Reklama

Reklama

Malý sáček diamantů jejich svět obrátil vzhůru nohama. Co na tom, že se jim do rukou dostal náhodou. Teď po nich pátrá policie i gang zlodějů, kteří chtějí kradené zboží zpět. Až dosud měly obyčejné holčičí starosti: Joanne nenáviděla práci v supermarketu, Cassandra se chystala na první rande se svou internetovou známostí, Kerrys hledala podnájem pro svou lesbickou milenku a Shannon těžce nesla, že její matka opustila rodinu kvůli milenci. Teď je všem čtyřem dívkám souzeno trávit následující tři dny ve dvou městech a dopředu tuší, že na nic z toho, co jim osud chystá, nikdy nezapomenou. Pokud ovšem přežijí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Fr 

všechny recenze uživatele

4 holky. 3 dny. 2 města. 1 příležitost. CO BY SE TAK MOHLO POSRAT??..... Opravdu neobvyklá skládačka. Holčičí trable řízlý pytlíčkem diamantů v příbězích, jejichž zajímavost je neskutečně kolísavá a nutí mě je hodnotit samostatně..... (Shannon 2*/ Cassandra 4* / Kerrys 3* / Joanne 4*), protože holky jsou tu společně jen chvilku. A i když dělají věci, o kterých si obyčejní lidé jen vyprávějí – je mi to často jedno! A tak jediná vzpomínka patří alespoň Kevinu Smithovi. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem sběratelem kalhotek se zajímavými nápisy. 2.) Chtěl bych ukázat dceři (přítelkyni), že internet je nebezpečnej. 3.) Nevím, jak ztrestat bratra. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Holky jsou čtyři a každá z nich si svou hvězdičku zaslouží. Nikoli proto, že by to byly největší sexbomby na světě, ale proto, že všechny příběhy jsou celkem slušné a jejich postupné propojování je přesně tím, proč se rád dívám na filmy. Takže je libo zmatenou holku s pytlíkem diamantů, okradenou barbínu, ráznou lesbičku či hodnou holku s bouchačkou? Všechny jsou tady a i když to ze začátku vůbec nevypadá, tak přinášejí hodně slušnou zábavu. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

O diamanty v první řadě vůbec nejde, je to jen zastírací manévr udělat film více zajímavým a napínavým. V podstatě jde jen o to, že tři kamarádky nemají čas si promluvit s tou čtvrtou, která jim potřebu dává několik dní jasně najevo. Místo pomoci jen recyklují obrovské množství trapných výmluv a jediné, co dokáží, je porušení listovního tajemství, jehož etika je v dnešní virtuální době stejně ta tam. Nakonec svou "zaneprázdněnost" omluví slovy: "Sorry too much ... Had to come sooner ... We just busy." [==] Narativní struktura možná vypadá pro někoho poněkud neobvykle nebo složitě, ale podobný koncept byl k vidění už v tolika filmech. 4 kamarádky, 4 dějové linie ve 3 dnech pospojované do celistvého a kauzálně propojeného řetězce událostí vrcholícího opět (o diamantech to opravdu není) již zmíněnou větou: "Sorry too much ... Had to come sooner ... We just busy." Divák vlastně jen odkrývá skutečné významy výmluv, které by na konci měly dávat smysl, ale nedávají !SPOILER! - 1. ztratí panenství, které ztratit stejně chce, 2. zažívá sourozenecké neshody, které zažívat stejně chce a 3. zaskakuje na noční směně v 24/7 supermarketu za sestru a nedokáže říct ne. Ta 4. přitom byla donucena matkou k potratu a dočká se jen ignorace ze strany otce, matky i kamarádek... mezi tím tam neustále poskakují ty diamanty. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Nápad ukradnutý z Vantage Point, suchý scenár, klišé s diamantmi... na druhej strane sympatické obsadenie, napínavá atmosféra, celkom dobré spracovanie... prijémná oddychovka :) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ze scénářů/filmů Noela Clarka určitě ten nejméně uvěřitelný. Což je docela dobře, protože mi z jeho kousků tenhle připadal i nejzábavnější. I přes první dvacetiminutovku, která ve mě vzbuzovala dojem, že půjde o blbost, kterou nemá cenu sledovat, se z filmu v průběhu času (nejspíš s druhou povídkou) vyklubal nečekaně svižný a zábavný kousek na téma jeden den z několika úhlů pohledu alá Go!, či Zkurvená noc. A já si poslední tři povídky užila do takové míry, že musím mimořádně nadhodnotit, ačkoli bych to jinak viděla jen na lepší průměr. Casting se taky povedl na výbornou. Jednotlivé povídky - 40%, 80%, 80% 60%. Celkově zhruba 70%. PS: Taky chci mít tajnou skrýš pod pelechem :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle se vůbec nepovedlo. Vizuál s prošlou záruční lhůtou. Snaha o neotřelé zpracování ztroskotává na chabé a otřepané zápletce s ukradenými diamanty a na nerozhodném přešlapování, do jakého žánru film, vlastně po všech těch peripetiích čtyř nesnesitelných kravek, zařadit. Příběh se totiž točí kolem čtyř nejlepších kamarádek, přičemž každé z nich je věnován jeden mini příběh. Jedna má sklony k depresím a čmárá po zdech, druhá je blbá blondýna a to jsem si myslel, že je to jen mýtus, která se zamiluje do cizího kluka z netu, se kterým si chatuje, a ten, jak se záhy ukáže, vystupuje pod falešným profilem, třetí je lesba, co se nesnáší s bráchou a se čtvrtou prožijeme ne úplně nudnou noc na otravné noční směně v mini marketu, kde dojde právě k inkriminované loupeži diamantů ze sejfu. Jenže ta je natolik nepravděpodobně provedená, že je to až trapné. Když režisér nevěděl, jak dál, prostě holky svlékl.Ty čtyři mini příběhy jdoucí pozpátku v závěru vyústí v jakési rozbředlé finále, kdy jsem ani pořádně nepochytil, o co vlastně ve filmu šlo a proč se to tak dlouho řešilo. Kámošky byly opravdu nesnesitelně podané, a o ostatních postavách se rovněž nedá napsat nic pozitivního, včetně režiséra, který si zahrál zlodějíčka. Nijak to z té bídy nevytrhla ani epizodní účast režiséra Smithe a zpěvačky Eve. Všechno špatně, střih několika jakoby akčních scén byl nezvládnutý, trapka, co hrála "vražedkyni" zvládající na výbornou bojové umění, byla k smíchu, když vyřídila na ulici skupinku mladých darebáků několika nepovedenými kopy a celkově bych to shrnul, že holky v Londýně to asi nemají lehké, ale film o nich byl těžce nestravitelný, dost trapný a nekonečně nudný. Nikdy víc 20% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čtyři příběhy, každý z pohledu jedné ze čtyř celkem sexy kamarádek. Někdy bývá retrospektiva a paralelní příběhy opruz, ale tady, podobně jako třeba ve Vantage point, to funguje. Poučení: ne všechno musí být na první pohled takové, jak se zdá. Významné rysy: Emma Roberts (mám ji rád, umí a má neskutečné charisma), hudba která mi místy lezla krkem, menší vtipná rolička pro tlustýho Kevina Smithe, eRkovost, iritující scény, kdy pouliční svoloč někoho terorizuje. # příběh 7 | hudba 5 | humor 1 | akce 4 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

4 různé časové roviny čtyř dívek, 3 dny které prožijí, 2 města a jeden velký BANG - film není vůbec o diamantech jak lákal, ale o uvědomění si přátelských priorit. Což o to, jako drama by to mohlo fungovat dobře, ale když film láká na akční "třpytivou" podívanou, tak je člověk zmaten když se následně jedná o emocionální puberťácký výflus. Ale i tenhle výflus umí Noel Clarke obohatit dobrou kamerou, kvalitní hudbou a líbivými herci. 55% [HD] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čtyři buchty, čtyři osudy, který se protnou, pytlík diamantů a jeden vzkaz. Vykradačka, která by přes bandu nesympatickejch krůt, nebyla tak špatná, kdyby jí Clarke nerozmělňoval osobními problémy jednotlivých protagonistek. Jednak by tim zkrátil stopáž a tudíž i lehce eliminoval nudu a druhak by to bylo celé trošku dynamičtější. Takhle jsem měl velkej problém se tim vůbec prokousat. 30% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Hele koukej, tomu se prý říká anglická růže. Já tomu spíš říkám píča......... Šíleně zmatenej příběh podpořenej tak chaotickou a rozmazanou kamerou až jsem měl tendenci to vypnout. Námět je naopak dobrej, ale nevyužitej. Nějak mě to nebavilo. Film je plný sexu, což nevadí, ale je zde také plno nenávisti i rasismu. Také je tu rodinná láska, ale jen v pondělí. CITÁT - Teď ukliď naše a zákaznické záchody a vytři to tu. Pak zkontroluj zboží a doplň regály 1 až 12. Přendej zboží, co se moc neprodává na vyznačený místa a přeceň Maxi snickers. Spočítej kasu číslo 1 a na dvojce se budete střídat. Jo a pověs mi bundu.......... Příběh čtvrtý nazvaný Joanne už je kurva taková hovadina, že jsem se musel držet dál od ovladače, abych to nevypnul. Na druhé straně , když už jsem to přežil až sem, chci vidět jak to dopadne. CITÁT - Máš deset vteřin na to aby jsi nás buď zastřelila nebo nám uhni z cesty 4.3.2.1........... Pět dní a čtyři holky no to se snad nemůže nic stát - to je asi tak poslední věta filmu a jest-li natočej pokračování, už ho neuvidím. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

4 holky, 3 dny, 2 města a jedna příležitost. Co by se tak mohlo posrat? V zásadě jde o retrospektivně vyprávěný příběh z pohledu 4 slečen, tak trochu obšlehnutý z Vantage Point. Film je něčím mezi teen komedií a drsnou kriminálkou. Kdyby tam nehrála Emma Roberts, asi bych se k filmu nikdy nedostal, ale i přes počáteční rozčarovanost se z toho stala povedená adrenalinová skládačka, která to, co ztrácí na komplexnosti děje, dohání vtipem a povedenými dialogy. Kombinace je to vskutku prazvláštní, ale ve výsledku docela dobře funguje a vše do sebe příjemně zapadne. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Maly pytlik s kaminky a jak dokaze ctyrem holkam zmenit zivot :) Typy herecek byly vybrany dobre, nepletly se (to se nekdy v podobnych filmech stava). Mozna se ty jejich pribehy mohly vic propletat, nez aby to byly jakoze ctyri povidky, ktery se nakonec spojej (mimochodem dost trapne). Film, jehoz "sok na konci" tvurci prozradili uz behem prvni ctvrtiny. Mozna kdyby to trvalo o pul hodiny driv, dala bych lepsi hodnoceni. Tyhle natahovany filmy uz varej z toho, co si clovek mysli v prvnich deseti minutach.. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

14.12.2010 ~ Popravdě, už mě začínají tihle "Knoflíkáři" pěkně nudit. Něco se děje několika lidem natolik propleteně, že to má být zajímavé, ale po sté první už to fakt nudí a navíc, když je to tu jen proto, že je zajímavý koncept, ale obsah nestojí za moc, jde to celé do kopru a ani koprovka z toho není dobrá. ~ 4 kamarádky se takhle sejdou, poklábosí, narazí do nich černoch, co ukradl diamanty, ty spadnou některé asi do kabelky, nebo co (?) a všechny teď mají za zadkem někoho, kdo ty diamanty jakože vážně moc chce zpátky. Jedna holčina by moc chtěla kluka, ale je permanentně v depce, druhá si to chce poprvé rozdat se svojí známostí přes internet, a tak jede do New Yorku, kde mj. dělá nějaký konkurz na něco (hvězdička...), třetí maká v supermarketu a čtvrtá je lesba, co jí leze na nervy rodina. Jejich osudy se proplétají, vždycky se vrátíme na začátek příběhu jedné ze slečen a pozorujeme, jak se co odvíjelo od chvíle srážky s černochem a konec vyúsťuje v předvídatelné "ha, to jste nečekali, co? NEČEKALI, JASNÝ???!!!" a navozující možnost pokračování. ~ Upřímně mě to ani trochu nebavilo a to tak moc, že jsem to až přestával sledovat a tak nakonec ztratil nit. Prý nejlepší britský film. Prostě další "knoflíkařina", která mě nedokáže zaujmout ani tím, že se tam jedna svlíkne a rozdá si to s klukem a druhá si to rozdá s holkou. Možná proto nejlepší britský film... ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Průměrná podívaná, která si s divákem hraje až do posledních minut, kdy se pak všechno co jsme předpokládali, změní. Já upřímně takové skládáčkové filmy dvakrát nemusím, a navíc celý tento film na mě působí až moc béčkově. Plusem jsou rozhodně pěkné herečky, mínusem pak akce, a nudné scény. Já volím průměrné hodnocení. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Docela koukatelnej,v námětu a scénáři nijak objevnej film,kterej ze začátku trochu nudí,aby se s přibývajícím časem všechno spojilo v jeden celek.Když se nad tim ale na konci zamyslíte,je to takový nepravděpodobný,překombinovaný,hodně na náhodu.Navíc dost dlouhý.50%. ()

Reklama

Reklama