Reklama

Reklama

Mike Weiss (Evans) je poněkud záhadný, ale skvělý mladý právník na vrcholu svých schopností. Je to ale také narkoman. Mike neustále bojuje o udržení rovnováhy mezí svými dvěma protichůdnými světy, kde se rychle žije – světem prostitutek a pouličních grázlů a světem energických advokátů a soudců. Když se zdravotní sestra na úrazovce Vicky (Shaw) v práci nakazí kontaminovanou jehlou, Mike a jeho přítel a partner Paul Danziger (Kassen) se neochotně ujmou jejího případu. Jak se do případu noří, zjišťují, že u významného poskytovatele zdravotní péče funguje rozsáhlý systém korupce, který za zisk dává všanc lidské životy. Mladí advokáti se rychle octnou uprostřed soudní pře, která bude tou největší a nejnebezpečnější v celé jejich kariéře. V případu je na ně vyvíjen ohromný tlak; pokud neuspějí, budou zničeni, ale protože jsou plni odhodlání, bojují dál. Mike se snaží odhalit pravdu a ocitá se v nejtěžším zápase svého života, a to nejen proti skvěle placeným advokátům odpůrce, ale i proti vlastním, osobním démonům. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (108)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Silný námět dramatu z právnického prostředí, který bohužel napsal sám život. Chris Evans si vyloženě ukradl film pro sebe a v každém záběru, kde se jako svérázný právník objeví vyloženě září. Zjištění, že počet zraněného nemocničního personálu injekční stříkačkou je tak vysoký bylo pro mě šokující. Nečinnost a neochota něco změnit těch, co tahají za nitky kvůli pěnězům je zarážející. Holt zdraví ať už chceme či ne, je největší byznys,. kde bohužel pacient je až na posledním místě. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a asi i jedinečné. Geniální právník a zároveň troska sužována limity a společenskými zásadami. Mike Weiss je jak známo podle námětu celkem složitá postava a dává to často znát. Moc se mi líbilo jak vytrval ve svém rozhodnutí až uplně do konce života a nakonec se jeho očekávání splnilo. Snažil se prosadit bezpečnostní jehlu určenou na jedno použití a sám ji zároveň používal. Velké ryby v byznysu jsou a budou vždycky sv*ně - hlavně v USA. Děkuji Chrisovi Evansovi za perfektní filmový zážitek - drogově závislí mu jdou jedna báseň. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Soudních dramat zabývajících se bojem jedince proti korporaci je habaděj. Ale jen zlomek jich je opravdu kvalitních a Puncture mezi ně bezpochyby patří. Už jen tím, že se zabývá něčím zdánlivě tak triviálním, jako jsou bezpečnostní injekce. Samotného mě později překvapilo, kolik procent HIV pozitivních tvoří právě lidé, kteří se nakazili vinou infikovaných jehel. A ještě horší je, že řešení existuje a je finančně únosné. Ale jak už to tak bývá, korporátní lobby je všemocná a boj s ní bývá většinou bojem proti větrným mlýnům a ačkoliv se dá dosáhnout dílčího úspěchu, zcela vyhrát bohužel nejde. Krásně to demosntruje postava právníka, zastupujícího výrobce injekcí, který dává za příklad soud s šéfy tabákového průmyslu. Ve velmi sledovaném procesu tehdy tabákoví giganti zaplatili 165 mld. dolarů, ale změnilo se něco? Weiss a Danziger také dosáhli jistých úspěchů, ale plastové stříkačky se stále používají, v rozvojových zemích dokonce opakovaně a dále šíří virus HIV. Co se Chrise Evanse týče, tak v jeho podání se asi jednalo o dosud nejvyzrálejší výkon. Nebylo to sice nic dechberoucího, protože tento herec nemá nijak vysoké limity a já bych si na jeho místě dokázal představit slušnou řádku jiných jmen, ale po šaškování v Kapitánovi Americe a Fantastic 4 jsem ho přeci jen vzal trošku na milost. Na debut se jedná o výbornou a vyzrálou záležitost. 85% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu bezprostředně po projekci, protože může být, že se do zítra zalknu vztekem... Napínavá mimosoudní pře, v které je dovoleno hanobit památku právnické smažky bez mlživých příkras, jednoduše proto, že svým zápalem pro dobrou věc jasně morálně přehrává všechny zainteresované, co nemají potřebu si každou chvilku přepudrovat nos. Faktem je, že neměl téměř co ztratit a případ mohl pojmout jako svou labutí píseň, i tak mu patří můj obdiv za statečnost, která ho možná stála život, jak bylo nenápadně naznačeno. Doslov k případu jen potvrzuje bezmocnost volajících po spravedlnosti ve světě korporací a velkých her o peníze, přitom stačí jen málo - třeba si hned neběžet zakoupit každý předražený neúčinný vitamínový shit, co na nás vyskočí z reklamy, nenechat se obvoďákem vyděsit k smrti a nebo novinka - preventivně vykuchat. Sempre viva - zkusme se vzdát přání žít věčně. Pak by možná i Puncture nebylo natočeno zbytečně. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Millennium Ent. // Počet premietajúcich kín v USA: 5 // Otvárací Víkend USA: $29,175 // Za rok 2011 tu máme ďalšiu výbornú drámu z právnického žánru. Oproti Lincoln Lawyer je to jednoduchšie, menej dramatické, ale rovnako dobre zahrané......... 95% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Všech 7 tetování, které můžeme na Mikeovi (Chris Evans) vidět, jsou hercova autentická tetování. (Kodousek)
  • Snímek je natočen podle skutečné události, jejíž zfilmování posvětil skutečný Danziger, který byl osloven vynálezcem injekčních stříkaček, chránících zdravotnické pracovníky před infekcemi. (Patw)

Související novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (více)

Reklama

Reklama