Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Marcus a jeho mladší sestra Audrey se stali v dětství svědky brutální vraždy svých rodičů. Dívka je adoptována knězem, Marcus zůstává v sirotčinci, kde je mučen a sexuálně zneužíván. Všechny děsivé události, které zažil v dětství se odrážejí na jeho psychice a způsobí, že se Marcus změní v brutální bestii, která touží po pomstě. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (47)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Příběh Marcuse,kterého opustila jeho sestřička a on jí teď hodlá najít a řádně se jí pomstít.Na cestě za sestrou kosí každého kdo mu přijde pod ruku,ostnatý drát,nůž,mačetu či sekeru.Nízkorozpočtový krvavý slasher z prostředí sirotčince a kostela.Pokud jste milovníci slasherů alá Halloween tak je to pro vás pravá volba.Téměř bez scénáře,občasný chaotický střih,nevýrazní herci a nízký rozpočet-to jsou hlavní mínusy filmu.Ale jinak vše šlape jak má.Hektolitry krve,parádní gore efekty,drsná muzika(někomu může vadit,ale posluchači tvrdší muziky si přijdou na své),spoustu vražd a každá jiná a pár opravdu vydařených scén a hlášek.Je to prostý horor,který nehraje na logiku ani na propracovaný scénář.Tady jde čistě o vybíjení týnejdžrů a krvavá jatka.Něco mezi 3-4 hvězdama,ale jelikož má tady tento film dost nízké hodnocení,tak se přikláním ke 4 hvězdám,protože zas tak špatný rozhodně není.Navíc za hořícího papeže a celkové antikřesťanské pojetí nemůžu jinak. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fantastický příběh inspirovaný Jasonem (mačeta s maskou a neochota umřít), Fredym (hop přes švihadlo a jedna, dvě...) a všelijakými těmi Halloweeny a Texaskými masakry. Fantastický proto, že zmasakrovaný zabiják i jeho zmasakrované oběti odmítají chcípnout. Gore vcelku vydařené (kvůli tomu se na to člověk dívá, že), práce se sekerou dobrá, jen jsem postrádal létající střeva, což se nabízelo, ostnatý drát fajn, i když další možnosti by byly, rozšlápnutí a rozseknutí hlavy asi nejslabší - až příliš gumové. Krví se nešetřilo a tak stříká i z míst, odkud by neměla - z nohy proděravěné hřebíkem (jeden by kulhal, ale zabiják byl tvrdej chlap, tak ne). Naopak gejzíry z hlavy jsou na místě, z vlastní zkušenosti vím, že z hlavy teče krve jak z vola. Nu, jeptišky vychovaly pěkného úchyla, a tak se postupně film smrskává na bohapustý masakr. K tomu hraje muzika zvracejících satanů (This is Hell, Walls of Jericho, First Blood aj.), což potěší proto, že tam nedali Madonnu nebo Lady Gáč Gáč. ,,Nic nechutná lépe, než kněz!" ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nelze si nevšimnout jisté podoby s veleznámým Halloweenem, ale tentokrát s mnohem menším ohlasem. Scénář samotný je nejspíš tou největší slabinou celého filmu. Jeho nepropracovanost je do očí bijící a lze jí připsat na vrub nezkušenosti tvůrců. Já si však myslím, že jejich hlavním cílem bylo divákům nabídnout co možná největší porci krvavé podívané, trochu té nahoty a ohlušující porce tvrdé muziky. Rovněž se mi líbila spíše první polovina filmu, kdy vrah prostě jen chodil a vraždil každého, jenž se mu připletl do cesty. Právě vražedné scény nám místy nabídli pěknou porci gore podívané a milovníci podobných lahůdek si určitě přijdou na své. Bezcitný vrah si totiž nebral s nikým servítky a slovo smilování neznal. Do ruky tak v pohodě vzal všechno, co bylo poblíž a nadělal s tím pěkný nepořádek. Hlavy a kosti křupaly ostošest, krev tekla proudem a náš frajer v masce se dostával do extáze... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Chtít od nízkorozpočtovýho hororu sofistikovanější příběh by byla bláhovost, ale bližší ztotožnění s hlavní hrdinkou by nevadilo. Nic z toho se nekoná, tudíž tu máme prachobyčejný slasher o maniakovi v masce, který celou první půlku zběsile nahání svou sestru a kydlí při tom všechny náhodné postavičky, aby v té druhé jí k smrti umučil. Jak má Orphan Killer slušně našlápnuto (gore překvapivě ujde a bodycount roste geometrickou řadou), tak se však zastaví na nekonečném řevu vnadné blondýny. Proti rock-metalu nic nemám, ale tvůrci mohli vybírat songy s nápadnějšími kytarovými riffy, než jen strojenou, jednotvárnou explozi. Například v thrilleru Collector to fungovalo bezvadně. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Herečka typu Lucie Borhyová přijíždí do katolické školy. Má akorát smůlu v tom, že zrovna, když chce zde uspořádat taneční vystoupení, vtrhne do prostor její agresivní bratr Marcus, který se rád koupe v krvi. Krvavou lázeň připravil pro všechny, kteří mu "osladili" dětství, ve kterém přišel o rodiče a ocitl se v nenáviděné církevní instituci pro sirotky, kde se dočkal jen zavržení a sexuálního zneužívání. Jelikož Audrey na svého bratra kašle, i ona se ocitne na seznamu těch, se kterými má Marcus nevyřízené účty. Marcus ji má za zlé, že jí adoptovali a ona ho nechala ve sračkách. Film z nezávislé produkce je poměrně nepříliš často viděnou kombinací subžánrů slasher a torture porn. Slasherem je v první polovině, mučení si nechává na druhou polovinu. V obou je docela zdatný, ale nepříliš profesionálně odvedená režie filmu a hodně levný vizuál, ubírají snímku na působivosti. Jasně, mizivý rozpočet nemohl filmu prospět po technické stránce, ale přesto se film režijně stává příliš jednotvárným. Dialogy a větší propracovanost příběhu je odsunuta do pozadí. O slovo se hlásí hlavně hektolitry krve a masakrální vraždění. V něm se režisér Matt Farnsworth (zahrál si zde roli policisty) krásně vyžívá a je v něm úderný. Vyloženě hnusnou scénou je ta, ve které se polonahá Audrey snaží zbavit ostnatého drátu, kterým má spoutané ruce. A najdou se i mnohé další, které málo otrlým divákům způsobí šoufl. Vraždění je poměrně detailní, takže příliš se nespoléhejte na to, že kamera uhne. Neuhýbá téměř vůbec! Jenže obrazově je film vyloženě ošklivý. Syté barvy, nepříliš konzistentní nasvícení, rozplizlý zoom. Filmu poměrně prospěl prvek, ve kterém Farnsworth napodobuje režii hororových filmů osmdesátých let. Nevylučuji, že nekvalitní obraz byl jeho záměr, jak napodobit klasiky typu Halloween nebo Pátek 13, k nimž má film svým pojetím velmi blízko. Dokonce je zřetelně i v mnoha ohledech vykrádá - maniak má sestru, kterou chce zabít, nosí masku, tvář ukáže jen v dětství, k zabíjení má v oblibě mačetu a jiné, okatě vyhlížející prvky ze slavnějších vzorů. Film zpočátku přeskakuje ze zabijákovi minulosti do současnosti, kde jsou nám osvětleny důvody jeho změny povahy a přerod na vraždící monstrum. Jen dobová výprava vypadá i po letech prakticky nezměněna. Když to shrnu, na filmu je nejlepší brutální zabíjení, které je natočeno dobře a detailně, i když samozřejmě figurínu bezpečně rozpoznáte. Charakterově ploché postavy nevyvolají žádné emoce, a tak vám zřejmě nezbyde nic jiného, než fandit zabijákovi, který nějaké to (ne)okoukané charisma má. Blond Diane Foster je i producentkou filmu a celkem bez problémů se promenáduje ve filmu spoře oděná a neváhá se odhalit (ve sprše). Nikoho už zřejmě nepřekvapí ani klišé, že zabiják má sestru vždy jak z přehlídkového mola. Film má neselhávající tempo a krátkou stopáž. A kdybyste náhodou měli pocit, že vám z filmu měkne mozek, jen klid a žádnou paniku, Marcus vám ho stejně rozmlátí. 60% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama