Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Recenze (250)

verbal 

všechny recenze uživatele

"Bůh je ve všem. Třeba i v mém kredenci! Kdo jiný by byl schopen stvořit tak nádherný kus nábytku??" "Vidíš, vole, a já si až doteď myslel, že IKEA!!" Nepodaří li se vám přesvědčit pana fanatickou kudlanku o iracionalitě jeho počínání, zkuste "požádat" jeho manželku. Schválně, jestli vám jako bližní odpustí, nebo najde ve Firemním almanachu nějaký ten žalmík, jehož patologický výklad připustí možnost, že Generální ředitel nemyslel to "Nezabiješ" až tak doslova. No, stopro něco vyhrabe a bude i nadále s Kreatorem zadobře! Výživná religiózní trachtace, po jejímž zhlédnutí bude Benedict se svými červeno- a černoprdelníky urychleně shánět nějaké to suché dříví na podpal a pídit se ve Vatikánu po palečnicích. Nevím, jmenuje li se to Ledge podle obsahu, nebo proto, že hlavního hrdinu splácali v petriho misce z kmenových buněk Heatha Římsáka, t.č. na předávkované, nicméně kopie je to téměř dokonalá. Docela dobrý herec a sympaťák, kterému však v polovině filmu trochu dojde optimismus poté, co Tajlerka konečně! vytasila své povislé trojky, které si patrně vytahala kojením elfů v Lórienu. No, musím říct, že dokonce i já odvracel zrak vzhůru a raději se bavil představou, co všechno by se dalo nacpat mezi její odulé rtíky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $9,216Tržby Celosvetovo $1,075,000▐ Pôsobivý thriller s dobre vygradovaným dejom, dobré a účelové obsadenie. /80%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁM ODVAHU ZEMŘÍT ZA TO, V CO VĚŘÍM, PROTOŽE ZNÁM SVOU CESTU.“ ... ,,MÁŠ ODVAHU ZEMŘÍT ZA TO, V CO VĚŘÍŠ?“....... /// Záchranná akce se Gavinovi trochu vymkla z rukou. (Co máš chlapče za problém?) To, že teď stojí na římse – je jen shoda náhod nebo má všechno svůj důvod? Možná za to může ta spousta ateistických myšlenek. Nebo láska. (Je i ona otázkou víry?) Je tím důvodem Bůh? Nebo je to v nás? V lidech? Filosofický mudrování podpořený skutky – tohle mám rád! Seriózní lidé (výborní Ch.Hunman a L.Tyler, mezi kterejma to ,,funguje“) a dialogy založený na vyšším IQ jejich postav. A co ten policajt? Život svými problémy neušetří nikoho! A lidé, kteří se cítí ztraceni, potřebují něčemu věřit. ,,Možná najdeš Boha.“ MOŽNÁ! (Uchylní dementi!) Jsou věci, za který Bůh nemůže. (A za který teda jo??) Fajnově se zamyslete. Už možná tohle stačí jako důvod pro zkouknutí tohodle filmu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neustále myslím na to, jak nalézt v kostele manžela. 2.) Dokážu ocenit sexy mozky (i prsa L.Tyler). 3.) Nelíbí se mi, že jsem paroháč. Mám začít věřit? 4.) Nevím, co řekl Ježíš cizoložnici. 5.) Thx za titule ,,dezibook“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ukázkový případ, kdy pár skvělých herců táhne celý konverzační film. V závěru doják, Liv Tyler potvrzuje, že je jednou z nejpůvabnějších hereček (ever). Nenápadný a jsem rád, že jsem to úplnou náhodou objevil. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Největší zážitek jsem měl v prvních 10 minutách, jakmile se začal rozplétat ten děsně "zamotaný" "příběh", skoro jsem se podělal nudou. Hlavní milenecká dvojice se k sobě absolutně nehodila, nevěřil jsem jim ani tu pusu, natož milostné vzplanutí. Souboj fanatické víry a čistého ateismu byl sice zajímavý, ale názorové střety dvou protagonistů byly hrozně sterilní. Přitom potenciálu je v tomto tématu neuvěřitelně hodně. Liv a její hra na cudnou dívku, no možná před deseti lety. Minipříběh policajta naprosto zbytečný, spíše jen berlička pro primitivní scénář, který nedokázal předložit nic jiného než polotovar příběhu, který by se nedokázal udát ani na planetě Prdel. Nelogičnost v každém záběru, soused odhalí nevěru své manželky jen tím, že odhrne igelit a může čumět cizímu člověku do bytu? Samotný závěr naprosto směšný a nereálný. Vše působí nuceně a přitom jde o tak banální zápletku, o které se snad ani nevyplatí točit film. Aby 90% stopáže naplňoval k uzoufání nudný milostný trojúhelník, který kvalitou provedení odpovídá epizodce z Beverly Hills, tak to ne, díky. Ježiši ne, on měl jeden z nich vlastně zbraň ... v tom případě Merloce Place. 40% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy nebudu cizoložit s manželkou někoho, kdo má konexe v nebi a zná zkratku do pekla. Takže poučení z viděného by bylo a teď už je čas podívat se na něco pohyblivějšího, než je pokec dvou týpků na střeše. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Psychologický? Teda... to jsou mi zase vtipy. Znáte to, když se koukáte na film, který celou dobu slibuje nějaký super twist, ale když ten twist přijde, tak jenom ukáže, že hrdina se celou dobu choval jako idiot? Opravdu šíleně hloupý závěr podkope vše, co tu mělo jen trochu smysl. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Film, který jde hodnotit v pohodě třemi i čtyřmi hvězdami, kvality má, ale hodně záleží na momentálním rozpoložení diváka. Já pozdě večer přeci jen očekával něco více akčnější…Dost velkou část snímku jsem se u dialogu nudil, ale druhý den ráno jsem si ještě jednou pustil posledních dvacet minut a věřím, že u druhé ( prozatím neplánované projekce ) by mohlo mé hodnocení povyrůst. Wilson, Tyler, Howard pohoda, Hunnam vyměnit ;-) 6/10. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nie príliš vierohodný scenár postavený na téme náboženského fanatizmu a nevery, ktorý sa snaží dialógmi navodiť dojem, že ide o hlbšiu záležitosť. Omyl - pár lepších ale neobjavných slovných výmen síce chce prinútiť k zamysleniu ale zvyšok je banálny a banálne natočený. Lenže korunu všetkému dáva až koniec, ktorý sa tak nasilu snaží o pointu adekvátnu téme, až zabúda na elementárnu logiku, ktorá odhaľuje aj nezmyselnosť zvolenej dejovej výstavby. Chcel som tomu dať šancu, o to výraznejšia bola pachuť, ktorá mi zostala po skončení. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

To byl ale divný film. Zejména mne utvrdil v přesvědčení, že Patricka Wilsona sestavil ze součástek někdo, kdo sice má vágní představu o tom, jak funguje lidské tělo a jeho mimika, ale doopravdy tomu nerozumí, takže výsledný produkt sice tak nějak vypadá jako člověk, ale když to pozorovatel vidí v pohybu, tak přece jenom cítí, že to doopravdy není člověk. Ale vážně, je to snad jediný herec, u kterého mám takový pocit konzistentně u každého filmu, kde se objeví. Je jedno, jestli je to superhrdinský film nebo pošahaný horor nebo něco realističtějšího, pořád vypadá, jako by měl veškerou kůži na těle potaženou tenkou vrstvou plastu a nebo jako by jeho obličej někdo v real-timu pořád fotoshopoval. Děsivý chlap. Jenomže takhle děsivý chlap sám o sobě k zážitku nestačí, scénář by se musel taky snažit. A v tomto směru se Matthew Chapman moc nepochlapil. I proto mě překvapilo, že film měl po světe prý úžasnou odezvu mezi bojovníky proti spojení církevní a světské moci. Nemohli by si atheisté vybrat talentovanějšího filmaře jako svého vyslance? ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jak dlouho jste spolu? Ty a tvá žena?“ - „15 let.“ - „Sex pořád dobrej?“ - „Musíme o tom mluvit, Gavine?“ - „Ne, můžu skočit.“ Když se dozvíte, že jste vlastně celý život neplodný, a přitom vám doma cupitá párek dětí, máte zrovna náladu na všechno, jen ne vymlouvat potencionálnímu sebevrahovi skok z budovy. Jenže co když má ten „skokan“ na římse opravdu dobrý důvod…Začátek byl výborný a moc mě bavil. Dávka tajemna a nesporný thrillerový potenciál slibovaly poutavou podívanou. Ovšem postupně se z toho vyklubalo romantické drama. Z čehož jsem sice nebyl vyloženě zklamaný, ale má očekávání byla prostě někde jinde. Navíc, z mileneckého vztahu moc jisker nesršelo, možná v podání jiné dvojky by to bylo jiné, ale chemie páru Hunnam-Tyler na mě příliš nefungovala. Ke konci snímek konečně chytne nefalšovaný thrillerový nádech a samotný závěr mě překvapil (resp. jeho půlka), škoda, že na to došlo tak pozdě. To a pár slušných dialogových partů (nejlepší byla ostrá debata o Bohu) filmu v mých očích zachránily slabší 4*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Dneska se nepomodlíme, dobře?“ Jsem pro, ale poprosím Pána o štěstí. Obezřetnost a krytí kamarády si už nevěrník musí pohlídat sám.. Již úvodní titulky jsou ve své jednoduchosti všeříkající a na podobné vlně se veze i samotná Římsa - vůbec ne dokonalá, ale ve své emocionální rovině a otevíráním dilemat překypující životem. Hunnam mi do své role moc nepasoval, zato fundamentální křesťan P.Wilson, kterému bezbožně škrtají v desateru, je ve své bigotnosti pekelně přesný a ať sním svůj konopný klobouk, jestli z T.Howarda brzy nebude nový Denzel Washington. A Liv od táty z Aerosmith? Citové strádání, nedostatek respektu a následnou zamilovanost zvládla vyjádřit docela přesvědčivě a co se týká jejího vzhledu - nemám pochyb, že i Saruman z ostravského Mordoru, co psal o povislých elfích trojkách, by se při první příležitosti přisál, jak Ancistrus na stěnu akvária.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Matthew Chapman | Hudba: Nathan Barr | Produkcia: Michael Mailer, Mark Damon, Matthew Chapman | Distribúcia: IFC Films | Rozpočet: 10 miliónov $ | Tržby: 1,075,000 $ || Dráma, ktorá dokáže zastaviť dych diváka. Dobre vystavané charaktery dovolujú súcítiť s postavami, naviac film vládne aj mocou prekvapenia. Človek sa až pýta: Prečo to tak neskutočne tržbovo prepadlo? Pravdepodobne absencia aspoň jednoho hviezdneho mena. I ja som sa k tomu dostal jedine kôli mojej obľúbenej Liv Tyler. 80% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejpůsobivějších "malých velkých filmů," jaké jsem v poslední době zhlédla. Skvělý scénář, zpracování a výborné výkony, zejména Charlie Hunnam byl parádní a nechápu tu spoustu kritických odezev na jeho výkon. Chemie mezi ním a Liv Tyler je elektrizující a tvoří hnací motor celého snímku. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Strhující drama, které umocňuje pocitová hudba provázející nás celým filmem. Liv zde byla jako Shana tak křehká a nádherná. No a vyřčená otázka Máš odvahu zemřít za to v co věříš? obsahuje zcela jistě hloubku celého tohoto jedinečného příběhu. Zatím to nejde jen tak přejít, tak moc mě to zasáhlo ... (ovšem po přečtení verbalovo komentáře se mi úsměv pomalu vrací zpátky) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zase jednou skvělá ukázka toho, jak náboženství (všimněte si, že nepíšu víra) vymývá mozky. Potyčky mezi hlavním hrdinou-ateistou a fanatickým manželem mě neskutečně bavily, jinak mě příběh zpočátku úplně nestrhnul, chvílemi nudil. Liv Tyler naprosto nebyla ve svojí kůži, role puťky jí podle mého názoru nesvědčí. Závěrečné vyvrcholení mě však naprosto vykolejilo a postaralo se o to, že o filmu budu přemýšlet ještě dlouho. Do těch sta procent mi ale chybí trochu rychlejší tempo v první polovině. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

I wish you would step back from that ledge, my friend..... Mám slabost pro podobné filmy. Proč ? Protože na dilema (nejen ta morální) narážíme v každodenním životě všichni. A kde je dilema, tam je rozhodnutí, které se ''musí'' udělat. A právě rozhodnutí, která někdy i podvědomě děláme, nás činí tím, čím sme - tvoří naší osobnost... Už samotné přemýšlení o takové věci není jednoduché a co teprv, kdybychom stáli na římse, že :)). Co se mě týče, jedná se o chytře natočenou slaďárnu, schovávající se za thriller s těžko postřehnutelnou stopáží - 90%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Matthew Chapman si vydobyl jakýs takýs jméno coby scénárista několika snadno zapomenutelných kousků. Teď si vlastní scénář sám zrežíroval a světe, div se, nedopadlo to zle. Dialogová smršť má silné i slabší momenty, diváka se snaží omotat na téma nevěry, čistého ateismu i oddanosti náboženství, ve finále jsou ale střety zúčastněných zoufale sterilní. Rádoby cudná Liv Tyler ve své nejlepší roli za poslední léta, ostatní mi herecky rovněž sedli. Vedlejší linie policejního vyjednavače byla téměř zbytečná, emocionální rovina selhávala, závěrečné dilema na mě nedolehlo tak, jak bych si přál. Přesto mi tahle látka sedla, tuctové to nebylo, jen si to chtělo s tím, co Chapman sepsal na papír, na place a ve střižně víc pohrát. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hlavne vďaka záveru - maximálne patetická dráma od ktorej som si sľuboval príliš veľa. Napriek tomu, že je tento žáner jeden z mojich obľúbených, priebeh tohto filmu mi prišiel idiotský rovnako, ako konanie hlavnej postavy. Nie, že by sa niečo také nemohlo naozaj stať. Ale človek, ktorý je počas celého snímku vykresľovaný ako vysoko inteligentný, racionálne, reálne mysliaci človek by sa asi len ťažko horko nechal zmanipulovať natoľko, že by nepodnikol žiadne kroky na happy-end. Alebo máme uveriť tomu, že ho od prvého momentu, zjavne psychicky narušený, vierou posadnutý sused "ukecal" na ....... ? Mám snáď na čele napísané "prispatý"? Zo slušného rozbehu tak ostávajú oči pre plač. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Liv Tyler po 15 rokoch od Stealing Beauty ukazuje na filmovom plátne svoje prednosti. Vo väčšine takýchto prípadov keď sa herečky sem tam obnažia pred kamerami, výsledok nestojí za veľa, z poslednej doby Stone s Millou Jovovich, no práve The Ledge ma zaujal a neprišiel mi tak samoúčelný. Naviac je dobre natočený a dobre zahraný. ()

Reklama

Reklama