Reklama

Reklama

Pixely

(festivalový název)
  • USA Pixels
Krátkometrážní / Animovaný
Francie, 2010, 3 min

Režie:

Patrick Jean

Kamera:

Matias Boucard

Obsahy(1)

New York je z obrazovky do odpadu odloženého televizoru napaden osmibitovými kreaturami, vycházejícími z dosovských PC her, a postupně jimi pohlcován a ničen až do chvíle, než se z naší modré planety stane zeměkrychle. (kikulin)

Recenze (176)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se urodí špičkový nápad a ještě se k tomu přidá bezvadné zpracování, to se pak dějí zázraky. Škoda jen jedné věci, že to bylo tak krátké. Na tomhle místě obvykle píšu, že by to chtělo celovečerák. Ten už bohužel máme, a tak raději nenapíšu nic, protože bych se zase akorát zpětně nasral nad tou ubohostí. 95% ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle vypadá celkem mile. Poznat v tom staré hry jako Pacman, Tetris a Arkanoid pro mě jako fanouška bylo velice úsměvné a celý útok se mi líbil. Spíše než krátkometrážní film to vidím jako nějaké video na upoutání pozornosti a návratu do starých časů, kdy tyhle kostičky frčely. Příjemný zážitek. ()

Reklama

Houbos 

všechny recenze uživatele

Invaze 8bitových příšerek je děsivou vizí vývoje civilizace. Už dnes vetřelci z vesmíru, Space Invaders, zabírají i česká města. Nevěříte? Rozhlédněte se na ulici kolem sebe. Space Invaders na Wikipedii (Je to street art, pixely ze hry jsou k vidění v ulicích měst na budovách, značkách.) Teď už věříte? Podobné: Svět za 50 let ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

8bitovy arkadovy kratkometrazni geek masterpiece! Povinnost pro kazdeho, komu neco rikaji pojmy jako Space Invaders, Frogger, Donkey Kong, Pacman, Bomberman, Arkanoid a kdo je muze nalezite nostalgicky ocenit. Jedine co tomu chybi k dokonalosti a proc to nema az takovou stavu jak by mohlo mit je, ze po celou dobu nehrala genialni 8-bit hudba, ktera je pouzita az ve finalnich credits. 8/10 ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Úžasná vzpomínka na 8-bitové hry z 80.let, které si dnes už z nové mladé generace asi málo kdo umí představit. Několik těch nejznámějších her jsou zasazeny do reálného velkoměsta New Yourku čímž je nám ukázáno, jak by to mohlo vypadat ve skutečném životě. Dobrý nápad dobře zpracovaný a to do pouhých tří minut. A tyto tři minuty skutečně stojí za to. Lepší pocta těmto hrám už snad ani být nemohla. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Font názvu filmu je nakreslený Markem Colemanem z firmy Bitmap Brothers, použitý například ve hře „Xenon 2: Megablast“. (kriplozoik)

Reklama

Reklama