Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve více než třicet let starém sci-fi snímku zobrazuje oscarový režisér Richard Fleischer nám nepříliš vzdálenou budoucnost, rok 2022, v níž přeplněná Země zápasí s nedostatkem potravin. Poslední spásou je syntetická strava Soylent, o jejímž původu jsou jen nejasné zprávy. Charlton Heston jako detektiv Thorn přichází při vyšetřování vraždy jednoho z vrchních představitelů Soylentu na hrůzné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Skvelý Charlton Heston v jednej zo svojich najlepších úloh v jednom zo svojich najlepších filmov. Snímok o budúcnosti, ktorá nám určite nieje až tak vzdialená a to nemyslím len číslovkou. Výborne vypracovaný a spracovaný svet, kde je bedač ešte viac zbedačená a horných 10 000 ešte viac bohatších. Len málo chýbalo tomu, aby sa snímok zaradil medzi majstrovské diela sci-fi žánru. Scenár, aj keď obsahujúci mnoho silných scén, občas škrípe a tak ruší hladký pochod tohto vskutku závažného diela. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nadčasový námet, tak aktuálny v dnešnej dobe plnej náhrad, stabilizátorov, umelých príchutí a syntetických jedál, kde nemáme poňatia, z čoho je vlastne to naše jedlo vyrobené. Bohužiaľ to všetko ide do úzadia kvôli slabej detektívnej zápletke, ktorá miesto toho, aby rozvíjala námet, iba oddaľuje rozlúštenie záhady, ktorá je jasná už po pár minútach. Rovnako je škoda nízkeho rozpočtu. Futuristických scén je tu minimum a väčšina filmu sa odohráva na špinavých predmestiach New Yorku. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ta pointa je prostě paráda, pokud si jí tedy nepřečtete ještě před tím, než se na snímek podíváte. Takovou chybu určitě nedělejte, protože to by byla škoda. Výborný detektivní příběh, který má prvky jak komedie, tak thrilleru. Společnost, která je zde prezentována, je pěkně děsivá, ale není to něco, co by bylo těžké si představit v reálu. I proto to má docela silnou výpověď. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Velice povedený, ne až tak nereálný triller z budoucnosti. O filmu jsem se také dozvěděl z dokumentu 2012 Nostradamus. Škoda, že konec není trochu konkrétnější, abych mohl dát 4 hvězdy s čistým svědomím, takto trochu nadržuju za netradiční téma s, jako vždy výborným, Hestonem. 71% Nakládání lidí na kamion v tom davu bylo parádní. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Film, který předběhl svou myšlenkou dobu o několik desetiletí. Budoucnost se postupně vrátí podmínkami do období středověku. Základních surovin bude nedostatek a na vyspělé civilizace dopadne pohroma jménem hlad. Blahobyt skončil a protože byli lidé zvyklí mrhat, nyní strádají ve všem. Pouze mocní a bohatí mohou jíst pravé jídlo. Střední vrstva se propadne do chudoby a chudých bude většina. Nyní se máme nejlépe za celou svou existenci a přece si toho nevážíme. Jednou to však pocítíme. Provedení filmu je sice levné, ale futuristická myšlenka přeprala mou filmovou pýchu a já říkám jasně ANO! ()

Galerie (63)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu označuje umělou potravu, která je v knize vyráběna ze sóji a čočky. (Locksley)
  • Herec Edward G. Robinson už během natáčení věděl, že umírá a že další film nestihne. Scéna jeho smrti, kdy volí dobrovolnou eutanazii, je poslední scénou, kterou natočil. Zemřel o necelé dva týdny později. (ClintEastwood)
  • Film byl natočen podle románu Harryho Harrisona "Make Room! Make Room!" (Hans.)

Reklama

Reklama