Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento originální filmový příběh se soustředí na pětaosmdesátiletého Victora, kterého vyhraje rodina jako první cenu v soutěži pořádané časopisem. Ovšem Victor není tím, za koho se vydává… Alice, 23 je na stáži v časopise, kterému viditelně klesá čtenost. Aby zvýšila prodej časopisu, vymyslí Alice celostátní soutěž na jejímž konci nějaká rodina adoptuje pětaosmdesátiletého Victora, který na světě nikoho nemá. Guillaume, jeho manželka Sylvie spolu se svými dětmi soutěž vyhrají a jejich cenou je stařík a peněžitá odměna. Přes Sylviinu neochotu rodina Victora přivítá ve svém domě. Děti si svého nového dědu okamžitě zamilují, Guillaumova matka s ním okatě flirtuje a Sylvie je příliš zaměstnaná svým poměrem s šéfredaktorem časopisu než aby se zajímala o to, že Victor v její domácnosti způsobil absolutní chaos. Mezitím Alice odhaluje Victorovu minulost a uvědomuje si, že patrně nevědomky pustila vlka do kurníku… (HBO Europe)

(více)

Recenze (15)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na skvěle inteligentní komedii, ale postupně do toho padalo bahýnko až to ztrácelo na vůni. Postava Viktora zpočátku vypadala famózně, dluhy na krku, klídek na duši a sarkasmus na jazyku, ale postupně se postava Viktora úplně znevýrazňovala na úkor vztahů a to je hrozná škoda. Zrovna tak šlo lépe využít zaměstnání madam Sylvinky, přece jen radit tlustoprdům jak zhubnout a jejich reakce může být náramná bžunda, viz ta tlustá madam a ředkvičky, to bylo dobrý. Co se holek týče, tak já nevím francouzský holky maj vždycky takovej jemně vulgárně elegantní rajcovní šmrnc /Sophie, Alice, Bridget, Evička, atd. ), ale tady byla bohužel holčíčí partička, taková bezvýrazná. No, ale jít pod tři, to Pierrovi udělat nemůžu i když je to na hraně a především za první část filmu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Victor je film, jehož plakát jsem před pár lety viděl v pařížském kině na Champs-Élysées. A najednou bum, film už běží na HBO. Tak jsem neváhal a okamžitě se do něj pustil. Ze začátku mě tak film moc potěšil. Pierre Richard si Victora evidentně užíval a i ten nápad nebyl špatný. Ale po nějakých dvaceti minutách film začíná bejt průměrnej a pak až podprůměrnej, ale Victor si takové nějaké postavení, rozjeté ze začátku, ponechal. I když film jako takový vtipný skoro nebyl a kromě Victora tam byl vlastně každej brutálně nevýraznej a nezajímavej. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Prvoplánová komedie to rozhodně není, spíše by to mohlo být klidně i drama, ale v pozadí příběhu o jednom staříkovi s mladou duší, probleskuje hořkosladký humor. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Victor, Victor, jen Victor. Ano, právě, že jen Victor. Možná mě ještě trochu zaujala (mě jinak úplně neznámá) pohledná  Sara Forestier, ale jinak je určitě daleko nad zbytkem jednoznačně kouzelný dědeček Victor v podání mého oblíbeného  Pierra. Dlouho dobu jsem si říkal, že takového výtečníka bych si klidně adoptoval taky (:D). Na konci se to s ním trochu zvrtlo, ale i tak je Pierre a jeho postava jednoznačně největší devízou. Jinak jsem čekal trošku něco jiného (asi jsem si měl pořádně všimnout, že Pierre je zde napsán až jako třetí v pořadí.), ale ono to taky MOHLO být něco jiného. Tohle si vyloženě říkalo o komedii pořádně postavenou na střetu kultur a bilancující Pierrovu kariéru (něco jako byl Zloduch Albert pro Serraulta.) Místo toho je to takový vztahový propletenec, místy až k nepochopení a nuceny. Ale nakonec alespoň přece jen došel k nějakému vyponitování a za to, Pierra a pár příjemných momentů s ním, i třetí hvězda. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Film o jednom muži a jednoho muže. Ostatní herci jsou značně nevýrazní, ve stínu Richarda trochu stojí za starou bačkoru. První polovina snímku má docela náběh a slibuje poměrně vtipnou podívanou, ale ve druhé polovině začne klesat humorná vložka, stejně jako kvalita scénáře klesá čím dál tím hlouběji. A pak je zaplaťpánbůh konec. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Už to není ten potrhlý blondýn, ale starší sarkastický Victor. Jako by možná hrál Pierre chvilkami sám sebe a zavzpomínal: " jo před pár lety bych jí zbalil jako nic". Postava Victora je sympatický stárnoucí muž, který právě proto, že není tím za koho se vydává, dokáže poklidnou a usedlou rodinu obrátit vzhůru nohama. Kdyby to byl stařík, za kterého se vydává, asi by s ním babička nekouřila trávu atd. To by seděl a v křesle a zapadl do rodiny jako první a vděčná cena. Zajímavý nápad, ale asi se z toho dalo vyždímat trochu víc. Začátek byl slibný, pak to nějak vadne. Bez Pierra Richarda a Clémentine Célarié by to byl podprůměrný snímek. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Francouzská komedie se stárnoucím Pierrem Richardem, který nám ukazuje, že s přibývajícím věkem neztratil nic ze svého umění rozesmát publikum. Nápaditý a netypický příběh, ve kterém si redaktorka jednoho francouzského týdeníku vymyslí, že by mohla pomoc svému nebohému, dluhy zasypanému a stařičkému sousedovi, tím, že ho nabídne k adopci v časopise. Odměnou pro adoptivní rodinu bude tučný šek, která připadne po určité době výhercům. Zájem je obrovský a Victora si adoptuje zajímavá rodinka s dvěma dětmi. Onen nebohý a stařičký člověk se postupem času začne dosti měnit a zjistíme, že není tím za koho se vydával. Celá film prakticky stojí na úžasném výkonu Pierra Richarda, který nám jako jediný z celého filmu dokáže vytvořit úsměv na rtech. I když jsou ostatní herci vybráni dobře, přijde mi, že jejich role tvůrci značně odbyli. Film má velice proměnlivé tempo, zatímco ze začátku se jedná o koncert Pierra Richarda, postupem času se začne příběh více zaměřovat na problémy jednotlivých členů adoptivní rodiny a film začne ztrácet na tempu. Vtipných scén se ve filmu nenachází mnoho a celkově mohu říci, že mě film více zaujal svým dramatickým nádechem a výkonem Pierra Richarda. Moje hodnocení 55% ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné, že slavný Pierre Richard dokáže pobavit diváky i v pětasedmdesáti! Jeho herectví se určitě posunulo dál, než, jak jsme ho znali, ale jeho typické charakteristické komediantství se nevytratilo. Komedie křehká, v druhé půlce trochu více zamyšlená, nikoliv nudná... Typicky francouzsky natočené a napsané s podmanivou hudbou. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard, je komik od narození. Miluji všechny jeho filmy. S postupujícími léty, jsem ale neměl moc možností, vidět jeho novější kousky. Victor je právě jedním z nich. Naskytla se mi šance, tento film shlédnout. Udělal jsem si na to čas a pustil si to. A dojmy ? Dobrá nálada. Úsměv na rtech. Pierre Richard i ve svých, skoro 80 letech, dokázal opět zvednout náladu a utáhnout bravůrně celý film. Velice rychle si získá divákovo srdce. Postava Victora je skvěle napsaná a Pierrem výtečně zahraná. Ostatní postavy ale už tak zajímavé nejsou. Jednají docela podivně. Jako příklad Guillaume. Ten se rozjede na kole, za svou ženou, ač ví, že ho několikrát podváděla s playboyem z novin a nebylo ji ani trapné, to dělat u nich doma, zatímco on spal. Tohle prostě je věc, která mě zarazila a trošku snižuje celkový dojem z filmu. Jenže je tu Victor. Ten si umí pohrávat s kamerkou a ví, kdy ji zapnout. Má talent lhaní a peněžních machinací. Umí vytvořit pořádnou legraci. Všechno zachraňuje tato postava. Ostatní jsou ve stínu. Bez Pierra a jeho bezchybného výkonu, by se jednalo o velice slabou komedii. ()

Hollister 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard je prostě pan herec, a i když se jeho herecký projev s věkem samozřejmě musel změnit, vůbec nic to neubírá na jeho kvalitách a zábavnosti. Spíš bych to viděl jako tragikomedii, než komedii a z námětu by šlo vytěžit i o něco víc, přesto příjemný francouzský film, který stojí za vidění. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Dějově nic blyštivého, ale je to příjemná oddechovka. Charisma Pierra je pořád úžasné a to hraje dědečky. Tak hodného (slavného) člověka neznám, z kterého ta pozitivita a sexapel přímo srší, bez něj by ten film byla taková volovinka. Nacvakané sympatickými herci to taky není, ale svoji práci odvedli slušně. Průměrná komedije díky P.R. mírný nadprůměr. Jsem šťastná, že tento komik pořád je a točí příjemné filmy. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Začátek nesmírně slibný, vypadalo to na ojedinělou komedii s dobrým nápadem skvěle rozehranou, bohužel s přibývajícím časem to ztrácelo na síle a někam se to bezradně vytrácelo.... Velká škoda. Ale rozhodně stojí za zhlédnutí, oproti konzumní produkci je to o třídu výš, typicky francouzské, dobrá hudba. Pierre Richard ve svých pětasedmdesáti vystřihl výbornou kreaci, klobouk dolů (navíc vypadá fakt dobře). ()

Reklama

Reklama