Reklama

Reklama

Studna

(festivalový název)

Obsahy(1)

Čtrnáctiletý Samir vidí ve starším bratranci Nachiketovi vzor i nejlepšího kamaráda, s nímž prožívá nejkrásnější léto svého života u příbuzných na venkově. Zatímco v domě se schyluje ke svatbě, chlapci většinu času tráví u staré studny v kopcích koupáním a sněním. Jen tady se cítí svobodně – a s hvězdným i slunečným nebem nad hlavou a v dostatečné vzdálenosti od složitých vztahů dospělých se upínají k „velkým“ problémům. Teprve po bratrancově zmizení se Samir začne přibližovat Nachiketovu uzavřenému světu a pokouší se – za něj i sám za sebe – některé věci pochopit. V částečně autobiografickém příběhu režisér prozrazuje bytostnou radost z vyprávění, vizuální citlivost a přirozenou obraznost. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (7)

JFL odpad!

všechny recenze uživatele

Stejně jako jakýkoli jiný kýč i nový film režiséra snímku "Divoký býk" uvedeného v Karlových Varech v roce 2008 nabízí okouzlení, dojetí a osudovost, hezky zploštěné do jednoho snadno stavitelného tvaru. Navíc využívá platformu etnografického přístupu, kterou lze operativně nazvat „Cestománie bez komentáře“. Vyprávění má částečně podobu listování momentkami z cesty po Indii, lépe řečenou líbivou publikací pro lidi, kteří rádi jezdí prstem po mapě a ještě radši vidí takové obrazy z příslušné země, jaké mají zažité na základě opakovaně utvrzovaných klišé. Na tento podklad je naroubováno stejně jalově povrchně ztvárněné pojednání o tom, že vyrovnat se se smrtí někoho blízkého je těžké. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Zoufale nudný artistní kýč, který si myslí, že umění se dělá záběry na hezkou přírodu a postavami, které se občas hlasitě zamyslí nad otázkami života, vesmíru a vůbec. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Nasazuji standardní hodnocení pro "festivalový" film, ze kterého jsem po hodině odešel a před tím půl hoďky prospal ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Pro me docela sympaticka zalezitost. Mam rad indickou barevnost, hravost, lehkost s jakou ziji a toci filmy. Pokud vam prijde Indie jako nudna zeme, procenta si klidne dejte nizsi. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Indická haluška, která mě nijak neoslovila. Děj zde naprosto neexistuje, celý film se tak nějak motá pořád dokola. A tak jediné, co jsem si z této projekce odnesl, je pár pěkných záběrů a možná místama zajímavý hudební "podkres" (zvuk byl dost předimenzovaný, takže slovo podkres není asi to pravé) :) Pro mě jeden ze dvou nejhorších filmů 45. MFF KV, které jsem měl možnost vidět. ()

Reklama

Reklama