Reklama

Reklama

Vražedná hra

Šest vysokoškolských studentů se přihlásí do nové reality show. Chtějí vyzkoušet své štěstí a také zažít slávu. Brzy ale zjistí, že jsou chyceni v pasti smrtící hry, která se tváří velmi nevinně. Pravidla jsou jednoduchá – sedm lidí, šest židlí. Jakmile přestane hrát hudba, všichni se posadí. Vždy až na jednoho. Ten zemře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Ako vidím, dávam tu spomedzi ostatných najvyššie hodnotenie :) Hneď vysvetlím prečo. Hlášky a dialógy neboli až tak dementné ako sa od hororu očakáva, pointa bola celkom dobrá a zvrátená, no a herci tiež ušli. Od dobrého hororu si sľubujem minimum trápností, demencie a nelogických zvratov. A tu som dostal perfektnú nádielku. Veď načo všetko pokaziť superskvelou pointou, odhalením masky vraha a tajomstvom za dverami? Stačí tam hodiť záverečné titulky ;) Chválim. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Teď se výjimečně chystám udělat něco, co obvykle nedělám. Chystám se napsat komentář pro ty, kteří film ještě neviděli, ale nevadí jim spoilery. Dětská hra, hraje hudba, chodí se okolo židlí, když hudba zastaví, všichni se posadí. Až na jednoho, ten musí z kola ven. V tomhle případě se z kola vystupuje do temných dveří volajících zlověstně vaše jméno, a po chvilce se zpod dveří vyvalí vaše nula pozitivní. Zřejmě to značí nepříjemnou smrt. Vypadá to na celkem příjemnou premisu, ale já se koukal hlavně kvůli tomu závěru. Chtěl jsem vidět něco originálního a dozvědět se, pročpak se tahle hra hraje a taky kdo že jí hraje. Teď přichází ten spoiler. To se nedozvíte. Vězte, že vše, čeho se dočkáte, je odehrání téhle hry až do konce, až do jediného přeživšího. Žádné vysvětlení, žádné rozuzlení. To by ani tak nevadilo, kdyby ovšem předchozí náplní filmu skutečně byla přitažlivá studie psychologického teroru. Tak to ale taky není. Postavy se chovají pitomě a nepřirozeně, dva či tři jsou sice přiměřeně sympatičtí, ale to celý film skutečně nezachrání. Chtěl bych býval vidět rychle narůstající paniku a hysterický boj o přežití. Toho jsem se taky nedočkal. Pokud vám tedy nevadí, že vyplýtváte hodinou a půl svého života na průměrně temný film bez pointy, tak jen do toho. Ale já vás varoval. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Neviem ako to vnímajú iní diváci, ale mne to príde ako čisto prvoplánová záležitosť, nič viac, nič menej. Také to, keď si človek pozrie nejaký ten Saw a dostane nápad, že si tiež skúsi natočiť niečo podobné a obohatí to aj niečim vlastným. Normálka, chápem, akceptujem, ale prečo sa človek púšťa do filmovania niečoho, čo si pýta dobrú myšlienku, originalitu a kreativitu, keď nič z uvedeného daný tvorca nespĺňa? Vlastne ono ma prekvapilo, že ten film doslova žiadnu myšlienku nemá, a o to horšie je, že tvorcovia si očividne myslia, že ten film myšlienku má, že sa im podaril a sú naň aj hrdí. O filmových aspektoch sa snáď ani nemá cenu bližšie baviť, je snáď pochopiteľné, že z céčkového námetu netreba očakávať nič viac, než céčko. Ale aby som nebol zlý, v rámci možností je to okej (minimálne ma teda neiritovala kamera či strih a videl som už aj horšie herecké výkony), len to je úplne zbytočný film doslova o ničom, ktorý si v žiadnom ohľade neužijú ani hororoví fanúšikovia, keďže film neobsahuje ani nejakú krvavú scénku, ani napätia či nedajbože beznádej a strach. A dokonca ani humornosť, keďže dialógy sú hlúpe (nie však hlúpo vtipné, ale hlúpo trápne, pre pochopenie). ()

Junglista odpad!

všechny recenze uživatele

Obal dvd tvrdí: "Film vražedná hra je přitažlivou studií psychologického teroru, kterou ocení fanoušci hororu. Nabízí také překvapivé a šokující rozuzlení." A teď mi jako někdo vysvětlete, KDE se cokoliv z tohohle v týhle parodii na parodii na horor nachází? Takhle nudnou sračku sem neviděl ani nepamatuju, na konec sem to přeskočil jenom proto, abych se dočkal tak šokujícího rozuzlení, že i konec Včelky Máji má větší koule. Kde má tohle dvd autodestrukční tlačítko? A můj mozek by ho potřeboval taky, abych na tohle fofrem zapomněl. ()

folklorman 

všechny recenze uživatele

Několik lidí je zavřeno do jedné místnosti a vůbec netuší, proč tam jsou. Místnost vypadá jako obyčejný sklep. Vždy po hodině zazní zvonkohra a účastníci začnou hrát hru se židlemi. Jedinec, kterému nezůstane žádna židle je automaticky odsouzen k smrti. Hodin přibývá a osazenstvo řídne. Čeká na výherce (přeživšího) zasloužená odměna v podobě vytoužené svobody? Tento film bych označil za katastrofu, protože se nám snaží dokázat, že k realizaci filmu potřebujeme sklep a pár kámošů, kteří po práci něco málo natočí. Kamera, hudba, střih, herecké obsazení a dialogy zavání hlubokým odpadem. Gore zde není prakticky žádné, maximálně jedna kaluž krve na zemi. S klidným svědomím dávám podprůměrné hodnocení. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Bostonu (Massachusetts, USA). (GASTON73)
  • Postavy ve filmu mají stejná křestní jména jako herci, kteří je hrají. (Soundtrack)

Reklama

Reklama