Reklama

Reklama

Záchrana vesnického domu

(pořad)
  • Velká Británie Country House Rescue
Reality-TV
Velká Británie, 2009

Účinkují:

Hugh Bonneville

Obsahy(1)

I./1. Cothay: Ruth Watsonová radí Alastairovi a Mary-Anne Robbovým, majitelům panství Cothay Manor v Somersetu, jak zajistit budoucnost této majestátní stavby. Poslechnou ji však?
I./2. Elmore: Ruth Watsonová radí Anselmu Guiseovi, 36letému tanečnímu DJ, který zdědil panství na seznamu chráněných památek stupně II v Cotswolds, jak rozdělit a zvýšit zisky.
I./3. Chesters: John a Ellie Hendersonovi chtějí opustit Londýn a práci v reklamě, aby mohli zachránit svůj 215 let starý vesnický dům v palladiánském stylu ve Scottish Borders.
I./4. Albury: Ruth radí majitelům tudorského panství na seznamu chráněných památek stupně II, jak se drastickým, avšak šetrným restaurováním dostat z dluhu ve výši 4 milionů liber.
I./5. Black Clauchrie: Ruth Watsonová radí majitelům Black Clauchrie, což je výborný příklad stylu Arts and Crafts v Ayrshire, jak vytěžit maximum z dědictví svého domu.
I./6. Pentille: Ruth Watsonová radí rodině Corytonových, která vlastní hrad Pentillie v Cornwallu, jak naložit s touto nemovitostí, kterou zdědili v takovém smutku.
II./1. Plas Teg: Ruth pomáhá Cornelii Bayleyové, majitelce Plas Teg, jakobínského panství na seznamu chráněných památek stupně I, které od roku 1610 neprošlo téměř žádnou renovací.
II./2. Riverhill House: Ruth pomáhá Rogerovým, jejichž nemovitost je v havarijním stavu. Současná generace této rodiny mu však hodlá navrátit původní krásu.
II./3. Carnfield Hall: Ruth navštíví nemovitost Carnfield Hall v Derbyshire a jejího majitele Jamese Cartlanda, člena dynastie Cartlandů a bratrance slavné autorky Barbary Cartlandové.
II./4. Heath House: Ruth navštíví Johna a Flavii Philipovi v jejich nákladném gotickém sídle Heath House v Staffordshire. Pomůže jejich synovi Benovi realizovat plán na jeho záchranu?
II./5. Kelly House: Dynastie Kellyových žije v nemovitosti Kelly House v Devonu už téměř tisíc let. Dům se však nyní nachází ve zchátralém stavu. Podaří se ho Ruth zachránit?
II./6. Whitebourne Hall: Ruth navštíví panství v palladiánském stylu ve Worcestershire, kde se místní komunita snaží vybrat peníze na jeho opravu.
II./7. Abbey Dore Court: Ruth navštíví malebné, avšak zchátralé venkovské panství Herefordshire. Vnučka majitele hodlá vrátit tomuto kdysi šťastnému domovu původní krásu.
II./8. Gissing Hall: Ruth pomůže proměnit neúspěšný hotel na místo konání svateb a různých akcí s luxusní výzdobou a novým správcem. Přinesou však renovace kýžený úspěch?
III./1. Wyresdale Park: James a jeho žena Sally si přejí, aby jejich syn převzal správu sídla Wyresdale Hall. Mají však odlišné názory na jeho budoucnost. Pomůže jim Ruth nalézt kompromis
III./2. Tapeley Park: Ruth navštíví impozantní stavbu v Devonu, která patří známému ekologickému aktivistovi Hectorovi Christiemu. Podaří se Ruth přijít s činnostmi, které mu vydělají peníze?
III./3. Monreith House: Ruth navštíví Monreith House ve Skotsku, jehož majitelem je výstřední starý mládenec Sir Michael Maxwell, kterému narůstají dluhy. Podaří se Ruth přijít s praktickými řešeními?
III./4. Trereife House: Ruth zavítá do Trereife House v Penzance. Toto panství se rozpadá a vykazuje ztráty. Banka se ho proto chystá prodat. Podaří se jí toto nebezpečí odvrátit?
III./5. Kentchurch Court: Ruth navštíví Kentchurch Court, dům rodiny Scudamoreových. Náklady na jeho provoz závratně rostou. Podaří se Ruth rodinu přesvědčit, aby učinila těžká rozhodnutí?
III./6. Garstone Manor: Sheila O'Neillová a její dcery plánují ve svém gregoriánském sídle aktivity, které jim mají vydělat peníze, včetně UFO akademie. Pomůže jim Ruth přijít s něčím rozumnějším?
III./7. Hill Place: Na panství Hill Place, které vlastní rodina Dobsonových, čeká na Ruth víc než jen rozpadající se dům. Tentokrát bude zastávat i roli usmiřovatelky rodinných členů.
III./8. Pen-y-Lan Hall: Ruth navštíví Pen-y-Lan, panství ze 17. století ve Walesu, které je strašlivě prodělečné. Pomůže majitelům najít nové podnikání, které jim včas vydělá peníze?
IV./1. Colebrook Park: Vikomt a vikomtesa Brookeboroughovi spravují neoklasicistní stavbu z poplatků za hony. Simon má pro ně jiné řešení. Uposlechnou ho však?
IV./2. Chapel Cleeve: Jeannie Wilkinsová žije sama na panství Chapel Cleeve s 15 ložnicemi, které ji stojí obrovské peníze. Nalezne Simon radikální řešení na záchranu jeho budoucnosti?
IV./3. Bantry House: Simon zavítá do irského okresu Cork, kde rodina Shelswell-Whiteových potřebuje podnikatelský plán, aby zbavila své panství dluhů, než ho převezmou jejich dcery.
IV./4. Great Fulford: Simon navštíví na panství Great Fulford Manor finančně strádající Fulfordovi. V jejich zrenovovaných ložnicích spatří potenciál. Budou se však majitelé řídit jeho radami?
IV./5. Meldon Park: Simon navštíví Cooksonovi z Meldon Parku v Northumberlandu a pokusí se je přesvědčit, aby v ohrazené zahradě svého panství začali provozovat výnosnou restauraci.
IV./6. Craufurdland Castle: Simon navštíví Craufurdovi na hradě Craufurdland Castle ve skotském Ayshire. Snaží se je přesvědčit, aby se podělili o fascinující minulost tohoto obydlí.

