úspěch, který byl korunován nominací na Zlatý Globus pro Amy Adams. Dvojka už má obměněný tvůrčí tým, tři scenáristé ze čtyř byli vytaženi ze zapomnění, režisér Adam Shankman je z formy a film je jedna velká zoufalost. Písně představují halekání na lesy, kde se neurodila žádná kloudná tónina. Pokud překlenete snůšku nejhorších písní, čeká vás upachtěný způsob vyprávění, do něhož se nedostal štipec zajímavé zápletky. Hrdinka má rodinu, náhle vlivem osobní nespokojenosti odchází do městečka Monroeville, kde touží najít pohádkový život. Když se asi hodinu nic neděje, tak tvůrce filmu napadlo konečně v té druhé hodině něco řešit. Hrdinka kouzlí a promění městečko na skutečnou pohádku, kde se stává zlou macechou pro svoji dospívající nevlastní dceru, jenže vůbec nic nefunguje, divák žasne, jak je to hrozně nepovedeně režijně vedené a úplně nesmyslně to má dvě hodiny. Většina heců vypadá ve svých rolích dost přestárle. Prošedivělý Patrick Dempsey s kordem u pasu je vyloženě směšný, věkově role nesvědčí ani Maye Rudolph, otřesný je i liftingem obličeje protažený James Marsden. Idina Menzel už má také po padesátce, alespoň to byla jedna z těch zajímavějších postav. Gabriella Baldacchino měla zřejmě zastupovat svěžest a krásu mládí, ale také nevypadá nejlíp. Amy Adams dělala vše možné i nemožné, aby film zachránila. Ono to ale nešlo. Nelze se spoléhat na hvězdnou hereckou akvizici v titulní roli, kvalitní technické zázemí a přijatelnou trikovou složku, když film postrádá kvalitu v zásadních atributech. Režie a scénář jsou prostě marné. 4/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Roky sme čakali na pokračovanie Disney komédie "Enchanted" a vo výsledku mám pocit, že to nakoniec asi nestálo úplne za to. "Disenchanted" nie je zlým filmom (to by som si nedovolil tvrdiť), no myslím si, že mal potenciál na to byť kvalitnejší. Musím však povedať, že po všetkých tých depresívnych dramatických rolách, ktoré na seba Amy Adams vzala ("The Woman In The Window", "Sharp Objects" alebo "Hilbilly Elegy") bolo super ju zase na chvíľku vidieť v niečom energickejšom a veselšom. A myslím si, že to zvláda tradične skvele. Problémom je ale trošku celkový príbeh, ktorý síce je vymyslený celkom kreatívne, no nie je to ani veľmi vtipné, ani veľmi zaujímavé a dokonca ani veľmi originálne. Opäť si robíme srandu z klasických Disney rozprávok (obzvlášť "Cinderella") no neviem čo si o tom celkovo myslieť. No zase vidieť Giselle v tých ohnivých šatách stálo za to. Rozhodne elegantná. A Maya Rudolph ako zloduch? Tej to rozhodne ide. Nemám s ňou problém. Po dlhej dobe bolo pre mňa super opäť vidieť Jaymu Mays, no prečo sa zase dostala do role, kde absolútne nevie pretlačiť svoj prirodzený šarm? To sa jej posledné roky dialo nejako furt. Vyzerá to okey (niektoré triky lepšie ako iné), hudba je dobrá, no príbeh to ťahá pre mňa dole. Ak ste zvedaví, tak si to čeknite, ale zázraky nečakajte. Hodnotenie: C+ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Trefný název. Kouzelná romance byla kouzelná, Prokletá romance jako pokračování po 15 letech je prokletá. Postrádá totiž kouzlo původního filmu a jediný pocit, který vyvolá je nuda. Námět je skvělý a mohl z něj být skvělý film, bohužel ho pohřbil mizerný scénář, který čtveřice scénáristů splácala bez zájmu a snahy, vše navíc dorazila lavina disneyovských klišé, jejichž vinou to všechno spíše než film připomíná Disneyland. Písniček je tolik, že pohřbí tempo a žádná není chytlavá, snad úplně všechny scény jsou přetažené a trvají déle než by měly, dialogy nefungují, casting se nevyvedl a zejména Maya Rudolph a její filmový syn jsou tragickým omylem. Tohle prostě ani excelentní Amy Adams nezachrání. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Pokračování Kouzelné romance po 15 letech se moc nepovedlo. Už to bohužel není ten hezký, milý, pohádkové příběh, ale zažíváme zde klasické lidské životní starosti. Vizuálně je sice film hezký, ale dějově to pokulhává. Ve filmu se též vyskytuje velké množství písní, což mi vadilo. Na hlavních hercích se pak podepsal zub času, především Patrick Dempsey je už šedivý, pohublý a v tváři propadlý. Amy Adams vypadá pořád dobře, i když nějaké to kilíčko navíc oproti prvnímu dílu je znát. ()

