Reklama

Reklama

Cesta za horizont

  • Švýcarsko L'enfance d'Icare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jonathan Vogel (Guillaume Depardieu) by rád vrátit čas a zrušil tak nehodu, která mu způsobila ochrnutí a zničila mu život. Když se dozví, že Stivlas Karr (Carlo Brandt), světoznámý profesor a genetik, vyvinul genovou terapii pro regeneraci lidského těla, domluví si s ním schůzku kvůli klinickým vyšetřením. Léčba ale nevychází podle plánu profesora Karra a vede k neočekávaným výsledkům. Jonathan, jehož život je ohrožen, přichází na to, že jediným člověkem, který mu může pomoci, je profesorova dcera Alice (Alysson Paradis)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

HenryS. odpad!

všechny recenze uživatele

už dlouho jsem neviděl film, kde by toho nefungovalo TOLIK! A Guillaume tu vypadá jak Martin Vočadlo po nejděsivější kocovině, a to tomuhle filmu moc nepřidá (sorry Martine). Epileptické střihy a kamerové trhance co jsou teď in mi k srdci nepřirostly, stejně jako průhledná schematičnost. wtf říkanky s tatínkem? (který má mimochodem jako správný záporák nejspíš bulharské jméno)? wtf písňová vložka? prostě jedno velké WTF, kterému jsem neuvěřil ani sekundu. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Na první pohled tenhle film vypadá jako zajímavě podané drama se sci-fi prvky,které se postupně mění v thriller.Bohužel vše zůstává sotva na půli cesty-jak nedotažený scénář,tak i režisér si nějak místy nevěděl rady,nebo se nedokázal vyjádřit,jak a hlavně co chce divákovi říct.Výsledek je tak velmi rozpačitý.Navíc se divák poměrně špatně orientuje,protože hlavní hrdinové jsou psychicky nemocní a tak divák těžko rozeznává,co měla být realita a co ne.Herci se velice snaží a působí opravdu uvěřitelně a co se týká zpracování(kamera,estetická stránka filmu) je film na slušné úrovni.Vše ostatní je,žel bohu,velmi slabé.Místy jsem vůbec nechápal,co nám chce režisér sdělit-zejména co se týče "myšlenek před koncem života".Opravdu už jsem dlouho neviděl film,který má v základu celkem slušnou myšlenku a přitom je tak nudný a zmatený.No a velmi hustý konec tomu jen nasazuje korunu.Takže za ten nápad a několik(asi tak 3)dobrých momentů dávám s přivřenými očky 30% a mám radost,že už to skončilo. ()

Camac 

všechny recenze uživatele

Dobře řemeslně uděláno, výborná hudba Young Gods, dobří herci, atmosféra. Ale celek působí zmateně a nedodělaně. ()

Taarg 

všechny recenze uživatele

Film je esteticky docela slušný, ale vzhledem k tomu, že dle režiséra jde o myšlenky před smrtí, představil bych si nějaký psychologický profil a posléze vývoj. Kvůli tomu, že hlavní postavy jsou psychicky úplně mimo (nemoc a zvláštní péče), nedá se vlastně zajímavost těchto okamžiků brát na jakoukoliv váhu, protože divák neví, co autor zamýšlel jako realitu a co již ne. Konec je doopravdy tragédie, ale co, byl jsem rád, že už přišel. ()

Sonome 

všechny recenze uživatele

Film není rozhodně první ani poslední na téma nezdařených genetických pokusů na lidech. Profesor Karr, veden snahou pomoci své nemocné dceři, provede pokus na Jonathanu Voglovi, který při nehodě přišel o nohu a doufá, že mu po genové terapii noha doroste. Pokus se však nezdaří a místo nohy roste Voglovi něco jiného… Téma jako takové by bylo docela zajímavé, ale asi pokud by bylo jinak provedené. Před promítáním filmu nám režisér řekl, že doufá, že v nás film vyvolá řadu otázek. První a jediná otázka, která mě po skončení filmu napadla, byla, proč ho vlastně režisér natočil. Ano, jsem lehce jedovatá, protože pokud chtěl řešit otázku „měli by lidé žít věčně“, mohl to určitě udělat jinak… Zajímavý herecký výkon G. Depardieu a docela pěkná kamera, ale přes 2 * se nedostanu. ()

N.i.n.a 

všechny recenze uživatele

Nápad velmi dobrý. Zpracování bohužel už pokulhává. Film je nevýrazný a kvůli psychickým nemocím herců zmatený. Závěr příběhu je velmi nepřirozený. Režisér jakoby nevěděl, jak celý příběh má skončit, a tak zpracoval první věc, co ho napadla. Bohužel moc se mu to nepovedlo. Za skvělý výkon Guillauma Depardieho a hezkou kameru dávám 2 hvězdičky. ()

panaca 

všechny recenze uživatele

Nemohu souhlasit se Sonome. Film je možná jiný, než čeká většina diváků. Nemyslím si, že je nutné, aby filmy dávaly odpovědi na otázky. Takže, myslím, že je to film silný, herecké výkony jsou výborné, minimalistická estetika včetně kamery také. Hudba The Young Gods je šitá atmosféře filmu na míru a prostě funguje. Na druhou stranu, pokud očekáváte v kině odpovědi na otázky nebo zábavu, raději běžte na nějaký Hollywoooooooood. Jistě film to není geniální, ale je dost dobrý, rozhodně na debut. Těším se na další Alexův film. ()

space weaver 

všechny recenze uživatele

Pomalé, otevřené, evropské, místy nudné, místy dojemné drama s letmým otěrem sci-fi a cosi se skvělou hudební vsuvkou. Pohnutý je osud herce Guillaume Depardieu, syna slavného Gerarda, který zemřel ještě před premierou filmu. ()

Reklama

Reklama