Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina Kvartet I (Квартет И), která je součástí stejnojmenného moskevského divadla poprvé přenesla jednu ze svých komedií na filmové plátno. Film začíná tím, že řediteli moskevské rozhlasové stanice volá boháč jménem Emanuil Gedeonovich a nařizuje mu, aby okamžitě poslal své zaměstnance do jednoho z volebních okrsků, aby vedli volební kampaň kandidáta na guvernéra Igora Vladimiroviče Tsaplina. Hlavní hrdinové se tím dostávají pod tlak současného guvernéra, potýkají se s místními zloději, policií, Kozáky i vojáky. Při tom všechna dobrodružství dokresluje množství komických situací. (Ollie235)

(více)

Recenze (5)

Upiri kralik 

všechny recenze uživatele

Množství komických situací? Prý množství komických situací....Fakt mě tahle věta naštvala, ale to je dobře, protože jinak bych asi nepsal recenzi a pustil si ten film znovu, teď ho mám na pozadí. Tady je brutální vtip každou minutu, ne, každých 45 vteřin, já jsem u toho dostal endorfinový záchvat, kdy jsem se smál tak, že se toho lekla i naše kočka, která je normálně takový flegmouš, že se o Silvestru nebojí ani retardů s petardami. Bylo to u projevu generála Burduna, když řekl, že přesně s touhle minou, jen menší, ale jinou, delfíni, kteří bojovali na straně Sovětů, potopili německý křižník Günter Netzer.  Pro ty, komu to přijde "málo vtipné": doplňte si vzdělání :) Nemyslím to vůbec ve zlém: hodně humoru v tomhle filmu má kulturní kontext (vztahy mezi federální a místní vládou, "крыша" - spolupráce místní samosprávy a místní mafie, Kozáci a jejich přízvuk). Jinak coby překladatel ČJ-RJ nesouhlasím s tím, že ty vtipy nejsou přeložitelné - většina je v pohodě, jen záleží na kvalitě překladu. Třeba v anglických titulcích na YouTube jsem ve výše uvedeném projevu Burduna napočítal tři chyby za asi 2 minuty, které byly v malých detailech, ale právě ty udělaly ten fór. To je mi líto, protože zase jiná místa mi přišla dobře přeložená :(  Fakt doporučuju! Skvělá hra, hodně ryze ruského humoru, spousta parodií na ruské politické reálie (řeknu vám, oproti tomu je loňská antibabišovská kampaň jak tfuj do rybníka) - a zároveň je v tom filmu něco příjemně lidského a teplého. Třeba se mi fakt líbil můj jmenovec Alexei, který je gay, docela se to ve filmu zdůrazňuje, ale ve světle spíše negativního přístupu k LGBT u dnešních Rusů mě překvapilo, že je vyobrazen jako ten nejpracovitější a nejchytřejší z celého týmu, a hlavně k němu mají všichni ten největší respekt, protože neběhá za babami a maká. ()

Axineya 

všechny recenze uživatele

Asi moje oblíbená komedie od Kvarteta I a vlastně první film, co jsem od nich viděla (koukla jsem se pak na vše ostatní včetně divadelních představení) Tento typ humoru - to je moje. Normálně bych tuto komedii všem doporučila, ale obávám se, že valnou většinu vtipu by cizinec nemusel pochopit a ani by se to nedalo přeložit. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Další svěží ruská komedie Kvartetu I, která mě ale trochu zklamala. Některé vtipy a dialogy určitě potěší, ale celkově je příběh poněkud nezajímavý. Proto a i kvůli dvouhodinové stopáži jsem se místy spíše nudil. Celkově to ale na 3* stačí. ()

Zajímavosti (1)

  • Loď "Sergej Abramov", na které se film natáčel, 14.listopadu 2011 vyhořela a dokonce se částečně potopila. K incidentu došlo u Severního říčního přístavu v Moskvě. (Ollie235)

Reklama

Reklama