Lacike

všechny recenze uživatele

Pustil som si to náhodou úplne naslepo, takže som ani netušil, že to je pokračovanie nejakej rozprávky. A bolo to klasické Disneovské peklo so všetkými ich otravnými trademarkami. Trápny humor, otravné pesničky, priblblé absolútne jednoducho napísane postavy, ktorým kraľovala megaotravná ale stále sexy Amy Adamsová. Proste toto nie je film pre mňa a po pol hodine som to vypol, takže ani nedám žiadne hviezdičky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prvé dobrodružstvo ma uchvátilo. Išlo pre mňa o jedno obrovské rozprávkové prekvapenie, pretože môj filmový prijímač frekvencií, bol nastavený presne na notu mladej Morgany z tohoto dielu. A to nechuť k stálemu pospevovaniu si v rozprávkach, afektovanému výrazu a pózovaniu a supersladkých zvieratiek. Lenže Giselle v podaní Amy Adams, ma dostala. Každopádne som sa na dvojku netešil, keďže som čakal že dostanem len streamovaciu rýchlokvasku. A ono to nakoniec predsa len dopadlo, tak ako to v rozprávkach býva, celkom dobre. To kúzlo spojenia dvoch odlišných svetov síce už pominulo, ale aspoň sa tvorcovia mohli sústrediť na iné dobrodružstvo a prísť s inými nápadmi. Moja telesná agresia voči neustálemu si pospevovaniu, ale stále neutrpela. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Kouzelnou romanci naprosto zbožňuju, ale s jejím pokračování jsem měla tři zásadní problémy: 1) Písní výrazně přibylo, opravdu se jedná téměř o muzikál, ale bohužel je hudební složka nevýrazná, postrádá chytlavost, hravost a už vůbec nedokáže navodit tu správnou romantickou/kouzelnou atmosféru jako v prvním filmu. Na jednu z písní Kouzelné romance jsme s mužem tančili novomanželský tanec a zde nenajdete nic tak pěkného. 2) Hlavní záporná postava, se kterou Giselle soupeří o pozici "královny města" a kterou ztvárnila známá komička Maya Rudolph, ani náznakem nedosahuje démoničnosti zlé královny v podání Susan Sarandon. 3) O romanci se tady už také nejedná. Vztah Giselle a Roberta je upozaděn na nejvíc vedlejší kolej a zápletka je vystavěna hlavně kolem Giselle a její nevlastní dcery Morgany. To není samozřejmě nutně špatně, ale fanoušky prvního filmu to zklamat může. I přes výše zmíněné nedostatky se pořád jedná o slušnou podívanou a výplň rodinného odpoledne. Diváky jistě potěší návrat všech původních postav, které skoro jako kdyby ani nezestárly (až na Morganu, ze které logicky vyrostla dospívající slečna). Kdyby ale pokračování nevzniklo, vůbec nikomu by nechybělo, což je škoda. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že to trochu přehnali s písněmi. V prvním díle, pokud se nepletu, tak jsou tři maximálně čtyři písně? Tím, že jich bylo tak málo, tak se na nich mohli vyřádit a udělali z nich pecky. Tady je píseň každých deset minut a udělali z toho pohádkový muzikál, což se mi bohužel vůbec nelíbilo. Ty písně ani vyloženě nebyli nijak chytlavé nebo zajímavé, zatímco z jedničky si je pamatuju. Příběh nebyl špatný, docela dobře napsaný, ale jak říkám, kazí to ta hromada písní, která prodlužuje stopáž a 121 minut málokteré dítě vydrží na pohádku koukat. Potěšila mě ale Amy Adams, která z Giselle neztratila absolutně nic. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Enchanted (Kúzelná romanca) spred 15 rokov bola vynikajúca, a vôbec som si nevedel predstaviť, o čom bude pokračovanie. No po vzhliadnutí "dvojky" som toho názoru, že niekedy je naozaj lepšie zostať bez sequelu. Dejová línia nie je síce zlá, ale akosi ma ten príbeh "nového života" neuchvátil. Posadnutosť syndrómom macochy so všetkými rozprávkovými atribútmi vyplnilo takmer celý dej, a hoci si to zachovalo milý dôvtip, tak som čakal od toho niečo viac. Ale inak fajn, dalo sa na to pozerať. Pointa bola samozrejme pekná a vydarená. No na viac ako 2* to v tomto prípade žiaľ nebolo... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jedničku sem viděl teprve pár dní zpátky, takže jí mám v živé paměti a ačkoliv se nejednalo o žádný extra biják, byla to solidní pohádka, která měla svoje kouzlo a fungovala jak měla. Dvojka přichází po patnácti letech a krom prakticky kompletního původního obsazení nemá z kouzla jedničky ani desetinu. Je tu zase kombinace animace a hraného filmu, opět se tu hodně zpívá, ale nic z toho včetně samotného příběhu kdy Giselle rupne v kouli a s vidinou pohádkovějšího života změní v "pohádku" celé město kam se nově přestěhovali, nedokáže vtáhnout a víc než původní film tak připomíná třeba slaboučké Into The Woods a nefunguje ani z poloviny tak jak by mělo/chtělo. A taky Maya Rudoplh prostě není Susan Sarandon, nemluvě o tom, že i v takovém druhu filmu by jisté věci měli dávat aspoň trochu smysl a to tady prostě nedávají...40% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Enchanted je pre mňa krásny rozprávkový príbeh, zároveň ale neskutočne vtipný a romantický. Disenchanted je síce po technickej stránke vyspelejšie dielo, má viac muzikálových čísel, ešte veľkolepejšiu výpravu, ktorá až hýri všetkými tými farbami a kvetinkami, Idina Menzel konečne spieva a minimálne za kostýmy (možno aj výpravu a song) bude pravdepodobne aj nejaká tá cena, ale vytratilo sa to kúzlo z jednotky, a hlavne som sa ani raz nezasmiala, nebolo to vôbec vtipné. Amy Adams sa snažila ako mohla, hrá veľmi prirodzene a bez problémov zvláda všetky polohy. Chlapi tu veľa priestoru nedostali a keď aj hej, bolo to skôr nudné a to som sa pri Enchanted nenudila ani sekundu! O Disenchanted to povedať nemôžem, niektoré pasáže boli nudnejšie, film pôsobil ku koncu už zdĺhavo a niektoré vedľajšie postavy (zlá kráľovná a jej pomocníčky) ma nebavili. Bábätko bolo krásne a tie modro - zelené šaty s pierkami páva by som hneď brala :-). Celkovo je sequel slabší, na pôvodný film sa nechytá, ale za jedno pozretie stojí, ak máte radi muzikály a rozprávky alebo ste fanúšikom Amy Adams. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Absolutní průměr. Chybělo tomu vše, co z jedničky dělalo tak jedinečný film - kontrast pohádky v New Yorku, láska, a hlavně se v jedničce tolik nezpívalo a když už, tak to sedělo. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Nemam tomu filmu takmer co vytknut. Mali skvely napad, ktory mohol vyustit do lepsieho filmu, nez ten, co natocili, ale ani to, co uzrelo svetlo sveta, nebolo uplne marne. Ani chvilu som sa nenudila. Kostymi a kulisy boli prekrasne. Herci si to uzivali. Hlavne Amy bola skvostna. Maya Rudpolh a jej henchwomen podarene. Hudba trochu zadrhavala. V uvode, to davalo zmysel, ze sa Giselle nevedela naladit, na spravnu notu. Ale solo pre Idinu bolo uplne zbytocne. A prislo mi len ako hladenie jej ega. Badder bolo jednoznacne najlepsie, ako piesen, aj ako hudobne cislo. Zaver sa trochu zadrhol, ale v konecnom dosledku to bol celkom dostojny nasledovnik prveho dielu. ()

Reklama

Reklama