Reklama

Reklama

Mike Weiss (Evans) je poněkud záhadný, ale skvělý mladý právník na vrcholu svých schopností. Je to ale také narkoman. Mike neustále bojuje o udržení rovnováhy mezí svými dvěma protichůdnými světy, kde se rychle žije – světem prostitutek a pouličních grázlů a světem energických advokátů a soudců. Když se zdravotní sestra na úrazovce Vicky (Shaw) v práci nakazí kontaminovanou jehlou, Mike a jeho přítel a partner Paul Danziger (Kassen) se neochotně ujmou jejího případu. Jak se do případu noří, zjišťují, že u významného poskytovatele zdravotní péče funguje rozsáhlý systém korupce, který za zisk dává všanc lidské životy. Mladí advokáti se rychle octnou uprostřed soudní pře, která bude tou největší a nejnebezpečnější v celé jejich kariéře. V případu je na ně vyvíjen ohromný tlak; pokud neuspějí, budou zničeni, ale protože jsou plni odhodlání, bojují dál. Mike se snaží odhalit pravdu a ocitá se v nejtěžším zápase svého života, a to nejen proti skvěle placeným advokátům odpůrce, ale i proti vlastním, osobním démonům. (Filmbox)

(více)

Recenze (108)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud není pan Evans zrovna metrosexuální Kapitán Homokokot, umí i hrát! Z jeho právního zástupce nezávislých koksoven mě úplně pálil nos a natékaly sliznice. Konečně nějaký scénárista nemrhá talentem na homixových adaptacích a hned tu máme kulantní právní drama s naprosto vytříbenými dialogy a svižným dějem. Škoda, že je jeho pozadí kapku celulitické, povislé a zteřelé, protože ukazuje, že ty fuj, fuj nadnárodní korporace mohou i za to, že nám v Africe žloutnou černoušci a už i jejich pejsci štěkají "Hiv, Hiv" kvůli bezskrupulózní honbě za ziskem! To, že jim třeba Torqemáda zarazil na popud Generálního ředitele šprcky a každý kamión s humanitární pomocí má za následek akorát tak exponenciální rozmnožování je nic ve srovnání s tím, že mají málo sterilních stříkaček na jedno použití! Rovněž fuckt, že nedostatečně kvalifikovaný americký zdravotnický personál neumí pořádně opíchat kdejakou smažku a vráží pak infikované jehly do špatné ruky, zpravidla do svojí, a mesiáškému vynálezci jednorázových injekcí vůbec nejde o těch stopadesát mega za patent, nýbrž výhradně o blaho lidu, mi přijde trochu tendenční. Ale i tak veskrze nadprůměrné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DÁ SE NĚJAK ŽALOVAT NEMOCNICE, KDYŽ NECHCE KOUPIT VĚC, KTERÁ ZACHRAŇUJE ŽIVOTY?“....... /// To se takhle Vicky bodne v nemocnici o jehlu. AIDS už prej neznamená trest smrti a tak nechme chuděru umírat a mrkněme se na novej typ jehly, která by ani v kupě sena nezapadla – je totiž bezpečnostní a jen na jedno použití! Jestli si myslíte, že je to v Americe jako u nás (přijdu, šupnu to do fabriky a zejtra mě tím v nemocnici vopíchaj) - tak to prr! Tady musíte spoustu překážek a největší je zasranej monopolní výrobce zdravotní techniky. Naštěstí na straně ,,dobra“ stojí dva právníci. Jako by ale nestačilo, že akce ,,JEHLA“ má finanční problémy. Michael, kromě to ho, že je génius, blázen, visionář, sukničkář a šílenec, je i feťák. UŽ JSTE BOJOVALI PROTI FARMACEUTICKÝ SPOLEČNOSTI? (já třeba proti pojišťovně...)... Tohle je takovej celkem obyčejnej film o tom, že je krásný, když právník udělá něco velkýho a správnýho. Nečekejte velikou soudní bitvu, jen drama o složitý cestě jedný zdravotní pomůcky do nemocnic a vzpomínku na jednoho právníka. Třeba si na něj vzpomenete, až najdete na hřišti ..... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju filmy podle skutečných událostí. 2.) Zjistím, co je nejčastější příčinou nákazy nemocničního personálu. 3.) AIDS? Odkud se bere? 4.) Thx za titule ,,Velkotlamka“. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Millennium Ent. // Počet premietajúcich kín v USA: 5 // Otvárací Víkend USA: $29,175 // Za rok 2011 tu máme ďalšiu výbornú drámu z právnického žánru. Oproti Lincoln Lawyer je to jednoduchšie, menej dramatické, ale rovnako dobre zahrané......... 95% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych Puncture nesrovnávala s Lincoln Lawyer, kde si mohli s námětem trochu pohrát, ale tady šlo o skutečnou událost a ta se nedá tolik přizpůsobit diváckému vkusu. A to se mně na něm právě líbilo, že to bylo chvílemi i utahanější mu naopak přidalo na uvěřitelnosti a možná ještě ta skutečnost, že sám Paul Danziger spolupracoval na celém projektu. Mike Weisse nám předložili takového, jaký skutečně byl, drogově závislého, se svými vnitřními démony, plného rozporů a Chris Ewans je Pan herec, který ho zahrál naprosto skvěle. Fakta, která nutí k přemýšlení i po několika letech. A že je za vším velmoc Money, to ví dnes už všichni. Závěr byl famózní a Mike Weiss měl tu odvahu, jak sám říká, prohrát pro to, co je správné. Jó, kdyby tak věděl........... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neřadím se mezi příznivce americké úchylky spočívající v neustálém podávání žalob a vyloženě nemám rád farmaceutické firmy tunelující systém zdravotního pojištění, takže jsem se hodně těšil na snímek o obyčejném právníkovi, který se s koksem v nose postavil proti nakradenému kapitálu. Jenže právě onen právník byl nakonec tím jediným, kdo mne bavil v příběhu, který možná originálně napsal sám život, ale jako zasloužilý posedávač před obrazovkou ho mám již poněkud okoukaný. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Karty právního dramatu jsou tradičně rozdány do rukou nevinné oběti, jejího bezvýznamného zastánce, který musí bojovat minimálně na dvou frontách a obřího zlého monstra, které prostředky k zakoupení pravdy může přehazovat vidlemi. A rocková předělávka Beethovena „Road to Joy“ od Bright Eyes už při úvodních titulcích naznačí, jak se ta hra bude hrát.. Sliznicemi hrající Evans se překonává, ale vadila mi kamera přivázaná k houpacímu křeslu, i skutečnost, že to Kassen duo nestačilo na ploše 95 minut poskládat do nějakého ucelenějšího tvaru. Spíš než soudní drama to beru jako pohled na to, jak mohou větrné mlýny moci lehce ničit lidské životy. Můžete mít pravdu kolikrát chcete, ale nebude vám to nic platné, když nemáte podporu veřejného mínění či silné spojence z oboru a politických kruhů. Vedou peníze, za nimi dlouho nic, než se na druhém místě objeví sláva (přinášející peníze) a na konci někde vzadu se krčí čest a spravedlnost. Klobouk dolů před statečnými a rovnými, co dají svůj osobní život všanc a tohle pořadí otočí vzhůru nohama.. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Chris Lopata / Story by Ela Thier, Paul Danziger | Hudba: Ryan Ross Smith | Produkcia: Adam Kassen, Mark Kassen, Jordan Foley | Distribúcia: ? | Štúdio: ? | Rozpočet: ? $ | Tržby: - $ || ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ještě před tím, než si Chris Evans navlékl těsný trikot s pruhy a proslavil se rolí legendárního supervojáka, ztvárnil postavu reálné osoby. Mike Weiss je nabušený, potetovaný sexy právník s velkými ambicemi. Se stejným zápalem, s jakým řeší případy, zároveň noří svůj nos do koksu. Ten největší a nejtěžší případ ho však teprve čeká. Jak říkala Black Widow ve Winter Soldierovi: "Pořád pochybujete o Rogersových šancích?" Kdokoliv pochyboval o tom, jak dobrý herec Evans vlastně je, Puncture podává vcelku jasný důkaz o tom, že Chris hraje ještě lépe, než vypadá. Své postavy se zhostil skvěle a sledovat jeho zápal pro případ, stejně jako jeho vlastní boj se závislostí i vlastními démony, je zážitek. Snímek má výborný scénář, stejně jako herce ve vedlejších rolích. Na to všechno, co se ve snímku, a vlastně i ve skutečnosti odehrálo, se dá říct jediné. Je to kurva bordel. Jak pravil Bohuš Stejskal: "Každý furt enem po penězách. Daj! Daj!" Obětování lidského zdraví i životů za cenu vyšších zisků. Gigantické farmaceutické společnosti, pro něž je pár ztracených lidských životů jen pár malých, bezvýznamných rybek v moři. Tak to bylo, je a bude. Always. Nějaká etika, morálka, či snad svědomí se tady dává tam, kde později Evans skončil. U ledu:) To, co je Margin Call pro finančnictví a burzy, to je Puncture pro zdravotnictví. Oba malé, skromné snímky, bez mega rozpočtů, jejichž výpovědní hodnota je však veliká. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Výborný príbeh, skvelé obsadenie, no bezduchý scenár, monotónne prostredie a atmosféra zabitá zdĺhavými dialógmi. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Prachy, prachy, prachy... Boje proti prachatým korporátním sviním patří k mým oblíbeným a Chris Evans v roli Mikea Weisse exceluje. Faktem je, že musela být radost hrát někoho takového. Zvlášť, když opravdu žil. Nečekaně dobré právnické drama. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Samolibý, arogantní, namyšlený (bla,bla,atd.) feťák, jehož ego překročilo práh nadnárodních, feudálních, farmaceutických společností, které jak jinak bojujou za správnou věc. Celé to konspirační pozadí je dejme tomu zajimavé, takových podobných pseudointeljakulatných (vid. profil Genero, odstavec 14... sorry Genero) snímků jako tady daná Punctura je taky fůra. (třeba Michael Clayton) "Podle skutečné události" taky dostatečně nevzrušilo. No jako výpověď a památka Mike-a Weiss-a, který je tady zobrazen v plné své kráse? 8/10 Evans a ty jeho homo - ksichty bohužel mají své čaro. Pevně věřím, že emancipavaná část publika je pohoršená daným svérázným vystupováním p.Weiss-a, no pevně doufám, že ho jen tak hned neodsoudí a budou se snažit pochopit jeho dušičku, ehm. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Je evidentné, že Puncture je film konkrétne o boji chlapcov z Danziger&Weiss so zdravotníckou korporáciou ohľadne používania bezpečnostných striekačiek. Ten ich boj je obdivuhodný, a to ako to dopadlo je do plaču. Mne osobne sa ale napríklad žiadal väčší ponor do Mikeovho života ... prečo ten chlapec fetoval prvú ligu. Ale to by bolo zase o inom. Pôsobilo to na mňa trošku skratkovito, možno lepšie spracovanie si to pýtalo. 3,5* ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu bezprostředně po projekci, protože může být, že se do zítra zalknu vztekem... Napínavá mimosoudní pře, v které je dovoleno hanobit památku právnické smažky bez mlživých příkras, jednoduše proto, že svým zápalem pro dobrou věc jasně morálně přehrává všechny zainteresované, co nemají potřebu si každou chvilku přepudrovat nos. Faktem je, že neměl téměř co ztratit a případ mohl pojmout jako svou labutí píseň, i tak mu patří můj obdiv za statečnost, která ho možná stála život, jak bylo nenápadně naznačeno. Doslov k případu jen potvrzuje bezmocnost volajících po spravedlnosti ve světě korporací a velkých her o peníze, přitom stačí jen málo - třeba si hned neběžet zakoupit každý předražený neúčinný vitamínový shit, co na nás vyskočí z reklamy, nenechat se obvoďákem vyděsit k smrti a nebo novinka - preventivně vykuchat. Sempre viva - zkusme se vzdát přání žít věčně. Pak by možná i Puncture nebylo natočeno zbytečně. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Šéfové farmaceutických firem, stejně jako těch na nákup zdravotních pomůcek, musí mít v pekle vyhrazenou vlastní sekci. Jsou to supi a hyeny bez špetky lidskosti a takto je přesně film ukazuje. V náznacích zachází ještě dál, když je nepřímo obviní z vraždy. Proti nim pak stojí zdánlivě bezbranná malá právnická firmička, která je těsně před krachem a nejspíš si ukousla příliš velké sousto. Kolikrát už jsme tohle viděli? Stokrát. ____ Akorát předmět boje se mění. Tady jde o injekční stříkačky na jedno použití. A hrdinové nejsou vyloženě idealističtí. Jeden z nich je navíc dost problémový. ____ Nezlehčuji závažnost tématu, ale chybělo mi vysvětlení, proč se hlavní hrdina tolik hnal do soudního sporu. O ideály mu zjevně nešlo, spíš o podíl na potenciálním odškodném - to ale film neukazuje, nejspíš aby působil líbivěji. A taky si nemůžu pomoc, ale myslím, že přechod ze skleněných na plastové injekce není hlavní příčinou šíření infekcí ve třetím světě. Pochybuji, že by tam byla důsledně zajištěna sterilizace skleněných stříkaček. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Soudních dramat zabývajících se bojem jedince proti korporaci je habaděj. Ale jen zlomek jich je opravdu kvalitních a Puncture mezi ně bezpochyby patří. Už jen tím, že se zabývá něčím zdánlivě tak triviálním, jako jsou bezpečnostní injekce. Samotného mě později překvapilo, kolik procent HIV pozitivních tvoří právě lidé, kteří se nakazili vinou infikovaných jehel. A ještě horší je, že řešení existuje a je finančně únosné. Ale jak už to tak bývá, korporátní lobby je všemocná a boj s ní bývá většinou bojem proti větrným mlýnům a ačkoliv se dá dosáhnout dílčího úspěchu, zcela vyhrát bohužel nejde. Krásně to demosntruje postava právníka, zastupujícího výrobce injekcí, který dává za příklad soud s šéfy tabákového průmyslu. Ve velmi sledovaném procesu tehdy tabákoví giganti zaplatili 165 mld. dolarů, ale změnilo se něco? Weiss a Danziger také dosáhli jistých úspěchů, ale plastové stříkačky se stále používají, v rozvojových zemích dokonce opakovaně a dále šíří virus HIV. Co se Chrise Evanse týče, tak v jeho podání se asi jednalo o dosud nejvyzrálejší výkon. Nebylo to sice nic dechberoucího, protože tento herec nemá nijak vysoké limity a já bych si na jeho místě dokázal představit slušnou řádku jiných jmen, ale po šaškování v Kapitánovi Americe a Fantastic 4 jsem ho přeci jen vzal trošku na milost. Na debut se jedná o výbornou a vyzrálou záležitost. 85% ()

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Další perfektní drama, které je pro mně velmi příjemným překvapením (společně s The Ledge). Opět perfektní výkony herců a skvělý příběh podle skutečné události mě doslova pohltily. 8/10 ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Puncture je dobrý film, ale chtělo by to více drama a něco, co by mě dokázalo zaujmout více. Evans mi v této roli sedl. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Moc dobré! Scénář na základě skutečnosti je velmi svižný, napínavý a ukazuje, jak to na tom zkorumpovaném business světě chodí a že je vlastně úplně jedno, jestli jde o automobilový průmysl, potlačování vývoje elektroniky, nebo právě o oblast zdravotnických prostředků. PRO PRACHY PROSTĚ BUDEM KLIDNĚ I ZABÍJET. Chris mě dostal svým výkonem a ukázal, že umí zahrát. Pro mě velké překvapení, bavil jsem se náramně. PS: Rusted wheel mě zní v hlavě ještě dlouho po skončení. ()

Související novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (více)

Reklama

Reklama