Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V říjnu 1913 se provdala Alexandra, dcera ruského carského ministra Vladinova, za plukovníka Adraxina. V den svatby byl podniknut na jejího otce nezdařený atentát. Pumu hodil revolucionář Maronin, sám byl těžce raněn, ale podařilo se mu skrýt se u soudruha Uranova. Nikdo netuší, že tento Uranov je anglický žurnalista Fothergill, který byl pro ostrý článek vypovězen z Ruska, ale zůstal tam v přestrojení jako člen britské tajné služby, které opatřuje informace o revolučním hnutí v Rusku... [dobový program] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Britská romantika zasazená do dob Říjnové revoluce a občanské války v Sovětském Rusku. Není to sice film, který bych si někdy musel pustit znovu, ale byla to docela kvalitně udělaná podívaná. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

První anglický film Marlene Dietrichové, který točila s velkou pompou ještě jako původní hvězda Paramountu. Příběh z revolučního Ruska se uzavírá roku 1917 a dává tak Marleně novou příležitost k velkému herectví ve zcela novém prostředí. Jejím partnerem je uhrančivý Robert Donat, do kterého se sice Marlene na první pohled zamilovala, ale hned v prvních týdnech ji okouzlení přešlo, protože zjistila, že jeho skutečná povaha odpovídá jen jednoduchému herci. V průběhu natáčení byl celý štáb provázen sensační podporou ze strany tisku i fanoušků, ale doba se rychle měnila, takže po návratu do Ameriky čekalo Marlene jen suché přijetí a v roce 1938 dokonce úplná stagnace v natáčení nových filmů. Film raritně uveden v Ponrepu, DVD dostupné z Austrálie. ()

Reklama

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Adaptace románu Jamesa Hiltona Knight Without Armour z roku 1933, který v USA vyšel pod zkráceným názvem Without Armor. Český překlad vyšel v roce 1938 jako Rytíř beze zbraně. (NinadeL)

Reklama

Reklama