Reklama

Reklama

Z flákače géniem během okamžiku... Kdo by nechtěl být géniem, ale jak se říká, mnoho povolaných, málo vyvolených. Americký thriller Všemocný (2011), natočený podle sci-fi románu irského autora Alana Glynna "Temná pole" (2001), si pohrává s nápadem o existenci zázračné drogy, jež by dokázala přimět k činnosti větší část mozku než ten zlomek, který obvykle používáme. Neúspěšný newyorský spisovatel Eddie Morra (Bradley Cooper) narazí na dávného známého Vernona, který mu věnuje zvláštní pilulku, jež ohromujícím způsobem zbystří jeho smysly. Eddie se po Vernonově násilné smrti dostane k jeho zásobám, ale podcení jak toho, kdo Vernona zlikvidoval, tak i neprozkoumané vedlejší účinky nového preparátu. Z bezvýznamného outsidera se během krátké doby stane velmi úspěšný mladý muž, který získá zpět svou snoubenku a upoutá pozornost mocného obchodníka Van Loona (Robert De Niro), ovšem brzy zjistí, že v sázce jsou nejen peníze, ale i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 665)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Efektní a vizuálně překvapující Všemocný překonal veškerá má očekávání a zařadil se mezi ty nejpovedenější kousky, které jsem letos viděl. Nemůžu říct, že by se mi na něm líbilo úplně všechno, zejména scénáristické berličky, které jsou důkazem docházejících nápadů paní scénáristky, jakoby scénář chtěla napsat během čtyř dnů (stejně jako Eddie svou knihu). Větší nedostatky jsem však neviděl (nebo vidět nechtěl), Bradley Coopera moc nemusím, tady mi však poprvé ani trochu nevadil a rozhodl jsem se, že nad ním ještě lámat hůl nebudu. Po vizuální stránce je na co koukat, ať už na špinavou a trhavou realitu, tak na krystalicky čistou a barevně přepálenou "jízdu" na NZT. I když zrychlené cestování napříč metropolí mi způsobovalo točení hlavy a mírnou závrať, jde o výborný nápad a je vidět, že si tvůrci dali na vizuálu záležet. Celkově vzato jde o překvapivě působivou podívanou, kterou si určitě ještě minimálně jednou pustím. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zajímavá premisa, nápadité zpracování ovšem jen zpočátku. Ač je potenciál hlavní postavy takřka "nelimitovaný", vše se točí pouze okolo způsobu, jak vydělat, co nejvíce peněz. I přesto je film po celou dobu chytlavý, Bradley Cooper je velmi fajn, vlastně všechno na tomhle filmu je "fajn", ale víc ani ťuk... Všemocný ničím neurazí, ničím nezklame, ale těžko říct, zda se vám opravdu dostane pod kůži... 7/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když Eddie DOSTANE NEZNÁMOU, NEOTESTOVANOU, PRAVDĚPODOBNĚ NEBEZPEČNOU DROGU Z NEZNÁMÉ LABORATOŘE, KTEROU MU DAL VELMI NESPOLEHLIVÝ ČLOVĚK, KTERÝHO NEVIDĚL NĚKOLIK LET?...,,CHTĚL BYS TOHO VÍC?“...,,JO, CHTĚL!“ ..... /// Eddie je sebestřední, energii vysávající sračka, co využívá okolí, ale bude mu pomoženo. Manifest o životě jedince ve 21. století? Asi těžko...JEDINÝ CO ČLOVĚK POTŘEBUJE JE POVOLIT PŘÍSTUP! Všechno tam je! NZT-48 – TAK TO JE JÍZDA!(v klídku, prodávat se prej začne až příští rok). Občas to vypadá, jako by na NZT jel celej filmovej štáb, jindy zase (všichni) prožíváme přicházející absťáček. Hrdinovi se přestává dařit a mizí ona virtuální optimistická představa, že i já dokážu bejt 4x, 5x, 6x.....Přestože je B.Cooper vcelku sympaťák, celej film neutáhne. Zvlášť když tu je kromě výborných i několik slabších okamžiků. 3* nebo 4*? 3a½! Asi už to znova neuvidím, ale zůstává ve mě pocit sladkýho opojení, který navozuje atmosféru vítězství. Ne nad drogou. NAD TĚMI OSTATNÍMI! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vidět dalšího člověka, kterej využívá celou mozkovou kapacitu. (Stejně zjistíš, že jsem dál..) 2.) Techno-thriller od Alana Glynna (The Dark Fields) z roku 2001 číst nebudu. 3.) Můj mozek chrlí jedno moudro za druhým (to znám !!). 4.) Chci začít ,,brát“ a hledám pozitiva. 5.) Thx za titule Semenec a Marty. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Droga přináší euforii, závislost ztrátu důstojnosti - záleží jen na vás, bez čeho se snáze obejdete.. Slibně nakročený thriller s "googlovskou" prací kamery začal někde od půlky nedostatkem obsahové invence skomírat - v tom místě scénáře asi autorova dealera čirých lentilek sebrala policie.. Palec nahoru pro Bradleyho Coopera, který v první třetině filmu dokázal, že se umí herecky pohybovat i na opačném pólu sebevědomého seladonství a řekněme si otevřeně, tato "čistá" část jeho já byla ve své lidskosti plné chyb mnohem sympatičtější.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Někdo tu v komentáři psal, že člověk s takovou kapacitou a IQ by neřešil nějakých pár milionů na burze. Naprosto souhlasím! Přesně to vystihuje celý (naštěstí jediný) výrazný problém filmu. Jinak je to totiž absolutní divácké potěšení. Už od úvodní "průletové" sekvence. Jenže scénáristé se nedokázali vyhnout některým úskalím, jenž podobný námět do cesty staví (ono to asi nešlo vzhledem na cílovou skupinu filmu, resp. důvod, proč do něj někdo vrazil peníze). Pokud se ale divák od této vady na kráse dokáže oprostit, čeká jej "cool hustá" jízda. A tu máme všichni rádi, byť někteří se to stydí přiznat :-) Faustovské téma bude zkrátka asi ještě dlouho aktuální, minimálně do té doby, dokud se NZT nebude prodávat v lékárnách vedle aspirinu. Protože co se mě týče, nad lákavou Vernononovou nabídkou bych neváhala ani na chvíli! A nějaké vedlejší účinky? Koho to zajímá... "I was blind but now I see." ()

Galerie (115)

Zajímavosti (32)

  • Robertu De Nirovi byla postava Carla Van Loona sympatická již od začátku, ale zdálo se mu, že ve filmu nemá příliš velký význam.  Leslie Dixon se tedy pustila do úpravy scénáře a dodala postavě dodala patříčnou šťávu. (Michelle75)
  • Z vedeckého hľadiska nie je možné, aby pilulky NZT účinkovali do 30 sekúnd. Lieky potrebujú určitý čas kým vstúpia do krvného obehu a následne postúpia do mozgu v ovplyvniteľných dávkach. Tento proces trvá aj u tých najrýchlejšie pôsobiacich pilulkách minimálne 15 minút. (Greenpeacak)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama