Reklama

Reklama

Záchrana vesnického domu

(pořad)
  • Velká Británie Country House Rescue
Reality-TV
Velká Británie, 2009

Účinkují:

Hugh Bonneville

Obsahy(1)

I./1. Cothay: Ruth Watsonová radí Alastairovi a Mary-Anne Robbovým, majitelům panství Cothay Manor v Somersetu, jak zajistit budoucnost této majestátní stavby. Poslechnou ji však?
I./2. Elmore: Ruth Watsonová radí Anselmu Guiseovi, 36letému tanečnímu DJ, který zdědil panství na seznamu chráněných památek stupně II v Cotswolds, jak rozdělit a zvýšit zisky.
I./3. Chesters: John a Ellie Hendersonovi chtějí opustit Londýn a práci v reklamě, aby mohli zachránit svůj 215 let starý vesnický dům v palladiánském stylu ve Scottish Borders.
I./4. Albury: Ruth radí majitelům tudorského panství na seznamu chráněných památek stupně II, jak se drastickým, avšak šetrným restaurováním dostat z dluhu ve výši 4 milionů liber.
I./5. Black Clauchrie: Ruth Watsonová radí majitelům Black Clauchrie, což je výborný příklad stylu Arts and Crafts v Ayrshire, jak vytěžit maximum z dědictví svého domu.
I./6. Pentille: Ruth Watsonová radí rodině Corytonových, která vlastní hrad Pentillie v Cornwallu, jak naložit s touto nemovitostí, kterou zdědili v takovém smutku.
II./1. Plas Teg: Ruth pomáhá Cornelii Bayleyové, majitelce Plas Teg, jakobínského panství na seznamu chráněných památek stupně I, které od roku 1610 neprošlo téměř žádnou renovací.
II./2. Riverhill House: Ruth pomáhá Rogerovým, jejichž nemovitost je v havarijním stavu. Současná generace této rodiny mu však hodlá navrátit původní krásu.
II./3. Carnfield Hall: Ruth navštíví nemovitost Carnfield Hall v Derbyshire a jejího majitele Jamese Cartlanda, člena dynastie Cartlandů a bratrance slavné autorky Barbary Cartlandové.
II./4. Heath House: Ruth navštíví Johna a Flavii Philipovi v jejich nákladném gotickém sídle Heath House v Staffordshire. Pomůže jejich synovi Benovi realizovat plán na jeho záchranu?
II./5. Kelly House: Dynastie Kellyových žije v nemovitosti Kelly House v Devonu už téměř tisíc let. Dům se však nyní nachází ve zchátralém stavu. Podaří se ho Ruth zachránit?
II./6. Whitebourne Hall: Ruth navštíví panství v palladiánském stylu ve Worcestershire, kde se místní komunita snaží vybrat peníze na jeho opravu.
II./7. Abbey Dore Court: Ruth navštíví malebné, avšak zchátralé venkovské panství Herefordshire. Vnučka majitele hodlá vrátit tomuto kdysi šťastnému domovu původní krásu.
II./8. Gissing Hall: Ruth pomůže proměnit neúspěšný hotel na místo konání svateb a různých akcí s luxusní výzdobou a novým správcem. Přinesou však renovace kýžený úspěch?
III./1. Wyresdale Park: James a jeho žena Sally si přejí, aby jejich syn převzal správu sídla Wyresdale Hall. Mají však odlišné názory na jeho budoucnost. Pomůže jim Ruth nalézt kompromis
III./2. Tapeley Park: Ruth navštíví impozantní stavbu v Devonu, která patří známému ekologickému aktivistovi Hectorovi Christiemu. Podaří se Ruth přijít s činnostmi, které mu vydělají peníze?
III./3. Monreith House: Ruth navštíví Monreith House ve Skotsku, jehož majitelem je výstřední starý mládenec Sir Michael Maxwell, kterému narůstají dluhy. Podaří se Ruth přijít s praktickými řešeními?
III./4. Trereife House: Ruth zavítá do Trereife House v Penzance. Toto panství se rozpadá a vykazuje ztráty. Banka se ho proto chystá prodat. Podaří se jí toto nebezpečí odvrátit?
III./5. Kentchurch Court: Ruth navštíví Kentchurch Court, dům rodiny Scudamoreových. Náklady na jeho provoz závratně rostou. Podaří se Ruth rodinu přesvědčit, aby učinila těžká rozhodnutí?
III./6. Garstone Manor: Sheila O'Neillová a její dcery plánují ve svém gregoriánském sídle aktivity, které jim mají vydělat peníze, včetně UFO akademie. Pomůže jim Ruth přijít s něčím rozumnějším?
III./7. Hill Place: Na panství Hill Place, které vlastní rodina Dobsonových, čeká na Ruth víc než jen rozpadající se dům. Tentokrát bude zastávat i roli usmiřovatelky rodinných členů.
III./8. Pen-y-Lan Hall: Ruth navštíví Pen-y-Lan, panství ze 17. století ve Walesu, které je strašlivě prodělečné. Pomůže majitelům najít nové podnikání, které jim včas vydělá peníze?
IV./1. Colebrook Park: Vikomt a vikomtesa Brookeboroughovi spravují neoklasicistní stavbu z poplatků za hony. Simon má pro ně jiné řešení. Uposlechnou ho však?
IV./2. Chapel Cleeve: Jeannie Wilkinsová žije sama na panství Chapel Cleeve s 15 ložnicemi, které ji stojí obrovské peníze. Nalezne Simon radikální řešení na záchranu jeho budoucnosti?
IV./3. Bantry House: Simon zavítá do irského okresu Cork, kde rodina Shelswell-Whiteových potřebuje podnikatelský plán, aby zbavila své panství dluhů, než ho převezmou jejich dcery.
IV./4. Great Fulford: Simon navštíví na panství Great Fulford Manor finančně strádající Fulfordovi. V jejich zrenovovaných ložnicích spatří potenciál. Budou se však majitelé řídit jeho radami?
IV./5. Meldon Park: Simon navštíví Cooksonovi z Meldon Parku v Northumberlandu a pokusí se je přesvědčit, aby v ohrazené zahradě svého panství začali provozovat výnosnou restauraci.
IV./6. Craufurdland Castle: Simon navštíví Craufurdovi na hradě Craufurdland Castle ve skotském Ayshire. Snaží se je přesvědčit, aby se podělili o fascinující minulost tohoto obydlí.

Zpět na návštěvě I./1. Panství Cothay Manor: Ruth navštíví Mary-Anne a Alastaira Robbovi v Somersetu, aby se podívala, zda skutečně otevřeli park se sochami, který jim měl přinést zisky.
I./2. Elmore Court: Ruth Watsonová se vrací do Elmore Court v Gloucestershire. Chce zjistit, zda se novému majiteli Anselmovi podařilo otevřít školu vaření.
I./3. Chesters: Ruth navštíví Johna a Ellie, majitele Chesters na skotských hranicích. Dům byl v příšerném stavu a oni potřebovali na jeho záchranu hodně peněz.
I./4. Albury: Ruth Watson se vrací do Albury Park v Surrey za Whalleyovými. Hodlá zjistit, zda se jim podařilo získat peníze na odprodej částí jejich krásného venkovského sídla jako bytů.
I./5. Black Clauchrie: Ruth Watsonová zavítá zpět do Black Clauchrie za majiteli Caroline a Adrianem Goodallovými. Realizovali Ruthin plán na obnovu domků?
I./6. Pentillie: Ruth Watsonová se vrací na hrad Pentillie Castle za Corytonovými. Uposlechli Ted a Sarah jejích rad a zpřístupnili veřejnosti dům i zahradu?
II./1. River Hill: Ruth Watsonová zavítá za Rogerovými do Riverhill House v Kentu. Uspěli Ed a Sarah v tom, že si panství na sebe vydělává?
II./2. Plas Teg: Ruth Watsonová navštíví Cornelii Bayleyovou v Plas Teg ve Walesu. Jakobínské panství na seznamu památek 1. třídy neprošlo od 1610 téměř žádnými změnami.
II./3. Heath House: Ruth Watsonová navštíví Heath House, aby se podívala, jak jeho majitelé pokračují s plánem vydělávat peníze využíváním budovy jako místa pro svatby a jiné akce.
II./4. Abbey Dore: Ruth Watsonová se vrací na Abbey Dore Court zjistit, jak si vede podnik prázdninového ubytování s vlastním stravováním Charis Wardové a její vnučky Clare. (Discovery Channel)

(více)

Recenze (2)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to reality show, ale milá. Nikoho neuráží, ukazuje krásné záběry (štáb si evidentně vždy počká na slunečné počasí) a makléřka Ruth je sice rázná, ale zároveň empatická a umí majitelům venkovských sídel něco doporučit, aniž by jim to příliš vnucovala. Zatím jsem každému z majitelů přála, aby našel správnou cestu, jak se o svůj dům postarat a opravit ho. SHRNUTÍ: Hřejivé. ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Není to "extra-mega-realitys-show", ale dá se na to dívat. Poklidné, alespoň trochu reálné a né vždy dopadne dobře. Občas se v některých dílech dá dokonce mluvit o melancholické náladě. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama