Reklama

Reklama

Uragiri wa boku no namae o šitteiru

(seriál)
  • Japonsko 裏切りは僕の名前を知っている (více)
Animovaný / Dobrodružný / Fantasy / Mysteriózní
Japonsko, 2010, 10 h (Minutáž: 25 min)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Juki má zvláštní schopnost, dokáže říct, co druhého trápí, a dokáže mu s bolestí vypomoci, samozřejmě na úkor sebe sama. Juki nezná své rodiče, jako malého ho z jemu neznámých důvodů odhodili, a tak vyrůstal v dětském domově. A právě díky tomu nechce být nikomu na obtíž, má z toho strach, že ho zase kvůli tomu někdo odhodí. Ale najednou se objeví člověk, který tvrdí, že je jeho starší bratr, a pomůže mu s jeho schopností, jelikož mu hrozí nebezpečí... (Zíza)

(více)

Recenze (6)

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem zvládl jen tři díly a seriál zřejmě má jakýsi rozsáhlejší příběh prostupující všechny díly, hvězdičky zase jednou neudělím, byť dosavadní dojem se pohybuje někde kolem dvou. Hlavní důvody pro svůj odsudek spatřuji v nezajímavých, neoriginálních postavách a ději, jež obojí bylo nejspíš psáno se záměrem zneužít slabostí dívek kolem prahu puberty. Všichni jsou krásní, vysocí a štíhlí, nebo drobní, křehcí a štíhlí, mají krásné tváře a profesionálně navrhnuté oděvy. Představa, že by si někdo z nich třeba pšoukl, nebo měl na košili flek od jídla jeví se svatokrádežně. I když náhodou krvácí, tak jedině sexuálně atraktivně. Vypulírovaný zevnějšek pak kontrastuje s osudem zmučenými vnitřky. Nešťastné lásky, traumata z dětství, tím tu nejspíše všichni žijí. Koukajíc na sebe jako při předehře, sdělují si všelicos. Zess Yukimu: "Nezradím tě!" Yuki všem: "Jaktože znáš mé jméno? Ach." a Kanata, do budoucna nejspíš traumatizovaný záporák s mesiášským komplexem: "We must reset the world." Směs plytce romantické lásky a boje dobra proti zlu, v kterém se nás budou autoři těmi nejprimitivnějšími prostředky snažit přesvědčit, že poznat od sebe dobro a zlo není vůbec primitivní. Tak alespoň tipuji. Vše rámováno jakýmsi goth shounen-ai stylem se sakurovými či růžovými lístky, řetězy a trny. A už jsem říkal, že záporák bude nejspíše užívat taktiku "Král vysílá do boje"? Neříkal, ale asi bude... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměrné anime, u kterého si nejsem jistá, jestli někam směřuje, a které rozhodně končí nijak. Oba dva openingy i endingy ve mně nic nezanechaly, jednou jsem si je poslechla a stačilo mi. Seriál je plný bišíků, ale i pár (doslova) bišinek se zde najde. Hlavní bišík Juki hrozně trpí, ale miluje všechny. Jeho také všichni milují, protože je ten, který trpí (pro ně, pro všechny – jsem jediná, kdo si vzpomněl na Ježíše?). Tak nějak to proběhne, nenadchne, možná občas ponudí, občas překvapí, když to zaujme. Kresba je taková špičatá, ale nevadí to, tak nějak se to celkově všechno doplňuje. Pokud máte rádi bišíky, postavy, které jsou přešíleně hodné; vlastně pokud rádi poznáváte archetypy v ději, je tohle anime pro vás. Já říkám lepší 2*. ()

Chinese Ashio

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si toto anime ani nechcela pozrieť, hoci mám shounen rada, ale predsa ma tá animácia (alebo skôr kresba) odradzovala. Každopádne, omrkla som to. Po tretej časti som bola do toho tak "zažratá", že som just chcela vedieť čo sa bude diať dalej. No po 10 epizóde ten ošial klesol z jednoduchého dôvodu. Yuki. Bolo to samé... "Yuki-kun!"... "Yuki-chan!"..."Yuki!"... proste z toho človeka bolia uši. Mňa hlavne na Yukim štval ten jeho dokonalý charakter... fajn, proste to tak väčšinou býva, a to by sa dalo ešte zniesť, no preboha, aby zakaždým, ked niekoho uzdravil sa mu ospravedlňovali, že ich mrzí, že musí trpieť, že ho to bolí - tak už ej toho moc. Došľaka, ved na to tam je! Má trpieť? Nech trpí, on si to zvolil, na to tam prišiel. Takže... momentálne som na 11 ep. a fakt to utknem ak sa tam niečo neposunie, hoci by to bola škoda... EDIT - tomuto anime som venovala celý deň a pokiaľ to mám ešte horúce... vyjadrím sa k ostatným dielom... Nuže...Yuki je naozaj taký neschodpný ako som si už zo začiatku všimla, ak budete čakať nejakú zmenu - sklamem vás. Stále je to o tom istom... vždy mu kážu bežkať do domčeka, dať si kávičku, kým to oni všetci oddrú... potom sa niekto zraní, on ho uzdraví a všetci sa budú sužovať tým, ako veľmi to Yukiho muselo bolieť. Viete čo? To mňa to bolelo. Bolo utrpenie počúvať tie isté Yukiho komentáre... tie isté tváre, ten jeho dokonalý charakter, Lukovu rovnakú, zakaždým položenú vetu "Yuki... si v poriadku?" Posledné časti sú akési nemastné-neslané... o tom istom. Stále sa celkom presne nevyjadrili k tomu ako to bolo s Yukim a Lukeom. Ano, sú si predurčený, áno, neprežijú bez seba, áno milujú sa, ale preboha živého nech to tak nenaťahujú. Stále k tomu boli iba pridané scény v ktorých je Luka s Yuki (dievčaťom) a ako si hovoria "Milujem ťa... zostaň so mnou na vždy" alebo niečo v tom zmysle. A čo sa týka dabléra Yukiho - zakaždým ked spustil, pílilo mi to uši... No cez to všetko, cez to, že opisujem hl. postavy ako úbohé vypchané bábky bez normálnych názorov, s dokonalými charaktermi a pod., i tak tam boli veci, ktoré ma nútia pozerať sa na to pozitívne. Nepýtajte sa ma prečo, to ani ja sama neviem, no cítim to tak. Takže na koniec... pozrieť, alebo nepozrieť si toto anime? Možno aj áno, samozrejme ak tam chcete vidieť toto všetko čo som vám sem spísala... každopádne je to iba môj subjektívny názor... ()

Damnsinead 

všechny recenze uživatele

Na seriálu mi vadí asi tisíc věcí. Animace se mi nelíbí - nepřirozeně vytáhlé postavy a špičaté obličeje. Yuki je tak úžasně kladný charakter, že ho má člověk občas chuť něčím máznout po hlavě. Příběh je klasická fantasmagorie plná magie. A konec (i když vlastně žádný konec nebyl) to zazdil úplně.Když mě opravdu začalo zajímat, jak to skončí, neskončilo to nijak. Přesto má tohle anime hodně do sebe. ()

Bila_pani 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál jsem se začala dívat z akutní potřeby rozplývat se nad nějakýma bishíkama, a tady v tomhle anime je jich opravdu požehnaně. Čekala jsem, že anime mě tak po 5 dílech přestane bavit a skončí ve složce "nedokoukané", ale hned po pár dílech mě chytlo, především díky Hotsumovi, který je neskutečně vtipný a navíc mluví hlasem nejvíc sexy démona v dějinách anime (jo, Sebastian Luku trumfne) a taky Kanatovi, který fakt docela překvapil (ale v mozku mi pořád straší ta strážnická čepice, kterou nosil ke konci). Ovšem zhruba v polovině už opadlo okouzlení animací a děj skvěle dokreslující hudbou, a tyto pocity vystřídala nechuť plynoucí z neuvěřitelné plochosti hlavních postav. Yuki s tím svým "já se pro všechny obětuju", které mu ostatní opláceli naprosto neadekvátní láskou, byl neuvěřitelně otravný. Luka jakožto démon toho taky nic moc nepředvedl, nechápala jsem, proč má chuť se zahazovat s nějakým božím světlem. Nakonec jsem fandila té "špatné" straně - představitelé zla byly o dost zajímavější postavy. Proto jsem se bála konce - a oprávněně. Nebudu spoilerovat, ale tak špatný konec může vyústit jedině v druhou řadu - jinak není možná. Ale dva roky a furt nic. Ale pořád doufám, takže nechávám lehce nadnesené 4*...za ten soundtrack, animaci a bitvy. ()

Reklama

Reklama