Reklama

Reklama

Hosté mého otce

  • Francie Les Invités de mon père (více)
Trailer

Velká láska k starému pánovi nebo touha po získání občanství? Lucian Paumelle, bývalý lékař, žije velmi aktivním seniorským životem. Angažuje se v řadě humanitárních organizací. Možná právě proto přistoupí na sňatek s mladou Moldavankou Taťánou, které hrozí vystěhování z Francie. Ale možná někde v koutku duše tento energický osmdesátiletý muž doufá, že ho má přece jen Taťána svým způsobem ráda.
Lucianovy dospělé děti Babette a Arnaud okamžitě vycítí změny v otcově chování a jeho prohřeškům proti přísným zásadám, které jim celý život vštěpoval, a nijak se netají svým „rozladěním". Ale ani věk nedává dětem právo soudit své rodiče za lásku.
Režisérka Anne Le Nyová se netají tím, že inspirací k tomuto příběhu byly události v její vlastní rodině. Filmu vévodí herecké výkony Michela Aumonta a Febrice Luchiniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Jan00 

všechny recenze uživatele

V minulosti jsem se u filmů s tématikou, vychytralá ženská - hloupý chlap, vždycky velice dobře pobavil. Dokonce i bratr v tomto případě - hloupý chlap, vždy tvrdil, že by toto nikdy neudělal. Až do doby,než jsem něco podobného zažil na vlastní kůži, kdy mě vychytralá ženská, připravila o dědictví. Pánové pozor!!! Toto je dnes realita! Jinak velice dobrá komedie. Pro mne to ale bylo opětovné drama. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film můžou udělat silným jedině vaše myšlenky a představy, co by bylo, kdyby se týkal vás a vašeho rodiče. Jinak je stejně zbytečný, jako je zbytečné zamykat auto v cikánské čtvrti. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Lehké rozčarování. Všechno se slibně rozbíhá, má spád, naláká diváka na pokračování, ale někde v polovině se to láme, vyprávění ztrácí dech, zpomaluje, vytrácejí se i zajímavé přísliby z point a všechno končí nějak nejasně a téměř bezradně. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

docela zajímavý příběh, který vypráví vlastně vážný příběh odlehčeným způsobem, přesto se ale nehodí tento film označit jako komedii. Pro mě je komedie něco, při čem se můžu zasmát, to se mi zde nepovedlo ani jednou. To by mi ale na filmu nevadilo, co považuji za mínus snímku je podivně neuzavřený a nejednoznačný závěr. Asi tím chtěl autor říci, že každý má ze svého pohledu tak trochu pravdu. Starý pán, který chtěl využít situace a sáhnout si ještě na mladou holku a přitom taky trochu pomoct, jeho znepokojení přibuzní, kteří nelibě nesou, jak moc se vetřelkyně vsákla do seniorova života, jak ho začíná pohlcovat a on na své děti zapomíná a odsouvá je na druhou kolej, jak svou pozorností, tak majetkově. A konečně lze chápat i jednání mladé Moldavanky, která zkrátka přišla za lepším životem a využívá svého mládí, aby se ona i její dcerka měly lépe. Přesto si myslím, že nějaký výraznější závěr snímku nejvíc chyběl ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama