Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čizuru už dlouhou dobu nedostala žádný dopis od svého otce, má o něj starost a vydává se za ním do Kjóta. V noci v tu se stane svědkem bitvy mezi samuraji, z nichž ta poražená strana nevypadala úplně normálně. Vítězní samurajové ji vezmou na svou základnu – nechávat svědky „bez ochrany“ je přeci nebezpečné – aby ji vyslechli. Tito samurajové jsou členy skupiny Šinsengumi, která se o jejího otce také zajímá a hlavně se zajímá o důvod, proč byla jeho klinika před měsíce vypálena. Čizuru zůstává u Šinsengumi v naději, že nalezne svého otce. Vše vypadá v pořádku, ale každý si nese to své tajemství, ať už velké či malé. (Zíza)

(více)

Recenze (8)

3KAVKY 

všechny recenze uživatele

Ve chvíli, kdy naroubujete do seriálu upíry, jdou veškeré historické reálie stranou. Všichni ti krásní pánové žíjící, bojující a ochraňující malou Chizure v 19. století (což pouze v japonsku nebylo století páry), nejsou nic jiného než charakterově ploší hrdinové (bishouneni), kteří se potácejí v příběhu rozpolceném mezi nemastnou historickou a neslanou fantasy zápletkou. Všechno však vyšumí do prázdna vyvrcholením poslední epizody této řady. No ale bylo to pěkně nakreslené. Tedy žádný velký zázrak, ale oko to neurazilo. Uvidíme, co přinese druhá řada. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

První okamžiky s openingem spolehlivě divákovi sdělí, že má co dělat se specifickým anime subžánrem, jenž zove bishounen. Otázkou je, zda k nezdravým vlastnostem, jimiž se tento žánr vyznačuje, dovede přidat něco, čím se předepsané nedostatky vyváží. Totiž, zda se chlapákům z reverzharému dostane i jiných vlastností než odvahy, schopnosti bojovat, skrývaných zranění na srdci, lásky k ústřední dívence, odhodlání, cti (nebo podlosti je-li to záporák se srdéčkem nejzraněnějším) a především štíhlé krásy. Žánr historického dramatu nabízí komplikované vztahy postav, složité motivace a sofistikované plány - Hakuoki však tuhle nabídku vesele ignoruje, historické reálie jsou pro tento seriál jen kostýmy a rekvizity. Však to souzní s hrdinkou, která zřejmě ten mužský svět nechápe (divné, že je to v anime seriálech pro dívky tak běžné), ale cítí, kdo je dobrý a proč. Po 4 dílech **. ()

Reklama

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Až neskutečně moc mi to připomínalo Neo Angelique Abyss. Jenom s tím rozdílem, že tohle je přece jen o špetku lepší - všichni tu mají katany a umí je používat. Všechno se točí okolo holky, která je nesympatická a jediné, co dokáže, je tvářit se zoufale a být v nebezpečí. Ochotní shinsengumi vždy přispěchali na pomoc a za 12 dílů jsem si nedokázala zapamatovat jméno jediného z nich. Vlastně ani pořádně nevím, o čem to bylo. Od souboje k souboji, od jedné historické události k další a někde mezi tím vším jsem ze samé nudy nevědomky přestala dávat pozor. Jestli jsem si něco z tohoto anime odnesla, tak to, že náhodné výběry anime nikdy nefungují. ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Bishounen reverse harém spojený s historií a katanama? Kdo by řekl, že to bude naprosto skvělé. Akce nechybí v žádném dílu. A k tomu úžasní samurajové... a jedna blbka. Upřímně každá ženská postava u reverse harému je slepice, takže to zase taková chyba není. Příběh dobrý s trochou zvláštní upířiny. Jdu rovnou na pokračování ^^ ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Promenáda bišíků... já ubohá ani nevím, do kterého se platonicky zamilovat dřív. xD Ale k věci, po stránce animační je to opravdu krása, moooc pěkné, postavy jsou dobré, krásné, překrásné, ale příběh je vcelku nudný a nijaký. Občas mě napadlo "Uh, na co číst titulky, budu se jen dívat na ty krásné tváře a sexy těla a snít..." a v tom se v záběru objeví Chizuru. >.> pff.... ne, ne, neberte mě tak vážně. :D Každopádně, nebýt všech těch nádherných krasavců asi bych to brzo dropla. Jak jsem už naznačila, občas jsem ani nečetla titulky, tak nějak mi bylo jedno o čem se baví a proč se o tom baví, pak mi to moc nedávalo smysl, ale to mi nevadilo, dokud tam byli všichni ti bišíci, skončilo to tak nějak, no nic, co už, hup na druhou sérii a kochat se znovu. Jako anime to u mě žádnou cenu nevyhraje, příběh tak 2*, animace je moc pěkně zpracovaná tak 4*, jen za pány z Shinsengumi 5*, sumasumárum ( váhala sem jako nikdy mezi 3* a 4*, ale nechci nadržovat jen kvůli vzhledu postav) 3* ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama