Reklama

Reklama

Rudá Sonja

  • USA Red Sonja (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Krutá královna Gerden přepadne chrám a zmocní se nebezpečného talismanu, který chtěly kněžky zničit. Poslední, těžce raněná kněžka unikne z chrámu a je zachráněna mohutným bojovníkem Kalidorem. Než zemře, požádá ho, aby našel její sestru Sonju a pomohl jí zastavit královnu Gerden. Ta chce s pomocí talismanu ovládnout svět. Rusovlasá Sonja, která přísahala Gedren pomstu, se okamžitě vydává po stopách kruté královny. Odmítne Kalidorovu pomoc, ten je jí přesto neustále v patách. Sonja si chce zkrátit cestu podzemní cestou, tu však střeží bojovník Brytag. Sonja, jež mu za průchod odmítne zaplatit svým tělem, ho vzápětí zabije v souboji. Když se na ni vrhnou ostatní strážci, zasáhne prozřetelný Kalidor. V další cestě pokračuje Sonja s početným doprovodem - kromě Kalidora ji následuje Tarn a Falkon. Gedren pomocí magického zrcadla postupující čtveřici odhalí a vžene je do pasti. Přes četná nebezpečí se pronásledovatelé blíží ke hradu. Pokud chtějí Sonja s Kalidorem talisman zničit, mají poslední možnost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (366)

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Úsměvná zhovadilost, která se marně snaží nabídnout divákovi epický fantasy příběh. Rudá Sonja v podání Brigitte Nielsem je neuvěřitelně špatná a ostatní postavy jenom podtrhují demenci tohohle filmu. Všechny ostatní postavy zdatně sekundují a dotváří celkový zmar. No zkrátka se nám tahle pomyslná trilogie dostala od geniálního prvního filmu, přes pohádkovější ale přece zábavný druhý film až k tomuhle paskvilu - ostuda jak hrom ! ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

A to som si myslel, že už nič horšie ako pokračovanie Barbara neuvidím.....mýlil som sa. Hrozné štúdiové kulisy, triky, nesympatická Brigitte Nielsen, otravné malé čínske namyslené chlapča (scéna s jeho naťahovaním na lanách je moja najobľúbenejšia) a mocný Arnold (čo je miestami diskutabilné, pozerať sa ako svalnatý Arnold nestačí silami krehkej Brigitte bolo vážne na popukanie). Hudba bola fajn ale Basilove melódie boli jednoznačne lepšie. Céčko jak vyšité ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hezká výprava i kulisy, dějově však slabší dobrodružný fantasy snímek, kde se po dvou Conanech Arnie tentokrát představí, jako hrdinný Kalidor. Původně měl být jen jménem na plakátu, které film prodá, ovšem nakonec mu natáčení zabralo téměř měsíc a hraje zde prakticky hlavní roli, po boku tehdy velmi vyhledávané hollywoodské matračky - Brigitte Nielsen. Richard Fleischer (Fantastická cesta, Soylent Green, Bostonský případ) nenatočil rozhodně špatný film, jen už Sonja po dvou podobných (a lepších) fantasy se Schwarzeneggerem, nemůže mít takovou sílu a vliv. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nostalgia? Presne tak! Pred dávnymi časmi som zhliadol jeden film, ktorý na mňa zapôsobil svojou jednoduchosťou - Red Sonja. Film akoby presne vypadol z pera R. E. Howarda. Pred nedávnom som ho videl opäť a znovu ma vtiahol do svojho fantasy sveta. Akoby to bol len ďalší príbeh Conana, ktorý však pod iným menom pomáha rovnako udatnej bojovníčke zachrániť svet a stretne pritom kopu zaujímavých postáv s ktorými nakoniec porazia zlo a na konci odcválajú nevedno kam za ďalším dobrodružstvom ktoré však už žiaľ neuvidím. ------------------------------------ Celkom ma prekvapil fakt že dej sa odohráva v apokalyptickom vyľudnenom svete, kde kráľovstvo tvorí iba desiatka ľudí. Síce tu Švajo nepredvedie svoju muskulatúru, no však je tu debutujúca Bridget Nielsen, ktorá dobre vyzerá a čo je najdôležitejšie s mečom sa viditeľne snaží. Našťastie tento fantasy svet je dosť umiernený a dôležité je tu iba kúzlo meča, takže tu nie sú žiadne vyložene trápne efekty ako boli lietajúci duchovia vo filme Barbar Conan. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po dvojici Conanů další opáčko, které potvrzuje dobrou radu, že vzpomínky na některé filmy by se neměly likvidovat reprízami. V podstatě o Sonje platí totéž, co o druhém Conanovi, jen Arnold to tentokrát bere víc s nadhledem (k dobré náladě mu chybí už jen doutník), skvadra co ho obklopuje je ještě o fous nesnesitelnější, zajímavých momentů je jako šafránu a Nielsenová proste není schopná uhrát ani tak jednoduchý part jako je Sonja. Nostalgie tentokrát nestačila. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • Arnold Schwarzenegger označil tento film jako jeden z nejhorších, ve kterém hrál. (HellFire)
  • Počas natáčania vznikol medzi Arnoldom Schwarzeneggerom (Kalidor) a Brigitte Nielsen (červená Sonja) románik, v ktorom chcela po skončení natáčania pokračovať. Dokonca Arnolda navštívila, čo ho však dosť zaskočilo, pretože si myslel, že po natáčaní je s radovánkami koniec. Jasne jej vysvetlil, že to bol iba taký úlet a že má vážnu známosť. Brigitte to pochopila a neskôr sa náhodou dala dokopy s iným svalnáčom - Sylvestrom Stallonem. (gogo76)

Související novinky

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

23.06.2019

S režisérem Bryanem Singerem (X-Men: Apokalypsa) teď v Hollywoodu nikdo nechce být moc spojován, dohnala jej totiž minulost, a po jeho vyhazovu od Bohemian Rhapsody to s jeho kariérou zkrátka… (více)

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

29.06.2008

Jen předevčírem jsme psali o projektu War of Gods, Tarsemem Singhem režírované fantasy na motivy příběhů o Théseovi (to je ten chlápek, co si kutálel klubko labyrintem na Krétě a zapíchl tam… (více)

Meče, magie... a spousta krve!

Meče, magie... a spousta krve!

02.06.2007

Fantasy byl ještě nedávno žánr, jehož by se žádný hollywoodský producent nedotkl ani v gumových rukavicích. Dnes je situace mnohem radostnější. Ovšem jen v případě, pokud vás baví koukat na další a… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama