Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Recenze (629)

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Jeden den je romantický film pro dospělé, pro ty, co už mají sundané růžové klapky a pro ty, kteří už se nezmítají v naivních představách :-) Mně se vztah, setkávání, míjení, promluvy a hledání (se) navzájem a vůbec vše mezi Emmou a Dexterem moc líbilo. Kdo mě znáte, tak víte, jaký mám pohled na věčnou lásku. Na počkání vychrlím tři pravděpodobné závěry i těch nejnadějnějších vztahů, a ne... ani jeden není "šťastně až na věky" :-) Čili tohle dílo je, jako bych ho točila sama, sakra ani já bych to líp nezpracovala:-D Film má příjemnou stopáž, krásné, křehké momenty, i ty mnohem míň hezké. Ukazuje lidské, přirozené charaktery a je na spoustě míst velice trefný. ()

Brasi 

všechny recenze uživatele

Na Jeden den jsem šel neovlivněný zdejším hodnocením a naopak si do kina přinesl optimistickou náladu. Ovšem prázdnota a nucenost filmu mě už od začátku těžce nudily. O násilném (násilném ani ne tak svojí povahou, jako zasazením do příběhu) konci ani nemluvě. Až zpětně jsem se dozvěděl, že je to natočený na základě románu, i přesto na mě tak Jeden den dále působí jako napsaný na objednávku - citový kalkul bez duše. ()

ellegrey 

všechny recenze uživatele

Celý film bych rozdělila na dvě části: první a druhou polovinu. V té první se 15. července, v den Svatého Swithina, seznamujeme s Emmou (Anne Hathaway) a Dexterem (Jim Sturgess). Čerstvými absolventy vysoké, kteří stojí na pokraji vstupu do nové fáze života. Právě první polovinu filmu bych popsala jako milý, příjemný úvod, který neurazí, ale ani nenadchne. Zvrat nastává kolem roku 1998, kdy se film přehoupne do druhé části. Zde se z průměrného romantického filmu, stává úžasný divácký zážitek. Zážitek, jenž je dobrým filmovým zpracováním knižní předlohy. Právě ta je pro celý film klíčová. A může se stát, že si nakonec třeba řeknete, že díky té druhé, ta první část "tak" špatná nebyla. Pokud čekáte klasický románový příběh, musím vás zklamat. Emma a Dexter spolu hned nezačnou žít a ani se hned nerozejdou. Jejich a celkový příběh filmu je zcela jiný. V den, kdy se seznámí, se stávájí něčím víc. Víc než přáteli na celý život. Víc než dvojicí zamilovaných. Ale protože se jejich cesty musí rozejít, rozhodnou se, že se setkají každý rok na svátek Svatého Swithina podobu dalších 20 let. Tedy v den, kdy se potkali. A tak se my, diváci, stáváme svědky jejich vzestupů a pádů, úspěchů a prohry. Přesvědčíme se s nimi, jak hořký život někdy dokáže být. Jeden den asi nebude filmem, který zaujme všechny diváky (o tom vypovídají některá hodnocení na filmových databázích), ale sama za sebe mohu říct, že zklamána nejsem. Snímek splnil má očekávání. V kině jsem se zasmála, zamyslela, zasnila a ukápla i nějaká ta slzička. Takže pokud máte rádi romantické drama, nemusíte se bát, že tento film vám ho zkazí. 76% Více zde ()

kaze 

všechny recenze uživatele

Proste krása. Takto má vyzerať romantický film. Takto si predstavujem film. Klobúk dolu. Tak ako to iskrilo medzi hlavnými predstaviteľmi to naposledy iskrilo medzi Rhetom a Scarlet.parada....a to krasne Anglicko a Francuzsko...love it! ()

jasanka odpad!

všechny recenze uživatele

No páááni... Tak takovéhle filmové zklamání jsem nezažila už opravdu hodně dlouho. Romantické filmy (i komedie) mám ráda. Mám ráda i A. Hathaway. Mám ráda příběhy, které se vyvíjejí a které jsou vyprávěny v delších časových úsecích. A i když tenhle film měl všechno jmenované, byla jsem znechucená, příšerně znuděná, otrávená, a málem jsem nebyla schopná ho dokoukat do konce. Stálo mě to opravdu hodně sil a odpočítávala jsem snad každou vtěřinku. Prostě nemůžu jinak, než dát odpad. Příšené. ()

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Smíšené pocity z tohoto snímku neopadly ani několik dnů po jeho zhlédnutí. Příběh nás vtahuje to vztahu dvou lidí, kteří se přitahují jako opačné póly magnetů a vy jen s napětím čekáte kdy "to" přijde. Hlavní hrdina vám přijde nechutný a rozhodně k němu nechováte sympatie. Emma je zase hrdinka, kterou sotva chápete.Tato hořkost snímku pro mě opadla v "roce 2000" a já s dvojicí začal sympatizovat. Příběh má svoji rozhádanou linii a místy jsem se přistihl, že přemýšlím nad něčím jiným... přemýšlel jsem nad tím jak mám vlastně co nejrychleji ovlivnit tu svou "linii" a za to tvůrcům děkuji. Krásný příběh s hořkým koncem věčné lásky. Nevzpomenu si kdo to řekl, ale pouze věčná láska má hořký konec a proto se stává nesmrtelnou. Film si asi vícekrát nepustím, ale stojí za to jej vidět!:) ()

Erinien 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších romantických filmů a jen to citové vydírání na konci zamrzí. Pokud si chcete poplakat, pusťte si tento film. Pokud se chcete podívat na pěkného herce, pusťte si tento film. Pokud nefandíte klasickým happyendům, pusťte si tento film. Pokud trávíte osamělý večer s depresí ze svého života a lahví vína, pusťte si tento film. Rozhodně si ho užijete. ()

RickyFitts 

všechny recenze uživatele

ne úplně do mýho vkusu, ale musím uznat, že hraní s postupnou proměnou kostýmů a make-upů mě bavilo a Anne Hathaway byla (kupodivu) opravdu dobrá. ()

andaa 

všechny recenze uživatele

Příjemný romantický filmo o jednom speciálním dni v průběhu něklika let. Příjemné i je, že nekončí úplně čťastně. Chemie mezi herci funguje a vytváří tak velmi věrohodný obraz. ()

tomo41 

všechny recenze uživatele

"She made you decent, and in return you made her so happy, so happy, and I will always be grateful to you for that." Nie som fanúšikom romantických filmov, no tento ma skutočne dostal. Nápadité rozprávanie, veľký priestor pre diváka na premýšľanie, kvalitné herecké výkony, podmanivý soundrack a britský akcent. To všetko v kope vytvára veľmi dojemný snímok, ktorý sa oplatí vidieť. "Whatever happens tomorrow, we had today." ()

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase jeden z těch komornějších romantických filmů, po kterém člověku nevypadnou všechny zuby z neustálých slaďáren. Ale mám prostě problém s nevěrou, prostě jí nesnáším a tenhle film je vlastně z velké části postavený na nevěře. 64% ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Tvůrci 500 dní se Summer se zkusili vydat jinou cestou a selhali. Jeden den se též odvážně vydává svoji cestou a riziko přináší šampaňské. Každým dnem získává na chuti a kráse, až se spojí v jediný nádherný kruh života. A jeden krásný den nebo 500 dní o ničem, co byste si vybrali? ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Ok , je to romadrámo, má to skvělé momenty , ale místy utahané, herecky však skvělé, Promarněný čas platonických lásek.... ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Silné a hravé zároveň, miestami do plaču a často na ľahký úsmev....skvelo a svižne pôsobiace dialógy a hlavne chémia medzi hercami. Aj ako muž dokážem posúdiť, že toto je o nás všetkých ()

rexino 

všechny recenze uživatele

Málokedy ma film úplne vtiahne už v prvých 10 minútach. Chémia medzi ústrednou dvojicou je základ, ktorý dotvára perfektná melódia od Rachel Portman. Každý jeden 15. júl baví a aj keď sa na mnohé dejové skoky ide zhurta a nenecháva sa veľa času na vysvetľovanie, pre mňa to skôr deju pomáha ako mu to škodí. Perfektne spracovaná myšlienka dvojice, ktorá sa robí navzájom lepšími (veď predsa o tom to je :)). Aj mne koniec prišiel trocha nedotiahnutý. Nepovedal by som, že mu uškodili klišé... veď celý film je tak trochu klišé romanca... preto to predsa pozeráme :) ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Překvapení.Chemie mezi Sturgessem a Anne funguje na výbornou a díky sympatické ústřední dvojici a fungujícímu ději jsem ochotný nakonec odpustit i tu hromadu klišé v závěru.Něco mi říká,že One Day budu mít jednou opravdu hodně rád. ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Hezký nic neurážející hollywoodský kalkul. Anne Hathaway je v milostných romancích neselhávající a Jim Sturgess se k ní výborně hodí. Moc jsem nepobíral ten zvrat (zasvěcení vědí), který působil jako těžké K.O. předešlému slušně tvořenému scénáři. Jít na to s druhou polovičkou, asi budu měkčí a přihodím půl hvězdičky :) ()

studo 

všechny recenze uživatele

Za jeden deň prečítaný (iná kniha) a videný tento film, oba bez happy endingu... Vždy lamentujem, keď má film happy ending tam, kde ho rozhodne nemal mať. No tu... ach... ()

Reklama

Reklama