Reklama

Reklama

Bláznivá parodie si bere na mušku filmové hity španělské produkce z posledních let. Faunův labyrint, Ti druzí, Sirotčinec, Volver, Hlas moře a mnoho dalších se ukáže v netradičním pojetí, plném těch nejšílenějších gagů, zápletek a potřeštěných situací! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Parodii pokládám za jeden z vůbec nejtěžších žánrů, protože vyvarovat se překročení hranice trapnosti při zesměšňování čehokoli může být pro mnoho tvůrců nesplnitelným úkolem. Spanish movie se tento můj hlavní požadavek na parodii splnit podařilo. Vtipy sice nejsou příliš geniální, ale přesto pro mne jde o slušnou zábavu, která plyne ze znalosti parodovaných filmů - od Hlasu moře, přes Sirotčinec a REC až po Faunův Labyrint. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ne ze bych nejak nutne potreboval videt dalsi novodobou sracka parodii tentokrat na spanelskou produkci, spis sem byl zvedavej na Leslieho. Ten uz je znacne seslej a ma tu pidi rolicku doktora, ale jeste dokaze pobavit. Jinak film si drzi jakz takz nejakou pribehovou linii, i kdyz do toho tvurci sekaj paty pres devaty, jak se jim to zrovna hodi, takze neni problem narazit na Smoulu nebo hudbu ze Supermana, ale ve vysledku to nijak vyrazne nenasere, trochu taky z toho duvodu, ze spanelsky herci nejsou provareny jak typicky vymleta americka sestava podobnejch parodii. Sice je to spis trapas, ale par filmu se povedlo sparodovat docela slusne a tech 80 minut nuda moc nehrozi, takze to slabsi 3* da. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála parodických "movies", který má právo na život. Sudičky mu nad kolébkou přiřkly španělský původ a to je dobrá genetická dispozice. Řemeslně je opravdu o třídu lepší než kterýkoli z jeho starších amerických sourozenců. S humorem už je to sporné. Připadá mi, že Španělé použili "movie" trend k tomu, aby pod pláštíkem parodie připomněli světu, jaké dobré filmy mu v posledních letech dali a jak jsou na ně pyšní. Spanish movie je až na pár scén neparoduje v tom smyslu, že by poukazoval na to, jak jsou hloupé nebo špatně natočené (ani jedno z toho koneckonců nejsou). Spíš využívá dějové podobnosti několika hororů k nečekaným střetům jedněch postav s jinými. Co kdyby zvídavá holčička z Faunova labyrintu nenásledovala víly, ale jednu z nich zavřela do domečku pro panenky a ponižovala krutými hrami, jako Šmoulu, kterého ulovila dřív? Co kdyby tato holčička byla shodou okolností zlobivou ratolestí panovačné matky z Těch druhých a sestrou ztraceného kluka ze Sirotčince? Co kdyby za jeho zmizení byla zodpovědná nedbalá chůva, která má současně vazby na postavy z Volvera a Hlasu moře? Spojení různých vzájemně nesouvisejících filmů tady jakžtakž drží pohromadě, i když ne stejnoměrně v celém filmu. Co mi ale doopravdy chybí, je něco jako specificky španělský humor. Flatulentní vtípky včetně povinné přítomnosti Leslieho Nielsena můžeme vidět v libovolné americké pseudoparodii a tahle evropská odpověď měla na víc. 40% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Přestože neznám ani jeden parodovaný film, tak jsem se celkem bavil. Samozřejmě že dost vtipů je okoukaných a známých z jiných parodií, ale stále pobaví. A Leslie Nielsen byl příjemným zpestřením filmu. Pro mě menší nadprůměr v podobě 4 hvězdiček. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak u tohodle jsem se hodně nasmál, až jsem se divil. Hlavně ten začátek a konec. Prostředek trochu plní čas, ale i tam se najde několik skvělých scén. Viděl jsem jen Fauna a Sirotčinec, takže jsem nepochopil úplně všechno, ale právě Sirotčinec tam měl hlavní roli, tak jsem to docela chápal a nakonec mě překvapil, když se tam objevil Leslie Nielsen a Belén Rueda, která hrála v Sirotčinci. Rozhodně se tohle povedlo a zpříjemnilo mi víkend. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to taká Španielska verzia Scary movie ktorá paroduje filmy Tí druhí, Sirotinec, Faunov labyrint a tak ďalej. Ako fanúšika hororov ma dokážu pobaviť aj kravinky tohto druhu. Človek sa pri tom dobre odreaguje. Je to ozaj dosť dobrý film, ktorý dokáže konkurovať sérií Scary Movie, dokonca sa odvážim napísať, že v mnohých veciach tú sériu aj predčil. Dokonca sa vo filme mihol aj Leslie Nielsen. Veľa som od tohto filmu neočakával, avšak veľmi ma prekvapil a rozosmial. Od začiatku si drží vlastný dej, ponúka veľmi veľa podarených vtipov. Prekvapilo ma ako aj herecké obsadenie, tak aj hudba vo filme. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nemohu říct, že bych se párkrát nezasmál. Je to parodie na pár známých filmů, tudíž jsem nic zázračného nečekal. Pár dobrých scén a naopak pár trapných, které jsou ohrané v několika směrech. Jako celek bych to viděl, takový velmi lehký nadprůměr.. 5/10 = 55% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Dosť ma prekvapilo keď som uvidel, že film tu nemá žiadne hodnotenie. Síce nejde o žiaden zázrak, aleje to najlepší film s prívlastkom Movie za dlhú dobu. Všetky tie Date, Epic, Disaster sú sračky najhrubšieho zrna(a hlavne preto, že sa snažia robiť vtip z niečoho vtipného) a som rád, že Spanish Movie sa drží hororového žánru ako svojho času Scary Movie a aj preto je tam cítiť istú atmosféru a na moje počudovanie tam nie je žiaden fekálny humor. Trápne ftípky sa tu nájdu, no suma sumárom je to vydarená paródia, ktorá do dnešnej parodickej žumpy priniesla ako také osvieženie... žeby to bolo tým, že to je európsky film? :) No a cameá známych španielskych režisérov potešili. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pochybujem, že niekto z cieľovej skupiny videl filmy tu parodované, ale to je asi detail. Horšie je, že je to trápne. A keď už im náhodou aj nejaký vtip výjde, silia to, až do kým nezačne byť trápny tiež. Cameá nič moc (Plaza s Balagueróm sú na place asi tak minútu, Amenábar pár sekúnd). ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na Španěly docela dobré. Je to vážně trošku jiný styl humoru než všechny ty americké parodie, na které je člověk více zvyklý. Na dvě hlavní ženy se ke všemu pěkně koukalo. Do týdne na film zřejmě zapomenu, ale je to taková pohodová komedie, u které se člověk párkrát pousměje. Rád jsem si připomněl španělské filmy, které jsem měl to štěstí dříve vidět. Horory jsem znal snad všechny. Ze zástupců ostatních žánrů jsem neznal naprosto nic. Který blázen by koukal na španělské filmy, že? Žádný zázrak nelze od snímku očekávat, ale když na něj kouknete, tak vás pravděpodobně neurazí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zezačátku to vůbec nevypadalo, ale nakonec se z toho vyklubala dost zábavná parodie s uspokojujícím počtem výborných a zajímavých vtipů. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bože to zas něco bylo někdy jsi říkám má cenu tyhle filmy dabovat proč radši nenadabuji nějakou pecku kurňa ale co v trafikách to určitě vynáší no, ale co už jedničku za par scének ale toť vše bez hlavy a paty. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ne. Poslední dobrou parodií byly Žhavé výstřely a od tý doby nic ani na jedné straně oceánu. Pravda, Spanish Movie je oproti záplavě amerických fekálností svěžím větrem, ale pořád balancuje na hraně trapnosti a spousta gagů je vyloženě nepovedených. O sexuálních narážkách, na které už jsem alergický, ani nemluvě. Španělé alespoň mohou nabídnout výborné herecké obsazení, ale to stačí sotva na 30%. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Oproti americkym parodiim se filmu Spanish movie dari udrzet jakousi dejovou linku. Nejde tedy jen o snahu o (nekdy radoby) vtipnost. Ocenuju zejmena snahu evropskych tvurcu o podobny zanr, ktery se v Evrope zatim moc nevyskytuje. Co mi chybi, je evropsky humor. Myslim, ze se tvurci prilis snazili zalibit americkym divakum. Skoda, film mel dost dobry potencial. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Docela ucházející parodie - film alespoň má jakousi dějovou linku, trapných okamžiků není moc, dokáže pracovat i se stylistickou stránkou parodovaných filmů. Potěšila pravděpodobně poslední rolička Leslieho Nielsena. ()

zvrator 

všechny recenze uživatele

Nesadlo mi to...a darmo,ze v peknom obraze...srali ma aj tie spievane vsuvky!...na mna dlho prilis ucesane,nasilu vtipne a miestami sa to snazilo tvarit "mudro a seriozne"...zla kombinacia...bolo sice par dobrych scenok,ale vacsinu filmu som mal len Lárčov syndrom...a to mam parodie rad!slaby priemer...(postava Antona Chigurha-"Tato krajina nie je pre starych" a maleho sirotku pobavili...) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vzhledem ke špaňelskému původu a faktu,že většinu parodovaných filmů jsem viděl a mám je hodně rád (stejně jako celou špaňelskou kinematografii) jsem doufal,že se Spanish movie nezařadí po bok čirých zel typu Disaster Movie a všech těch bijáků a dojáků.Bohužel jsem se spletl.Spanish Movie se sice vyvarovává trapnosti a netlačí tolik na pilu,ale že by to bylo vtipné?Není.Za celý film jsem napočítal 2-3 momenty kde jsem se lhce pousmál a jeden,kde jsem se opravdu zasmál a to je na parodii žalostně málo...20% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Že já sem na něco takovýho vůbec koukal. Parodie na španělský filmy ne tak úplně vydařená. Jo, celý se to pohybovalo ve stylu Sirotčince + pár dalších, ale abych řek pravdu, tak sem se upřímně zasmál u jediný scény (pantomima), to mě opravdu pobavilo. Ale na americký parodie typu Scary Movie to zdaleka nemá... ()

Reklama

Reklama