Reklama

Reklama

Rudá Sonja

  • USA Red Sonja (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Krutá královna Gerden přepadne chrám a zmocní se nebezpečného talismanu, který chtěly kněžky zničit. Poslední, těžce raněná kněžka unikne z chrámu a je zachráněna mohutným bojovníkem Kalidorem. Než zemře, požádá ho, aby našel její sestru Sonju a pomohl jí zastavit královnu Gerden. Ta chce s pomocí talismanu ovládnout svět. Rusovlasá Sonja, která přísahala Gedren pomstu, se okamžitě vydává po stopách kruté královny. Odmítne Kalidorovu pomoc, ten je jí přesto neustále v patách. Sonja si chce zkrátit cestu podzemní cestou, tu však střeží bojovník Brytag. Sonja, jež mu za průchod odmítne zaplatit svým tělem, ho vzápětí zabije v souboji. Když se na ni vrhnou ostatní strážci, zasáhne prozřetelný Kalidor. V další cestě pokračuje Sonja s početným doprovodem - kromě Kalidora ji následuje Tarn a Falkon. Gedren pomocí magického zrcadla postupující čtveřici odhalí a vžene je do pasti. Přes četná nebezpečí se pronásledovatelé blíží ke hradu. Pokud chtějí Sonja s Kalidorem talisman zničit, mají poslední možnost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (366)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ženská verze Conana se filmově povedla o něco méně, než její mužský protějšek, ovšem i tak je to pro fandy bojových fantasy snímků skoro kultovní záležitost. Brigitte Nielsen, hvězda své doby, je už dnes skoro zapomenuta i přes své dřívější manželství se Sylvestrem Stallonem. Tady ale ještě na výsluní slávy exceluje jako akční hrdinka po boku dalšího udatného svalovce, Arnieho "Černého černocha". Ten jí sekunduje velmi zdatně a spolu tak vytvářejí duo, které se asi nejvíce blíží postavičkám z některých akčních strategických her současnosti (napadá mě třeba Diablo). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, jaké mečo-sandálové lejno dokázal autor Tora! Tora! Tora!, nebo Bostonského případu vyprodukovat. Když se na tu hromádku se sebezapřením zblízka podíváte, uvidíte nestravitelné kousky v podobě Arnieho herectví založeném na výrazu člověka s cizím předmětem v análním otvoru, či scénáře napsaného na papírový ubrousek a pak vám k přežití do závěrečného rakousko-dánského hubana zůstává jen jediná možnost. Zavřít oči, zacpat nos a ač to zní nechutně, "vyzobnout" si z exkrementu o Zrzavé Soňce těch pár rozinek od mistra Morriconeho.. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vždy som si myslel, že je to Barbar Conan 3, pretože sa Červena Sonja všade, tak prezentovala. V detských časoch som to tak bral, neskôr, keď som si zistil nejaké informácie, je jasné ako to je. Pôvodne malo ísť o ďalší príbeh Conana. No nastal problém s právami a tak nemohli v tomto filme použiť meno Conan. A aj keď Arnold je späť (keďže mal zmluvu na tri filmy, musel prijať aj tuto rolu, aj keď nechcel) jeho postava sa volá Kalidor. Dokonca sa tento príbeh odohráva aj v rovnakom svete a v komikse bol Conan známy aj pod viacerými menami. No potom je druhá vec, ktorá, ak je to pokračovanie, nedáva zmysel. V prvom Conanovi hrala Valeriu Sandahl Bergman a tu, ta istá herečka hrá hlavnú zápornú postavu Gedren. Stručne a jasne nie je to pokračovanie. Vyzerá to ako pokračovanie, ale kvôli právam sa trojka Conana pretransformovala v toto a tak ide o samostatný film, ktorý sa podobá na další sequel Conana. Dostaneme sa ale ku kvalitám filmu. Režisér Richard Fleischer, ktorí pred tým natočil film Ničiteľ Conan, ma po ruke slušný rozpočet aj tu, takže hudba, vypráva, kostýmy, masky, či obrovské kulisy, síce poriadne zostarli, no je ich tu  hromada, takže je na čo pozerať. Film je celkom krátky, takže to celkom odsýpa, no jeho kvality sú kvalitné asi ako výkon Brigitte Nielsen. 50% - 2* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rudá Sonja s dlouhým mečem a dlouhýma nohama je ženskou obdobou Conana. Získat mocný talisman nebude však jednoduché, jelikož královna Gedren stojí až na samém konci cesty plné překážek. Krásné přírodní lokace - hory, bukové lesy, travnaté pláně a zasněžené masivy v dálce, zemská trhlina rozdělující království, obří skulptury a most z kostry prehistorického tvora. Kromě řady bojovníků je třeba zdolat i nesmrtelného vodního draka z kovu. Škoda, že se do hry nezapojil i pavouk. Nechybí uťatá ruka a dvě létající hlavy. Svůj půvab má nejen trůnní sál, ale i síň světla. K tomu nápadité kostýmy a solidní Morriconeho hudba. Musím říci, že u mě už pracuje nejen nostalgie, ale i srovnání s množstvím fantasy braku posledních let. Alespoň pro mne se ukazuje, že zatracovaná Sonja jisté kvality má, nemluvě o tom, že chladná Nielsenová se na ni hodí perfektně. Snad jen to princátko zůstává protivné stále stejně. Hodnocení ponechávám, i když jsem v pokušení ho zvednout nahoru. Viděno 5x ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Krutá královna Gedren (Sandahl Bergman) touží po absolutní moci nad světem. Scénář : George MacDonald Fraser a Clive Exton. Kamera : Giuseppe Rotunno. Hudba : Ennio Morricone. Hrají : Brigitte Nielsen jako Rudá Sonja a Arnold Schwarzenegger jako Kalidor. Arnold Schwarzenegger už coby guvernér Kalifornie řekl, že tento film je tak špatný, že svým politickým nepřátelům bude vyhrožovat tím, že když neudělají, co chce, budou se na něj muset dívat třikrát po sobě bez přestávky. Podoba Conanovi je viditelná. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • Arnold původně nechtěl ve filmu hrát, ale jeho tehdejší přítelkyně Brigitte Nielsen jej přemluvila. (Jacinda)
  • Dino de Laurentis objavil Brigitte Nielsen (Červená Sonja) na obálke časopisu. Pozval ju do Ríma na kastingové skúšky, pretože nikdy predtým nehrala. (gogo76)

Související novinky

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

23.06.2019

S režisérem Bryanem Singerem (X-Men: Apokalypsa) teď v Hollywoodu nikdo nechce být moc spojován, dohnala jej totiž minulost, a po jeho vyhazovu od Bohemian Rhapsody to s jeho kariérou zkrátka… (více)

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

29.06.2008

Jen předevčírem jsme psali o projektu War of Gods, Tarsemem Singhem režírované fantasy na motivy příběhů o Théseovi (to je ten chlápek, co si kutálel klubko labyrintem na Krétě a zapíchl tam… (více)

Meče, magie... a spousta krve!

Meče, magie... a spousta krve!

02.06.2007

Fantasy byl ještě nedávno žánr, jehož by se žádný hollywoodský producent nedotkl ani v gumových rukavicích. Dnes je situace mnohem radostnější. Ovšem jen v případě, pokud vás baví koukat na další a… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama