Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět bývalých členů speciálních jednotek se společně pokusí okrást narkobarona, spustí tím ale řetězec nečekaných důsledků a jejich vztahy budou podrobeny zkoušce. (Netflix)

Recenze (409)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

V určitých věcech a rozhodnutích postav nedomyšlený scénář nepřekáží natolik, abych si tento výživný akční thriller neužil. Mezi partou elitních zlodějů, kteří se rozhodli pomoct s odlehčením břemene peněz (a možná nejen tím) drogovému králi, je výborná chemie. Každá postava má taky dostatečně odlišný náhled na svět a své vlastní problémy, je ale pravda, že nejvíc mě bavil Ben Affleck, kterému role zlomeného, vyčerpaného vojáka opravdu sedla. Silnou stránkou filmu jsou i jednotlivé dialogy, které mi zprvu sice přišly jaksi nedotažené, ale pak jsem si uvědomil, že takto nějak by asi mohli diskutovat a uvažovat nad nespravedlností systému skuteční vojáci. Realističnost byla přítomna i v několika akčních sekvencích, hlavně ta ústřední byla řemeslně výborně zvládnutá. Naneštěstí, v některých místech pak náhle došlo k pravému opaku, a ačkoliv by člověk i ta hloupější rozhodnutí mohl připsat hlavnímu tématu filmu o nebezpečnosti peněz, občas to prostě nešlo. Technické stránce nelze co vytknout a výběr lokací se taky povedl (krásné hory, vila v džungli apod.). Takže víceméně spokojenost, i přes fakt nebo možná právě kvůli němu, že film jde v několika místech výrazně proti očekáváním. 7,5/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film byl skvělý, ale trochu mi konečný dojem pokazila série událostí jako například: jak se podařilo dvěma kloučkům obejít 5 ostřílených zabijáků a zabít Bena Affeka z blízkosti ze zadu. Nebo když hlavní hrdina ke konci filmu odmítl střílet na výrostky ve věku kolem 20-ti let a málem nechal sebe i kamarády zabít a nebo neschopnost schovat ukradené peníze v pustině a vrátit se pro ně později a pak onu myšlenku propagovat jako největší zvrat filmu na konci. No s bídou 4 hvězdy ale 70% zaslouženě ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborné chlapácké drama o váze peněz. Banda vojáků si jde pro výplatu a i když spousta věcí klapne, stačí když se to posere jen jednou. Scenérie jsou úžasné, vizuálně jde o pastvu pro oči. Skvělá role pro Afflecka. Chandor, ale mačká ze všech maximum. Akce moc není, ale když už tak je příjemně realistická. Poučení, že i čestňák se dá předělat ve svini, jen ho protáhněte životem, ale vystupuje nade všemi. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Další povedený zářez Netflixu..přišlo mi to jak dostatečně akční, tak emocionální a napínavé. Zkratka vyvážený mix s mega cool partou (Batfleck s Hunnamem vládnou), kterou doteď nechápu, jak mohli sehnat, ale prý se tu měl objevit i Hardy a režírovat to měla Kathryn Bigelow, takže to mohlo dopadnout celé jinak. Oscarová režisérka to nakonec jen produkuje, ovšem ten otisk je i tak celkem patrný. Jediného koho extra nemusím je Oscar Isaac, který tu má zrovna tu nejdůležitější roli, ale hezky splyne s partou a druhá půlka je tak neuvěřitelně napínavá, že to zkrátka musím doporučit všem, jež bavilo třeba Triple 9 nebo Město. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Chlapácká military vztahovka se zajímavou zápletkou, a do tří čtvrtin solidním, místy velmi nepředvídatelným scénářem. Totiž když se ona hlavní heist scéna koná v polovině filmu je jasné, že to tak jednoduché nebude a celá eskapáda bude mít dohru. Bohužel poslední čtvrtinu hlavní charaktery postihne akutní lobotomie, takže na jejich rozhodnutí budete koukat jen s otevřenými ústy a kroutit nevěřícně hlavou nad jejich myšlenkovým balastem. A jestli toto byl záměr tvůrců, tak je to hodně over-the-top černěhumorné. U celovečeráku Netflixu je bohužel znát i trochu slabší zpracování díky zřejmě menšímu rozpočtu. Plus za krásné scenérie a Bena Afflecka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Čmajznout stovky milionů z hlídané pevnosti jihoamerického narkobarona? Sakra snadné. Nakopat do zadku slušný potenciál? Zrovna tak. Vypadalo to skvostně, dopadlo s pachutí na patře. Ať si klidně mnozí utahují ze stylizovaného, patetického a samoúčelného Baye nebo Berga, i tady máme neochvějnou kamarádskou oddanost a nemalou dávku bratrských objetí. Zatímco u zmiňovaných pánů (hovořím hlavně o 13 hodinách: Tajných vojácích z Benghází a chlapáckém kousku Na život a na smrt) ovšem emoce fungovaly na maximum, tady na nás útočí hodně mizerný scénář a nepochopitelné změny chování postav. Pětice bývalých vojáků a kamarádů nemá úplně skvostné vyhlídky do budoucna. Jeden z nich je proto přesvědčí k sólo akci, ze které si odnesou tolik peněz, kolik jen unesou. Spíchnuté (včetně příprav – ostatně pak to i tak vypadalo) je to zatraceně rychle. Ale budiž. V domě drogového bosse se chovají chladně, ale zároveň totálně nelogicky. Asi to bude těmi horami peněz. Následně přecházíme do vod survival dramatu, hoši vytahují pomůcky a vybavení, jak nehostinný horský masiv velí, a začínají se postupně prát se svými vlastními charaktery. Tvůrci spíš překreslovali hranice jejich postojů, snažili se o to, abychom tomu celému uvěřili, u mě však nepochodili. Z pětice drsňáků jsem navíc necítil strach o další příští, boj s nehostinnou přírodou, větrem a zimou si holt představuju jinak. Na dřeň rozhodně nejdeme. Je patrné, že J.C. Chandora víc než akce zajímají postavy a opravdu nepotřebuju, aby hoši bojovali s masivní přesilou a při zpomaleném efektním pádu zastřelili hned tři padouchy, ovšem ani co se akce týče, uspokojený nejsem. Za mě hra na drsné obsahově poloprázdné drama, které se neumí dostat pod kůži. Dietní tři hvězdy!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Chlapskâ podívaná typu Tvrdé hry s Michaelem Cainem, Vlaku Johna Frankenheimera nebo Kellyho hrdinů. Jasně napsané postavy, jasně daná situace a jasný plán, který se prostě musí nějak zkomplikovat - ne jednou a ne málo. Doslova hvězdnému obsazení to jde pěkně dohromady a nikdo z něj netrčí, také režie se příjemně drží při zemi a akční i ryze dobrodružné scény jsou díky tomu uvěřitelné, jak jen to jde. Navíc se mi líbilo, že film dovedl i překvapit. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Sotva si zachránili trojhvězdí, triplíci. Díky obludně altruistickému závěru jsem si totiž uplivl litr kyseliny chlorovodíkové přímo na semišky. Sice chlapci vysírali svým foglarovským přístupem po celý film, ale co je moc.... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Důkaz o tom, že i do testosteronem nabitýho žoldáckýho akčního filmu lze vecpat solidní a hlavně napínavý drama tak, aby ani jeden žánrovej aspekt nepůsobil rušivě. Škoda jen toho minima za vlasy přitaženejch scén (výskání po heistu a táborák), který mi do realistický vojenský přepadovky nesedělo... jinak to Netflix zas má za jedna mínus. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nijako som sa za týmto filmom netrhal. Podľa plagátu som ho tipoval na ďalší bezvýznamný akčný film. Úplne náhodou sa však spustil trailer a ja som zrazu zistil, že ukradnúť peniaze narkobarónovi nie je zlý námet. Film je plný napätia a scén v ktorých netušíte ako sa to zvrtne či úplne poserie. Páčilo sa mi ako tvorcovia hádzali postavám pod nohy prekážky, takmer nič nevyšlo podľa plánu a to je na tom práve zaujímavé. Pripomína to realitu, každodenný život, kde sa vždy niečo poserie. Aj preto som si film parádne užil. Trochu sa divím prečo film nie je červených číslach, pretože som chvíľu uvažoval aj nad plným počtom...80%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Velmi solidny dobrodruzny thriller so skvelou paticou hlavnych hrdinov a ich vzajomnou chemiou. Nie je problem im fandit, bat sa o nich a chapat ich rozhodnutia. Vdaka tomu je to dost napinave a svizne. Zaujimave koncipovane akcne sceny (pripominajuce vystavbou uzasne finale Zero Dark Thirty) takisto potesili. Mile prekvapenie. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sorry hoši, ale v minulosti jsem zažil sympatičtější zloděje i tvrďáky. Na to jak je divák donekonečna ubezpečování s kým máme tu čest a jakých 5 drsoňů to tady pochoduje, tak skutek utek. Střílí se tady děcka, okrádá se drogový dealer, není u toho ani legrace a vlastně ani ty pořádné emoce. V samotném plánu se s blížícím koncem pokazí snad úplně všechno. Vzhledem k obsazení jsem si z toho vyvodil závěr, že naši hoši prodělali v tomhle filmu svou kariérní krizi. Na jedno podívání bohatě stačí. 60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Triple Frontier byl pro mě rozhodně příjemným překvapením. Zaujal jak prostředím, tak i zpracováním, námětem a herci. Bylo tu sice několik scén jdoucích proti logice, ovšem nelogicky se občas zachová kde kdo, takže výsledný dojem mi to nepokazilo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa doslova trafilo to môjho vkusu. Zaujímavý príbeh, dobrá akcia, kamera a kombinácia hercov. Ben Affleck sa mi síce zdal trošku nevýrazný, ale ostatný to potiahli zaňho s prehľadom a dobre sa dopĺňajú. Aj keď akcia (a povedal by som, že ani Ben) nehrá hlavnú rolu, tak ako by niekto čakal, rozhodne to nieje na škoda, pretože hlavný hrdinovia majú väčší problém ako nepriateľov za zadkom a tým je, dostať domov hromadu prachov a zbohatnúť. Záverečná (menej akčná) časť ma bavila snáď ešte viac. Nechýba tomu ani dávka napätia, či výborne prostredie južnej Ameriky. V rámci žánru toto bola osviežujúca lahôdka. P.S: aj vy ste si mýlili niekedy Garretta Hedlunda s Charliem Hunnamom ? Ja áno a zhodou okolností tu hrajú bratov ;) 85% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Triple Frontier se bezesporu zařadí k těm nejoblíbenějším a nejrespektovanějším žánrovým titulům tohoto roku. Jedná se o hrdý chlapácký příběh, který možná nedostává své postavy úplně na hranu vlastní morálky a chvilkami působí zkratkovitě, avšak současně v jediné scéně výrazněji nepokulhává, baví dobře napsanými dialogy a vtahuje diváka do událostí tak silně, že bych to osobně rád prožil i v kině. Moc povedená prácička se skvělými herci, neokoukaným prostředím a závěrečnou scénou, která má odvahu nechávat věci částečně otevřené. Něco podobného minimálně každý půlrok. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ak sa dokážeš zmieriť s tým, že dialógy medzi postavami nie sú žiadna sláva, nepôjdeš do filmu s očakávaním obrovského množstva akcie a neodradí ťa ani záverečný, citovo obalený odkaz, nebudeš mať s Triple Frontier väčšie problémy a môžeš si prihodiť bod navyše. Z môjho pohľadu to bude za 7/10. Novinka od Netflixu má svoje čaro, ktoré dozaista tvorí najmä ústredná päťka a niekoľko kratších, ale pomerne prepracovaných a veľmi napínavých akčných scén. Čerešničkou na torte je jeden pomerne nečakaný zvrat, ktorým ma tvorcovia milo prekvapili a verím, že v tomto ohľade určite nebudem sám. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Well, tak toto je docela zklamání. A ani by tolik nevadilo že všechna akce je v trailerech (které hodně klamou tělem), není moc dobře natočená a odbyde se během první třetiny filmu - zbytek je spíš osamělé putování party vynervovaných chlapů přes hory a doly. Dobré pomalé filmy mám rád, Hunnamovo Ztracené město Z je jich zářnou ukázkou. Ale utahané filmy bez dramatu a atmosféry, to už mě tolik netankuje... a do toho se Triple Frontier místy dost propadá. Z tak tak výborných herců a potenciálně velmi dobrého příběhu (tipuji že za ten může víc Mark Boal než Chandor) se dalo vytáhnout mnohem víc. 6-7/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Od TRIPLE FRONTIER jsem nic extra nečekal, trailer působil sice zajímavě, ale přesto jsem si to jen tak náhodně pustil. Ve výsledku rozhodně nejsem zklamaný, ale ani nadšený. Jednak to do filmového světa nepřineslo nic nového a jednak mi to příběhem a především první půlí snímku přišlo docela nezáživné. Spoustu diváků tu píše jistou podobnost k snímku MĚSTO. Ale s tím já moc nesouhlasím. Tématika je samozřejmě už dost ohraná, ale aspoň to bylo zpracované trochu jinak. Trochu akční úvod mě též moc nechytl, stejně jako cca ta zmiňovaná první část. Alespoň mě teda bavila herecká sestava. Herci své role zvládli dobře. Ben Affleck tu předvádí svůj standart (poslední dobou mi ale přijde, že už mu moc herectví nejde, nevím proč, ale nic jsem mu zde nemohl více vytknout). Dále herci Oscar Isaac a Charlie Hunnam mě bavili o dost více. Druhá část filmu je už lepší. Stále se tu něco děje, celé je to takové nepředvídatelné. Jejich plán jde čím dál víc z kopce. Akce tvoří především pár dobrých přestřelek a sem tam nějaký ten výbuch. Takže po této stránce je to dobře natočené, prostě ta akce je k tomuto žánru něco jako takový solidní doplněk. Určitě bych něco asi víc změnil a přidal, takových filmů bylo natočeno dost a rozhodně kvalitnějších. Nemůžu v tomhle hledat žádnou větší chybu či nelogičnost, na víc jak na jednohubku bych to ale neviděl. Slušný a mírný nadprůměr, který zabaví, ale víc ani ťuk. ()

Související novinky

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Kdo navštíví Triple Frontier?

Kdo navštíví Triple Frontier?

20.03.2018

Jen málokterý projekt se v posledních letech rozpadl víckrát než Triple Frontier. V akčním thrilleru od Kathryn Bigelow (Smrt čeká všude) si původně měli zahrát Tom Hanks, Will Smith a Johnny Depp. Z… (více)

Hardy, Tatum a organizovaný zločin?

Hardy, Tatum a organizovaný zločin?

06.01.2017

Akční thriller Triple Frontier se dere na velké plátno už řadu let. Původně ho chystala Kathryn Bigelow, teď se ale drogových gangů, které operují na hranici mezi Paraguayí, Argentinou a Brazílií,… (více)

Reklama

Reklama