Reklama

Reklama

Nostradamův vliv

(seriál)
  • Česko Apokalyptická šifra (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Sir Isaac Newton je považován za jednoho z největších géniů lidských dějin, přesto jen málokdo tuší, že předpověděl datum apokalypsy. I když získal světový věhlas především díky svým objevům zemské přitažlivosti, integrálního kalkulu a základních zákonů o pohybu, měl i své velmi temné a tajemné stránky. Tisíce jeho osobních spisů, které byly zpřístupněny teprve nedávno, prozrazují, že se jednalo o muže posedlého alchymií a biblickými proroctvími. Pro historiky bylo velkým překvapením zjištění, že mnohem více času věnoval anglický vědec veskrze svatokrádežným a leckdy nezákonným praktikám a bádáním než exaktní vědě. Po mnoha letech dobrovolné izolace se Isaacu Newtonovi konečně podařilo vypočítat datum konce našeho světa – soudný den by měl nastat v roce 2060! Byl přesvědčen, že vodítka nalezená v bibli dokazovala, že v 21. století bude celá naše planeta svědkem děsuplného armagedonu. Jsou snad nedávné četné přírodní katastrofy i eskalace napětí na Blízkém východě znamením, že se Isaac Newton nemýlil? Je něco, co bychom mohli udělat, abychom se na konec světa připravili? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (3)

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze jeden díl pojednávající o údajném příchodu třetího antikrista. Forma tohoto dokumentu není až tak špatná, grafika je na historický dokument poněkud inovativní a scénář je také napsán poutavě. Co se týče obsahu, až na pár výjimek chybí vědecké a skeptické názory, setkáme se pouze s výklady fanatických nadšenců a zastánců mysticismu. K samotnému tématu bych řekl toto: Nostradamus byl nejspíše narkoman, který v rauši rád psal mnohovýznamové básně a pokud budeme skutečně věřit v příchod antikrista a podobné hlouposti, tak se jeho proroctví určitě naplní. ()

Insomnia 

všechny recenze uživatele

Akosi sa to s tými dokumentárnymi filmami o konci sveta a apokalypse roztrhlo vrece, kde boli tie predpovede doteraz...Newton si myslím, že má pravdu, že v Biblii je zakódovaná história, ale tie udalosti už možno prebehli a možno nikto nechce, aby sme to rozlúštili..takže je to vykladané tak, aby to nejako sedelo.. ()

Reklama

beso74 

všechny recenze uživatele

Podnetný seriál, ja som si na základe konštrukcii a algoritmu autorov tohto dokumentu premeral svoj dom a prišiel som na množstvo zaujímavých faktov. Na ukážku jeden z nich: môj dom je presne 863 centimetrov dlhý a široký a má 2 poschodia. Určite som do neho podvedome zašifroval príchod Cyrila a Metóda na Veľkú Moravu... ()

Reklama

Reklama