Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jamada je studentka střední školy. Přestože je stále panna, její mysl se kochá představou mít sto amantů pro příležitostný sex. Nakonec se ale zaměří na spolužáka Takašiho Kosudu. Že by to byl konečně on, ten pravý a jedinečný, který ji zbaví jejího břemene – panenství? (Zíza)

Recenze (20)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Přímo ukázkový příklad Cimrmanovy frustrační kompozice, kdy se v díle neustále opakují dva prvky: prvek očekávání a prvek zklamání. A to jak u protagonistů seriálu, tak u diváků. Od prvního dílu jsem jen nevěřícně zíral a zíral a zíral, Jamada je ztělesnění mužského ipsačního snu - krásná dívka, která nechce vztah, chce si jen užívat, a to s co nejvíce chlapci. Bohužel si jako prvního vybere Kosudu a umíněně na něm lpí, ačkoli on je týpek, který by mohl od hodiny zaskočit za nemocného Mirka Dušína do Rychlých šípů a v případě potřeby bez nejmenších problémů nahradit vodovodní a i jakoukoli jinou trubku. Takže za celý rok se s ním v podstatě nikam nepohne, neboť nesmělý Kosuda se před ní chová jak bažant na cvičáku před mazákem. Seriál je velmi vtipný, mezi nezapomenutelné scény patří Kosudovo zjištění, že nemá žádnou šanci proti krásnému bratru Jamadiny úhlavní nepřítelkyně, protože onen bratr má delší foťák; Jamadino přemítání, čímže zaplatí nájemným vrahům; Kosudovo přemítání, na co si to vlastně ve tmě sáhnul, Jamadino zvláštní umění - odezírání ze rtů, malá Jamadina spolužačka přilepená na nohu bratra Jamadiny úhlavní nepřítelkyně a mnohé další. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná blbost. Jednou za půl roku si dám jeden díl a mám prostě dost. Ještě to není tak špatné, abych se na to vykašlal, nicméně pokud byste rádi něco, u čeho se dá dobře facepalmovat, B Gata H Kei je ideální volbou. Yamada je absolutní cvok a Kosuda nehorázný posera. Třeba tento setup někomu vyhovuje, ale mně rozhodně ne. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nevinná panna Jamada touží obtáhnout 100 chlapů. Aby se neznemožnila, rozhodla se začít s panicem Kosudou, na kterém nabyde první zkušenosti. Ačkoliv je Jamada obdařena nevídanou krásou, vůbec se jí nedaří dosáhnout cíle. Není divu, vždyť který panic by se nelekl dívky, jež na něj krátce po seznámení vytasí ňadra... Vytoužená meta je daleko, předaleko a zdá se, že Kosuda v Jamadě začíná probouzet její romantické já... Je hezké, že Japonci chápou sexualitu jako nedílnou součást dospívání a uvědomují si i její citový rozměr. Není hezké, že tomuto pochopení dávají tvar kýčovitých, půl vtipných seriálů, v nichž postavy jsou karikaturami nebo univerzálními anime charaktery (např. středoškolský slušňák). Já osobně nepovažuji za vtipné, že hlavní hrdinka má pocit: "Moje frnda vypadá nějak divně," ačkoliv mě to ani nijak neuráží. Jsem z toho jen unaven. Velmi slabé *** po třech dílech s obavou, že kdybych vydržel déle, i ta třetí hvězda by zmizela. Leč nevydržím. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne vtipné animé. Po všetkých tých filozofických dielach som sa školskej romance celkom obával, ale zhltol som všetkých 12 dielov naraz. Ľahko erotické, neskutočne vtipné a pritom s náznakmi pekných a skutočných emócií. Kto bol raz zaľúbený do spolužiačky tak mu to vie priniesť niekoľko pekných spomienok. A je to hravé a farebné a plné fajn náznakov. Čo na tom že sa Yamade nedarí naplniť svoju túžbu. Aj napriek neustálemu prevaľovaniu ústredného motívu a možno trochu zbytočnému naťahovaniu, sa jedná o veľmi príjemné a funkčné dielo. A veľmi rád sa k nemu znova vrátim. 100%. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Měl jsem značně rozporuplné pocity. Bavil jsem se možná výrazně lépe než kdo jiný, protože znám hezkou slečnu stejného jména. Hodně mě štvalo, jak je zápletka jako vystřižená z americké pubertální šitózní produkce. Na druhou stranu, Kosuda je sympatická osoba, která nemá uječené výstupy a "vtipné" reakce, jak je v žánru obvyklé, ale raději přemýšlí. Ke konci už i Yamada, tak proč ne... Mimochodem manga vychází už 7 let a zatím nekončí. ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama