Reklama

Reklama

Noc po svém pohřbu vstane Bart, voják zabitý v Iráku, ze svého hrobu a vyhledá svého nejlepšího přítele Joeyho. Společně dojdou k závěru, že Bart potřebuje pít krev, aby zastavil rozklad svého těla.  Jediná věc horší než zažít smrt nejlepšího přítele je, když se mrtvý přítel vrátí zpět k vám … Hororová komedie vypráví příběh vojáka, který byl zabit v Iráku a následně se vrátil zpět jako zombie. Tělo Barta Gregoryho právě uložili k věčnému odpočinku, takže proč je stále při vědomí a potlouká se kolem? Jediný na koho se Bart může obrátit je jeho nejlepší přítel Joey. Oba velmi rychle dojdou k závěru, že krev představuje život. Bart potřebuje ke svému přežití pořádnou skleničku rudé tekutiny. Bohužel se zdá, že většina lidí si svou krev chrání, a tak musí Bart s Joeym vymyslet alternativní plán. Dva kamarádi dojdou k závěru, že nebezpeční dealeři drog a vrazi nikomu chybět nebudou a rozhodnou se město vyčistit od těchto zlých živlů a při té příležitosti získat dostatek krve, která zabrání aby se Bart obrátil v prach. Jenže jejich dobrodružství se brzy značně zkomplikuje... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (20)

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Výborne som sa zabavil, ešte viac než veľa. Bárt je pohodový "čerstvý" (niekoľkotýždňový, dobre odležaný) revenant: zmŕtvychvstanuvší nemŕtvy živý mŕtvy, s pekným vyšívaným ypsilónom na svojom korpuse. Kámoš Joey je perfektný sajdkik. Napätie v tomto príbehu je konštantné až mierne stúpajúce, zvláštny humor však postupne naberá obrátky. Vrcholom filmu je asi scéna s vibrátorom, príbehový koniec je už len akýsi epilóg. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Takhle jsem se nebavil ani za živa." Mrtví se někdy vracejí, což nemůže nikdy dobře dopadnout. Pod hávem černé komedie se ukrývá tíživé existenciální drama. V prvním plánu se může člověk místy velice slušně pobavit - prohýřené noci v kůži nemrtvých, pistolnická domobrana, co má plné ruce práce, či ranní návraty domů, když jeden ze dvojice je ve světě živých, a tak musí vyčerpaného kamaráda odnést domů na vlastních bedrech. Černohumorné momenty, kdy za doprovodu Radeckého marše házejí oba protagonisté mrtvoly z mostu, dají vzpomenout nedostižného Dextera. Ve druhém plánu pak sledujeme temnou samotu a bezvýchodnost, v jaké se zmrtvýchvstalý Bart ocitl. Poprvé se ona stísněnost projeví během scény v autě, kdy se Bart krmí - teskná hudba, ukájení hladu a vědomí, že není návratu - s podobnou magičností, jakou v sobě mají snímky Přežijí jen milenci či Hlad. Snaha spáchat sebevraždu vypadá jen zdánlivě komicky, samotný závěr je pak depresivní a děsivý - tak pokračuje vojenská mise, kterou Bart jen na krátko přerušil. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní komedie do který jsem vůbec nechtěl jít už přes tu nechutnou délku(téměř 2 hodiny) ale po dokoukání jsem nebyl naštvaný, je sice pravda že jsem ani neskákal blahem ale byl jsem spokojen. Film o zombie vojákovy je poměrně slušný a jeho taškařice je solidní, postupem času jak to u zombie bývá má hlad a tak hledá oběti, a snaží se žrát jen špatné lidi ale to mu kolikrát nevyjde. Humor je postavený na primitivních scénách ale to my vůbec nevadilo, třeba scéna s vibrátorem jako mluvítkem mě rozsekala. Ústřední dvojice byla poměrně sympatická a i když to nebyly žádný dobří herci tak svoje party uhrály dobře. Ovšem ted začne to horší. Takže jak jsem zmínil ten film je zbytečně dlouhej a to je cítit na začátku fakt je plno scén naprosto zbytečných a jen překáží, stejnak jako sem tam scény s údajným "humorem" lteré mi vtipné nepřišly. Revenant je béčko na který si za chvíli asi nevzpomenu ale na jedno podívání je to rozhodně solidní. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Spočiatku komédia o jednom nenapraviteľnom americkom ne-mrtvom mrtvom vojakovi, čo si nie a nie uvedomiť kde je jeho miesto, keďže to už má tak eufeministicky povedané dávno za sebou, sa zmení vo svojej druhej polovice na niečo úplne nové, existencionálnu drámu, kde sa všetko posúva do úplne novej dimenzii, či už je to priateľstvo dvoch mužov, láska, pomsta, alebo nekonvenčné vedenie vojny. Z čiernej komédie na tému moj kámoš zombík sa vykľul psychosplatter o prehodnocovaní medziľudských vzťahov a cene ľudského života. Samozrejme že sa adekvátne zmenil aj humor, čierny sa zmenil na brutálny. Zosumarizované, film ako celok pôsobí veľmi sviežo, ani stopáž 110 minút, na horor priam vražedná, ho nepochovala, skôr naopak, film začne v celkom fajn tempe a postupne pridáva, pričom finišuje už v závratnej rýchlosti. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak teď už vím, co to opravdu znamená "humanitární bombardování". :D Hodinu a čtvrt se jedná o celkem povedenou komedii, kdy si dva kamarádi po počátečním šoku užívají výhodu toho, že jeden z nich je zombie. Ale zhruba po hodině film pomalu přechází do vážna a víc než hororovou komedií se stává thrillerem. A právě ten přechod tomu uškodil. Jakobych se koukal na dva odlišné filmy. Samotný konec je pak solidní téma na nějakou zombie kruťárnu. To se mi líbilo. herecky v pohodě. 60% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama