Reklama

Reklama

Bláznivá parodie si bere na mušku filmové hity španělské produkce z posledních let. Faunův labyrint, Ti druzí, Sirotčinec, Volver, Hlas moře a mnoho dalších se ukáže v netradičním pojetí, plném těch nejšílenějších gagů, zápletek a potřeštěných situací! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

juta 

všechny recenze uživatele

Tak u tohodle jsem se hodně nasmál, až jsem se divil. Hlavně ten začátek a konec. Prostředek trochu plní čas, ale i tam se najde několik skvělých scén. Viděl jsem jen Fauna a Sirotčinec, takže jsem nepochopil úplně všechno, ale právě Sirotčinec tam měl hlavní roli, tak jsem to docela chápal a nakonec mě překvapil, když se tam objevil Leslie Nielsen a Belén Rueda, která hrála v Sirotčinci. Rozhodně se tohle povedlo a zpříjemnilo mi víkend. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je samozřejmě naprostá povinnost vidět všechny thrillerové/horrorové španělské klasiky, jinak se člověk absolutně nechytá. Nicméně si myslím, že by Španělé měli zůstat u vážnějších témat, protože ty jim jdou na jedničku. Tahle parodie byla dělaná vyloženě na sílu s cílem narvat to nejvíc fórů na jedno místo. Ale občas to byla fakt sranda. 60% ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála parodických "movies", který má právo na život. Sudičky mu nad kolébkou přiřkly španělský původ a to je dobrá genetická dispozice. Řemeslně je opravdu o třídu lepší než kterýkoli z jeho starších amerických sourozenců. S humorem už je to sporné. Připadá mi, že Španělé použili "movie" trend k tomu, aby pod pláštíkem parodie připomněli světu, jaké dobré filmy mu v posledních letech dali a jak jsou na ně pyšní. Spanish movie je až na pár scén neparoduje v tom smyslu, že by poukazoval na to, jak jsou hloupé nebo špatně natočené (ani jedno z toho koneckonců nejsou). Spíš využívá dějové podobnosti několika hororů k nečekaným střetům jedněch postav s jinými. Co kdyby zvídavá holčička z Faunova labyrintu nenásledovala víly, ale jednu z nich zavřela do domečku pro panenky a ponižovala krutými hrami, jako Šmoulu, kterého ulovila dřív? Co kdyby tato holčička byla shodou okolností zlobivou ratolestí panovačné matky z Těch druhých a sestrou ztraceného kluka ze Sirotčince? Co kdyby za jeho zmizení byla zodpovědná nedbalá chůva, která má současně vazby na postavy z Volvera a Hlasu moře? Spojení různých vzájemně nesouvisejících filmů tady jakžtakž drží pohromadě, i když ne stejnoměrně v celém filmu. Co mi ale doopravdy chybí, je něco jako specificky španělský humor. Flatulentní vtípky včetně povinné přítomnosti Leslieho Nielsena můžeme vidět v libovolné americké pseudoparodii a tahle evropská odpověď měla na víc. 40% ()

filipes.lu 

všechny recenze uživatele

Pár subjektivních pocitů: 1) Ti druzí, Sirotčinec a Faunův labyrint řadím mezi svoje oblíbený filmy, takže jsem se na tuhle kojotinu vyloženě těšil. Rozjezd parádní, první půl hodinka mě bavila opravdu slušně, bohužel jak minuty plynuly, film vystřílel všechno, co měl v rukávu. 2)Scéna s babkou, která představuje svůj vynález pro synátora v podobě pytle na hlavu mě rozkodrcala natolik, že jsem polykal slzy. A finální sundání brýlí, mě dorazilo. 3)Hlavní hrdinka alá Nicole Kidman byla k zežrání. Originální herečku moc nemusím, takže jsem si užíval její mistrné zobrazení. (A ve finále byla i víc sexy, na to, že už taky nějakej ten věk má) 4) Chromej typan mi vyloženě vadil. Nevím, zda to byla nějaká parodie na další film, každopádně, ten jsem určitě neviděl a celou dobu jsem si přál, ať ho scénarista nějak odstraní. Bohužel. 5)Kdyby byl celej film tažen jenom z výše třech jmenovaných filmů, chrochtal bych si blahem. Takhle je to na tři a to hlavně díky rozjezdu. P.S. Za takovej nával pinďouří by se nemusel stydět ani Caligula v době svý největší "slávy". ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nemusím mít tři doktoráty ze španělské kinematografie a znát nazpaměť každou druhou repliku z Hlasu moře abych hned z prvních minut rozpoznal, že se Calderovy y sus amigos podařilo něco, o co se například za velkou louží marně pokouší (že pane Friedbergu, Wayansi, Seltzere, Stephensne, Kargane a další) už drahně let. To "něco" je parodie, kde dobře trefně podaný vtip má lehce navhr před trapností či laciným gagem. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v okolí města Barceloně, a to od 23. 2. 2009 po dobu 9 týdnů. (Ficik)
  • Film paroduje také španělský horor Sirotčinec (2007), jehož režisér Juan Antonio Bayona si zahrál postavu Alfreda, podobně jako Belén Rueda roli Laury. Dále lze rozpoznat scény parodující snímky Faunův labyrint (2006) či Ti druzí (2001). (t.mon)

Reklama

Reklama