Reklama

Reklama

Černá hodina

  • USA The Darkest Hour (více)
Trailer 1

Američané Ben a Sean přiletí do Moskvy, aby zde prodali svůj software pro vytváření sociálních sítí. Po příchodu na jednání však zjistí, že je jejich švédský obchodní partner Skyler zradil. S Rusy už dohodu uzavřel a software jim prodal. Ben a Sean jdou večer na diskotéku, kde se seznámí s Američankou Natalií a její australskou kamarádkou Annou. V klubu najednou zhasnou světa a vypadne elektřina. Všichni vyjdou ven, aby zjistili, že z nebe padají kulatá světýlka a po dopadu mizí. Když se přivolaný policista chce obuškem světla dotknout, rozpadne se na prach. Všichni zpanikaří a začínají utíkat. Ben, Sean, Natalie, Anne a Skyler se schovávají sedm dní v jednom domě. Po sedmi dnech klidu vyjdou ven a zjistí že celé město je liduprázdné, všude jen samý popel a prach. Po útoku neviditelné mimozemské síly se schovají v obchodním centru. Sean zjistí, že žárovky a různé elektrické technologie dokážou útok mimozemšťanů odrazit. Dále zjistí, že za sklem je mimozemšťani nevidí. Všichni běží na americké velvyslanectví, ale to je v troskách. Najdou noviny, ve kterých se píše, že invaze zasáhla celý svět. Najdou také vysílačku, kde se neustále přehrává zpráva v ruštině. Skylera mimozemská síla zabije... (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (487)

Ant 

všechny recenze uživatele

Tak v polovině filmu jsem si ještě říkala, že to není zas taková sračka, jakou z toho všichni dělají. Jenže od té poloviny se hladina debility začne jen zvyšovat a na konci už je to opravdu regulérní sračka se vším všudy. Logika v háji, psychologie postav nulová, triky o ničem. S Hirschem to jde vážně s kopce. Jediný, kdo tam něco hraje, je Joel Kinnaman. 2* dávám jen za něj a Minghellu. To ti herci ty scénáře vůbec nečtou, nebo co? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍTEJ V RUSKU, TY ZMRDE!“..... /// Po ,,teen“ hororech přichází éra ,,teen“ sci-fi. Zralej chlap by zřejmě s mapkou z ,,Мурзилки“ (nebo jak se ten ruskej časák jmenoval…) tolik legrace nezažil. Hovno! Každej, komu by asistovali ,,Mimoni“ měnící lidstvo v jeho prašnou podstatu, by ze sebe dokázal dostat trochu víc, než jen tenhle omezenej příběh. Což je vlastně jediná (že by i podstatná?) slabina. Triky nejsou vůbec špatný a ,,vyvažují zkratovité jednání inteligentních mladých lidí, projevujících touhu přežít. Naprosto nechápu, proč tu není pokus o odlehčení či (snad) nadsázku. Takže (jak se táže distributor…):,,Otázkou navíc zůstává, co se s námi, potažmo s celou civilizací stane, pokud se jim vůbec podaří přežít a nikdo se tomu nebude schopnej zasmát? Odpovím za něj: V TAKOVÝM DOKURVENÝM SVĚTĚ JÁ ŽÍT NECHCU! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Masturbuju nad opuštěnejma městama. Po Londýnu přišel čas zprznit Moskvu. 2.) Zjistím, kdy si v Rusku vystačím jen s angličtinou. 3.) Thx za titule ,,Xeetty“ a ,,rad.mas“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

U Černé hodiny se nabizí srovnaní s Bitevní lodí i Světovou invazi. I když moje hodnocení u hodiny je o jednu hvězdu menší, tak musím uznát, že je v několika ohledech originalnější. Prvně vzhled mimozemšťanů - źadná monstra se velkými zuby a drápy, ale energetické bytosti. Za druhé prostředí - ne vše se musí odehravat v amerických realiích. Myšlenka cizinců během takové šlamastiky není špatná. Za třetí hrdinná U.S. Army, U.S. Marine corps, U.S. Navy dokonce ani U.S. Air force svět nezachranili. Rusové tu nejsou jen v roli terčů a obětí. Trochu se podivuji nad poměrně nízkým hodnocením filmu. U mne silnější 3 hvězdy. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Hodinu a půl dlouhé běhání po trikově vylidněné Moskvě, kdy jsem jen čekal, že za herci bude vidět virtuálně nevykrytý roh toho zeleného plátna, před kterým polovinu stopáže filmu stáli. Chyb je ve filmu totiž nepočítaně, nejvíce paradoxně nebolely ty nelogické, ale spíše režisérsky lajdácké. Trailer vypadal celkem zajímavě, ale skutečnost je naprosto šílená. Střílení proti vzduchu je zkrátka nuda první velikosti a když se k tomu přičtou naprosto ochotnické herecké výkony VŠECH zúčastněných v čele s Hirschem, nesrozumitelné a na nic nenavazující dialogy, a do očí bijící neschopnost režiséra umocněná ubohou kamerou a filtrem, který připomíná televizní seriál české televize, člověk film odsoudí už po první půlhodině. Napětí po celou dobu filmu nulové, to už více respektu vzbuzovaly stromy v The Happening, než mimozemšťané, kteří vypadají jako Pokémoni. Naprostá sračka, která po Monsters, Battle: LA a Skyline, silně očerňuje žánr "invazní sci-fi" a patrně ho definitivně odsuzuje k další době temna. Zlaté Maliny pro všechny zúčastněné, zaslouží si je. Režisér by měl od teď točit jen reklamy na zubní pasty, nedokázal by natočit ani porno, i když by v něm 100% hráli lepší herci než v Černé hodině a půl. 10% ()

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

OMFG, očné buľvy sa mi asi premiešali s vajcami. Niečo také stupídne sa nevidí každý deň. Film neobsahuje ani jedinú scénu, v ktorej by sa postavy chovali rozumne, alebo sa aspoň riadili základným pudom sebazáchovy. Navyše je to tragicky lacné, vizuálne hnusné a katastrofálne zrežírované. Poznámka pod čiarou: Ten istý scenárista ako pri pôvodnom drafte Promethea? Nie, vôbec ma to neprekvapuje. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie muselo byť pozastavené na dva týždne z dôvodu mimoriadneho znečistenia prostredia a ťažkého dymu z požiarov v okolí Moskvy, ale aj potom robilo značné problémy, a to až do tej miery, že zábery museli byť v postprodukcii upravené digitálne. (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy se skupina vydá najít ponorku, nese na zádech jeden z Rusů rakety do RPG. Při vstupu do metra nese 3, v dalším záběru má však na zádech už jen 2. (VooDoo:*)
  • Drobného technického zaváhání si lze všimnout v okamžiku, kdy se chlapecká dvojice ukrývá před mimozemským vetřelcem pod policejním automobilem a zanechává za sebou zaklapnutý kufr, který je během jejich útěku o několik okamžiků poté opětovně otevřený. (Conspi)

Související novinky

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

25.07.2012

Akční drama Lone Survivor není nový projekt, ale až teď se vyrýsoval konkrétněji. Peter Berg se po popcornové Bitevní lodi opět pustí do něčeho vážnějšího. Konkrétně to bude adaptace non-fiction… (více)

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Mimozemšťané ovládli Kreml

Mimozemšťané ovládli Kreml

12.04.2010

My ve východním bloku to víme už celá desetiletí, západní publikum to brzy zjistí také. Emzákům totiž konečně došlo, že Spojené státy nejsou pupkem světa. Loni přistáli v Jižní Africe, brzy zaútočí… (více)

Reklama

Reklama