Reklama

Reklama

Megaopravy

(seriál)
  • Česko Nejtěžší opravy na světě (více)

Obsahy(1)

Seana Rileyho, milovníka adrenalinu a mechanika nedokáže nic zastavit. Čím závažnější problém, tím větší výzva, aby se s ním poradil. Společně s profesionálními mechaniky a inženýry míří do nitra nejmodernějších konstrukcí, aby odhalil tajemství jejich fungování. Ať už balancuje na špičce mrakodrapu, houpe se na vrcholku desítky metrů vysoké solární věže, nebo se potápí k lodní turbíně, neustále dokazuje, že mu nechybí odvaha a prozradí, co dělat, když se věci pokazí. Dokumentární série National Geographic (2008) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

cmman 

všechny recenze uživatele

Sean Riley a neskutečné opravy neskutečně velkých věcí. Počínaje ropnou plošinou, pokračujíc jadernou elektrárnou, letadlem a dalšími. Hltám to plnými doušky, díky Z1! Hodnocení epizod: Servisní plošina 90% - poučné, sám bych do toho nešel, paluba lodi kmitající 3-5 metrů, montáž 20 metrů pod hladinou rozbouřeného moře, 10 cm ocelová lana - Jaderný reaktor 85% - zatímco v moři šlo o život tak nějak "viditelně", tak v jaderné elektrárně se jedná o nebezpečí v podobě záření a to si už člověk tak neuvědomuje. Co oči nevidí, to srdce nebolí. Fascinující je skutečnost, že bezmála 100-tunový kolos je vyroben s přesností na milimetry a jediné škrábnutí ho může odeslat do pekel. Hodnocení opět hodně vysoko, co mi trošku vadilo, že se neustále opakovaly určité věci jako postup práce atd. Televizní vysílač 100% zatím asi nejlepší díl. Manipulace s osmitunovou anténou v 600 metrech nad zemí, slaňování po vnějšku stožáru. Machr Bob za ovladačem a komáři. K práci ve výškám mám specifický vztah, o to víc mě tento díl zaujal. Zaoceánská loď 60% zatím asi nejslabší díl. Celkem nezáživný díl popisující přidání nového cca 300t agregátu do již funkční lodě. Za tento díl patří poklona zejména konstruktérům, kteří to museli navrhnout. Vysoké napětí 75% slabší díl. Nebezpečí této činnosti se přes obrazovku špatně zprostředkovává, přecijenom 500 kV z tohoto pohledu vypadá stejně jako 250 kV, nicméně všechna čest zejména pilotovi. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Celý seriál je o tom ako sa všetci vychvaľujú aká je Amerika úžasná, a pritom tam nič nerobia. Chlapík tam celý deň sedí v buldozéri a drží na mieste lano a cíti sa ako big boss. Skupina mladíkov hrajúcich sa na profesionálov sa amatérsky snaží spustiť starý čln na vodu, a pritom príde polovica teamu vďaka nerozvážnosti skoro o život, akurát sa pousmejú. Ide o dokument, ktorý vychvaľuje len vyspelú techniku a nie ľudí samotných ani technické riešenie problému. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Presúvanie 8-prúdového mosta ** Trochu slabšie a nudné. Majú príliš málo materiálu, aby sa z toho dalo niečo pútavé sformovať, chýba práca v štúdiu, predpríprava, nejaké vizualizácie. Zábery na výsledok a pár vtipných rozhovorov nestačia. Oprava vedenia vysokého napätia pod prúdom *** Zaujímavé a netradičné zábery na prácu vo výškach, výmena dielov priamo z vrtuľníka kvôli nutnosti dotyku s vysokým napätím. Výmena zadnej pretlakovej prepážky lietadla **** Neskutočné množstvo práce pre výmenu prepážky poškodenej pri slabom náraze na zemi do plota. Oprava trvajúca 20 dní nonstop s cenou 5 miliónov $. Výborná dokumentácia postupu prác. Pridanie nového motora s generátorom do obrovskej výletnej lode *** Vzhľadom na obrovský rozsah a rôznorodosť prác veľmi skratkovité, najviac času je venované rezaniu trupu lode a prenášaniu a zdvíhaniu 360-tonového motora. Kamery zjavne nemali prístup vždy a všade kvôli nechcenému zverejneniu rôznych detailov.Výmena hnacej jednotky plávajúcej plošiny ** Na záberoch pod vodou toho nebolo veľa vidieť, na záberoch nad vodou boli zase dôležité okamihy vynechané alebo extrémne skrátené. Jadrová elektráreň ** Na kľúčových miestach filmárom z bezpečnostných dôvodov nemohli dovoliť nakrúcať, takže zostalo horolezectvo, zdolať chladiacu vežu. Zábery opravy turbíny, hlavne zvnútra a prenášanie ťažkého bremena s presnosťou na milimeter, celkovo sa také niečo až príliš často opakuje. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Skvělý pořad o velkých opravách skutečně velkých věcí, o kterých normání člověk ani nemá ponětí aneb: "Proč zase nejde televize? - Prej mění anténu - A co jim na tom tak dlouho trvá!" Sympaťák 'Kozí bradka' ukazuje lidem zábavným i poučným způsobem práce a věci, o kterých by si málokdo pomyslel, že to může být až takhle složité, nebezpečné, a že to vůbec existuje. Děkuji! ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Je pěkné občas kouknout na dokumenty o práci v jiných zemích a poznat tak trochu jinou pracovní morálku a věci s tím související, ale přeci jen tenhle konkrétní pořad je docela průměrný a dost z toho cítím takovou tu televizní přetvářku. Nicméně rozhodně stojí za to na pár dílů kouknout. Co se týče kvalit podobných pořadů, tak jsou na tomhle Britové daleko líp (alespoň mě osobně se to neamerické pojetí líbí víc a naopak na to americké pojetí všech těhle pořadů jsem už docela alergický). ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama