Reklama

Reklama

VOD (1)

Manželé Ostroffovi a Wallingovi jsou nejlepší přátelé a sousedé z ulice Orange Drive na předměstí New Jersey. Jejich pohodový život se ale obrátí vzhůru nohama ve chvíli, když se po pěti letech vrací na Den díkůvzdání domů marnotratná dcera Nina Ostroff poté, co se rozešla se svým snoubencem Ethanem. Obě rodiny by byly štěstím bez sebe, kdyby se Nina dala dohromady s úspěšným synem, Tobym Wallingem. Jenže Nina se zakouká do jeho otce a nejlepšího kamaráda rodičů, Davida. Když už není možné dále tajit jejich vzájemné jiskření, propukne samozřejmě pozdvižení. Nejhůře tuto situaci nese Vanessa Walling, Ninina nejlepší kamarádka z dětství. Následky aféry se postupně podepíšou na všech členech obou rodin, ovšem nečekaně legračním způsobem. Všichni jsou nakonec nuceni přehodnotit, co pro ně znamená být šťastný a jak někdy to, co vypadá jako katastrofa, se může ukázat jako něco, co potřebujeme ze všeho nejvíc. (HBO Europe)

(více)

Recenze (125)

verbal 

všechny recenze uživatele

Vyprcat o čtvrt století mladší kikinu je nepochybně sen každého padesátníka. Vyprcat však o čtvrt století mladší kikinu, která je dcerou nejlepšího kámoše, to už je něco, co by si měl každý padesátník dvakrát rozmyslet a raději vrátit tu viagru zpět do lékárny. Mohlo by pak vzniknout roztomilé, společenské fopa a docela hutný materiál pro kulantní film. To by se toho ovšem musel chytit nějaký inventivní scénárista a ne nevyžvaněný trotl, co má pravděpodobně na svědomí třeba i tuhle úděsnou sračku a zpotvořit to na nudnou, trapnou a tupě ukecanou homodramakomedii pro otylé jedince s diskutabilním pohlavím. A House to vzal asi jen proto, aby si ještě aspoň na chvíli mohl zafranckovat s nějakou pětadvacítkou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Atmosféra u tohodle filmu vypadala asi nějak takhle. S přítelkyní jsme si film pustili. Já zakřičel, jééé Hauz, přítelkyně zakřičela jééé Blér Waldurfová nebo jak se to píše no a pak jsme usnuli. Tenhle film nedokázal po ani půl hodině nijak zaujmout. Člověk má radost z těch herců, ale příběh je prostě uplně největší nuda, jakou jsem dlouhou dobu neviděl. No jo no. Tak zase příště. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Julian Farino se trhnul a po řadě seriálů to zkusil s celovečerním filmem a vybral si jednoho z herců, který k The Oranges přitáhl zřejmě hodně diváků. Jistě, že se jedná o Hugha Laurieho u kterého jsem si konečně vychutnala normální chůzi a ani jsem se nedivila Nině, protože je to opravdu šmrncovní chlap. Situace, která je dnes normálně zcela běžná a málokoho dnes překvapí, tak tady v těch dvou spřátelených rodinách nabyla zcela jiných rozměrů. Celou tu událost sledujeme očima Vanessy Wallingové, kamarádky Niny, kterou bych možná několikrát propleskla, ale stejně by to asi nepomohlo. Osobně se mně Leighton Meester víc líbila ve filmu Síla country, ale tady hrála svou Ninu taky moc dobře. Jinak jsem kromě Hugha byla nadšená z Allison Janney, která hrála matku Niny, protože její dohazovačské úsměvy byly v jednu chvíli nepřekonatelné. Byla to taková příjemná podívaná s trochu hořkou příchutí. Kdyby šlo dát tři a půl, tak bych to dnes uplatnila. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Manželka každého padesátníka by měla přimhouřit očičko, když jeho staré, vrásčité a nepříliš voňavé přirození zatouží po pobytu v čemsi mladém, pevném a vyvoněném. Dokonce by měla pocítit hrdost, že o tu její nulu je takový zájem, ale nežijeme v ideálním světě. Já samozřejmě Davidovi rozumím, že podlehl svodům mladého masíčka, ale zničit si tím vztah s nejlepším kamarádem je prostě debilita. David navíc zapomněl na holzmannovskou logiku, tedy, že bude mít v šedesáti na krku třicetiletou bábu a vrhnul se do dobrodružství, při kterém by i remíza byla velkým vítězstvím. Na mne to tedy bylo moc ze života a nepříliš zábavné, ale jisté nemravné poučení do druhé poloviny života jsem v tom našel. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Epizodní zápletka ze seriálu Dr. House roztažená na celovečerní stopáž. Fanoušci sarkastického doktora si určitě dobře pamatují, když kolem něho kroužila mladičká Meester. Proto mě zaráží, že jsem první, kdo to tady zmiňuje. V seriálu to do konce nedotáhli. Tady byl Laurie za znuděného tatíka od rodiny a stejně bodoval. Základním stavebním kamenem filmu je jiskření mezi Lauriem a Meester, které je znovu neskutečně přirozené. Životní dilema, zda zvolit konvence nebo štěstí, je zde jenom kořením, ale společně s vánoční atmosférou tvoří příjemný snímek, který chvíli baví, chvíli je vážný, ale ani v jednom případě netlačí zbytečně na pilu a působí tak velmi realisticky. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film o hledání štěstí, který v konečném důsledku obhajuje utilitaristickou vizi morálky Jeremyho Benthama a Johna Stuarta Milla. Taková nezávislá, více rozjasněná a méně "zkažená" verze Americké krásy, ve které hlavnímu hrdinovi trvá mnohem méně času, než se odhodlá jednat bez ohledu na to, co si o jeho činech budou myslet jiní. Na komedii málo vtipné, na drama málo emocionální. Jenže právě tím i zvláštně upřímné a realistické. Normálně bych napsala, že mě svou umírněností, svým optimismem a svým nadšením pro písně Deana Martina The Oranges chytlo za srdce natolik, že ho chci vidět v kině podruhé. Jenže já už na něm podruhé v kině byla. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Štěstí..co je to vůbec štěstí? Dá se považovat za štěstí něco, co způsobuje neštěstí druhým? A je vůbec štěstí to nejdůležitější? Taková velice milá vztahovka s pro mě doposud nepředstavitelnou kombinací - Dr.Housem a Queen B. Moc jsem téhle směsici herců nedůvěřovala, přestože Leighton Meester mám moc ráda. A byla jsem vedle - společně totiž vytvořili dvojici, jejímž šťastným úsměvům a společnému porozumění nešlo nefandit. Hodně skvostný kousek. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

The Oranges je zvláštní film. Vypadá to jako nezávislák, ale není to nezávislák, protože na to má příliš hvězdné obsazení. Vypadá to jako komedie, ale není to komedie, na to tam je málo vtipů či scén, u kterých byste se zasmáli. A přece je na tom něco, díky čemu se na film dokoukáte a po jeho skončení vám bude připadat, že jste už dlouho takhle upřímný film neviděli. Když jsem nad tímto filmem dumal, tak jsem nakonec došel k názoru, že o tohle se snaží většina českých filmařů - točit filmy ze života, ne komedie, ne dramata ale něco mezi. Bohužel to mnohdy nevyjde, protože to nevybalancují tak, aby to bylo věrohodné, ale v tomto případě to vyšlo a já jsem rád, protože tento snímek o hledání štěstí se mi trefil přesně do nálady a proto si jej určitě někdy dám znovu. 80 %. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Láska je láska a člověk si nevybírá, do koho se zamiluje. V tomto filmu se manžel a otec od rodiny (jeho děti už jsou ale dospělé a samostatné) zamiluje do dcery svého souseda a zároveň nejlepšího kamaráda a celý film pak není o ničem jiném než o řešení této situace a o dopadech této lásky na okolí hlavního hrdiny. Jedná se vlastně o takový malý nenápadný příběh z jednoho amerického předměstí, kde každá postava je jiná, a právě to je na tomto filmu to nejzajímavější. Nezaujal mě ani tak děj, ten mě chvílemi i nudil, ale zaujalo mě, jak si tvůrci pohráli s jednotlivými postavami a jejich charaktery, každá z těch postav mě totiž zajímala a u každé z těch postav jsem byl zvědav, jak se v té které situaci zachová, protože to jsem opravdu nebyl schopen dopředu odhadnout. Ve výsledku je tento film tedy zajímavý spíše tímto nežli svým dějem, a pokud bych to měl nějak celkově shrnout, tak se z mého pohledu jedná o zcela průměrný film, který zřejmě dřív nebo později z mých myšlenek téměř vymizí a já si vybavím jen několik málo záběrů a informací. Hodnotím tedy průměrnými třemi hvězdami. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Překvapivě moc milá a velmi příjemná pohodovka, ve které jsou sice všechny charaktery a vztahy zobrazeny jen povrchově, nejdou pořádně do hloubky a zkrátka nejsou úplně propracované, ale zároveň je to celé velmi příjemně napsané, celý film uteče jako voda a po skončení se u mě dostavil lehce hřejivý pocit. Mezi ústřední dvojkou to správně jiskřilo a především v první půlhodině mezi nimi nechybělo ani skvělé napětí. Film, na který si pravděpodobně za pár měsíců už nikdo ani nevzpomene, ale občas takový oddechový film, který ukazuje, že člověk by se měl někdy vykašlat na všechny předsudky a myslet jen na sebe, nemůže uškodit nikomu. 70% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se hlavně kvůli obsazení, moc jsem netušila, co od toho čekat. Ale líbilo se mi to. Možná to mohlo být rozehrané trochu víc do hloubky, ale jinak si nemůžu stěžovat. 4* i když jednu výtku mám, Adam Brody si tam mohl zahrát víc. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V tomto filme sa odohrávajú veci, podľa ktorých by asi väčšina režisérov nakrútila nejakú maximálne serióznu (art) drámu a zrejme by nechýbala minimálne jedna vražda. Prípadne z toho mohol vzniknúť interslasher dvoch rodín. Lenže tu sa snaží scenárista a režisér vyhrotený námet nacpať do klasickej good feeling americkej indie krátkej záležitosti a nejak mi to v konečnom dôsledku nesedelo. Film je ale najmä o schopnosti odpúšťať a schopnosti si uvedomiť, že v živote sa odohrá proste všeličo a aplikácia morálky na naše životné rozhodnutia vždy tak úplne nefunguje. I keď práve v tomto prípade som si hovoril, že je tak nejak jasné, kto je tu hajzlík a kto obeť. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdysi strašně dávno jsem si tento film dal do ,,chci vidět". Naprosto nechápu proč jsem to udělal. Odhaduji, že asi proto, abych viděl Dr.House v jiné roli než v roli Dr.House. Nápad fajn. Téma aktuální. O humor se překvapivě nestaral Dr.House, ale jen a pouze jeho plnoštíhlý soused a i ten docela šetřil. 