Zpět na návštěvě I./1. Panství Cothay Manor: Ruth navštíví Mary-Anne a Alastaira Robbovi v Somersetu, aby se podívala, zda skutečně otevřeli park se sochami, který jim měl přinést zisky.
I./2. Elmore Court: Ruth Watsonová se vrací do Elmore Court v Gloucestershire. Chce zjistit, zda se novému majiteli Anselmovi podařilo otevřít školu vaření.
I./3. Chesters: Ruth navštíví Johna a Ellie, majitele Chesters na skotských hranicích. Dům byl v příšerném stavu a oni potřebovali na jeho záchranu hodně peněz.
I./4. Albury: Ruth Watson se vrací do Albury Park v Surrey za Whalleyovými. Hodlá zjistit, zda se jim podařilo získat peníze na odprodej částí jejich krásného venkovského sídla jako bytů.
I./5. Black Clauchrie: Ruth Watsonová zavítá zpět do Black Clauchrie za majiteli Caroline a Adrianem Goodallovými. Realizovali Ruthin plán na obnovu domků?
I./6. Pentillie: Ruth Watsonová se vrací na hrad Pentillie Castle za Corytonovými. Uposlechli Ted a Sarah jejích rad a zpřístupnili veřejnosti dům i zahradu?
II./1. River Hill: Ruth Watsonová zavítá za Rogerovými do Riverhill House v Kentu. Uspěli Ed a Sarah v tom, že si panství na sebe vydělává?
II./2. Plas Teg: Ruth Watsonová navštíví Cornelii Bayleyovou v Plas Teg ve Walesu. Jakobínské panství na seznamu památek 1. třídy neprošlo od 1610 téměř žádnými změnami.
II./3. Heath House: Ruth Watsonová navštíví Heath House, aby se podívala, jak jeho majitelé pokračují s plánem vydělávat peníze využíváním budovy jako místa pro svatby a jiné akce.
II./4. Abbey Dore: Ruth Watsonová se vrací na Abbey Dore Court zjistit, jak si vede podnik prázdninového ubytování s vlastním stravováním Charis Wardové a její vnučky Clare. (Discovery Channel)

(více)

Recenze (2)

Ukko 

všechny recenze uživatele

Není to "extra-mega-realitys-show", ale dá se na to dívat. Poklidné, alespoň trochu reálné a né vždy dopadne dobře. Občas se v některých dílech dá dokonce mluvit o melancholické náladě. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to reality show, ale milá. Nikoho neuráží, ukazuje krásné záběry (štáb si evidentně vždy počká na slunečné počasí) a makléřka Ruth je sice rázná, ale zároveň empatická a umí majitelům venkovských sídel něco doporučit, aniž by jim to příliš vnucovala. Zatím jsem každému z majitelů přála, aby našel správnou cestu, jak se o svůj dům postarat a opravit ho. SHRNUTÍ: Hřejivé. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama