Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Modrý anděl učinil jak z režiséra Josepha von Sternberga, tak zejména z herečky Marlene Dietrich hvězdy první velikosti, jimž filmový Hollywood ležel u nohou. Sternberga začali považovat za kouzelníka světla a stínu a na Marlene čekala spousta rolí. Modrý anděl představuje kabaret, v němž se úctyhodný a respektovaný profesor Rath pod vlivem zpěvačky Loly proměňuje v člověka postupně ztrácejícího i poslední špetku lidské důstojnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (22)

Submission (2017)

  • Počas filmu bol často spomínaný aj zobrazovaný film Modrý anděl (1930), ktorý je s týmto dejovo veľmi podobný, taktiež názov knižnej predlohy je rovnaký a aj stopáž je identická. (Real Tom Hardy)

Snílci (2003)

Vetřelci (1986)

  • Mariňáci měli původně méně kvalitní výzbroj. Režisér James Cameron v ranných fázích produkce řekl Billu Paxtonovi (Hudson), aby se rozběhl a zkusil v ní narazit do zdi. Výzbroj se rozbila a Cameron usoudil, že bude třeba udělat ji odolnější. Uniformy a některé ochranné prvky si měli herci sami různě "vyzdobit" – personalizovat. Například Paxton na ní měl mj. nápis "Louise," což bylo jméno jeho manželky. Cynthia Dale Scott (Dietrichová) zvolila termín "Modrý anděl" coby odkaz na nejslavnější film herečky stejného jména. (kriplozoik)

Lola (1981)

  • Jméno hlavní postavy je odvozeno z pseudonymu hlavní hrdinky filmu J. von Sterberga Modrý anděl (1981), která si říkala Lola Lola. Lehkou paralelu lze sledovat i v postavě von Bohma, který je podobný profesoru Rathovi. (ČSFD)

Reklama

Reklama