3x jsem se pousmál. Vím to přesně, protože mám na čísla skvělou paměť. Film jsem viděl v super vysoké kvalitě v obrovské televizi, takže jsem si nemohl nevšimnout obrovského režisérského fópa. Ve scénce, kdy naše hlavní hrdinka sedí s Houseovým synem a popíjejí jakousi červenou alkoholickou tekutinu je při záběru jakoby z hereččina pohledu ve sklenici více limonády než při pohledu kamery na oba účastníky současně. Když to takhle 3x rychle problikne, tak si toho nevšimnou ani nelze. Napsal bych to do zdejších zajímavostí, ale vůbec mi to nepříjde zajímavé a nechápu proč to vůbec píšu sem. Mnohem větší průser, než tato technická nedokonalost je kompletně celý děj. Byl zbytečně přízemní s minimem situací, které by člověku zvedly adrenalin. Divím se, že jsem neusl. Ale to bylo asi tím, že mi strašně vadila vypravěčka a bál jsem se, že by se mi o ni mohlo zdát. Ve finále musím uznat, že existují i horší komedie, ale moc takových jsem neviděl. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jsem zvyklý na rodinná dramata, která se točí okolo určitých tabuizovaných témat. Do určité míry je vítám, jelikož nabízí spoustu zajímavých zápletek. Tento film není výjimkou v zaměření, nicméně velikým zklamáním v provedení. Divákovi přinese jen nepatrné vzrušení za cenu hodinového zabřednutí do patosu a nudy. Navíc samotné rozuzlení poskytne jen pramalou útěchu za prodělaná traumata spojená se zhlédnutím tohoto nevýrazného kýče. Nebýt mého oblíbeného herce Laurieho, který zde naprosto netrefil svůj styl a podivnou roli, dal bych možná ještě méně, neboť se zde schyluje k neskutečně trapné sračce, která vám dokáže dokonale pokazit večer, na který jste plánovali vzrušující sex při svíčkách a k tomu parádní film. 35% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fakt škoda, že ide o príliš neškodný film. Zápletka bola nahodená celkom dobre, ale potom už príbeh ničím neprekvapil... Premárnená príležitosť, na ktorú sa však nepozerá až tak zle... ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na zajímavou drámu o nepřijatelné nevěře (sahat na manželky nej kamarádů je e!e a na jejich dcery ještě větší). Tohle mi ovšem vůbec nesedlo. House coby uvadajícího strejda čeká bez většího vzrušení na impotenci a náhle polapen pachem mladé kundy ještě v posledním záchvěvu tuhnutí vstává z rakve a bije přes mříže. V téhle roli mu tedy sedl hlavně ten přívlastek uvadající. Jinak na mě působil neuvěřitelně sešle, bez charismatu a jiskry. V roli cynického zmrda se ten jeho škleb skvěle hodí, zde se celý film tvářil jak po špatně nadávkovaném prokainu, ale bohužel to postrádalo ten nutný sexappeal, abychom věřili, že se to mladé, sobecké, nevyzrálé mimino do něj opravdu zamilovalo. Celá ta romance působila vyumělkovaně. Na nervy mi lezly jak afektované manželky, tak Housova ufńukaná dcera, kterou vyhrabali někde v léčebně bulimiček. Jestli jsem měla soucitně poplakávat nad tím, že dospělý fakan odmítající konečně vypadnout z domu prožívá úděsné trauma nad záletem fotra manželce, které už stejně leze dokonale na nervy a prakticky už by o něj ani kolo neopřela, tak to sem asi bezcitná svině, ale nad tím má nárok bulet osmileté děcko, ne dospělá ženská. Zbytek je předvídatelný jak Husákův novoroční projev a taková ta ťuťu americká rodinná komediálnost mě moc nebere, takže pro mě jako dráma zklamání a jako komedie slabé. Doporučit lze především hodně nenáročným romantikům, děckám a pipkám. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jelikož nesleduji House podobně jako Ulici o rozměru tisícihlavé saně, tak mé setkání s Hughem Lauriem bylo naprosto ojedinělé a kupodivu jiskra přeskočila podobně jako u mladé, rozumově starší, sousedky, natolik bylo jejich toporné randění uvěřitelné a sugestivní. Zpočátku se zdálo, že půjde o nudnou přetahovanou kdo s koho více ubližuje a co je méně přípustné v konvenční konzervě zvané společnost, ale záhy se rozjela skoro bych řekla docela sofistikovaná záležitost. Zaujala mě natolik, že jsem volky nevolky fandila novému nerovnému páru, protože pocit štěstí je pro mě prioritou, co na tom, že to nikoho nezajímá.☻ ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí tohoto filmu mám pocit, že by mě více bavil, kdyby celou dobu byli na plátně jenom Hugh Laurie a Leighton Meester. Takové komorní drama, sledující postupný vývoj jejich vztahu. Ostatní postavy mě tam spíše otravovaly a rámec příběhu, zasazený opět do přeplácaných amerických Vánoc taky. ()

Reklama

Reklama