Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Recenze (629)

castor 

všechny recenze uživatele

Potkali se v červenci léta páně 1988, posilnění alkoholem skončí v posteli, ne všechno se ale podaří, nicméně touhle nesmělou nocí odstartují letité a hlavně proklatě pevné přátelství. A režisérka Lone Scherfig pak rok po roku nabízí, jak se jejich životní osudy mění, vytváří. Jeden celý rok tak vtlačí do třeba jen jednoho odpoledne nebo setkání na večeři. Naše dvojice si to šupe poměrně očekávaným směrem, ale režisérka jednotlivé epizody lepí nesmírně sympaticky, osobně, uvěřitelně. Melancholické bilancování trošku sráží posledních deset minut, kdy tvůrci už tlačí na pilu a vrací se do míst, aby u diváků nabrali další body. Celku tím ublíží, protože už takhle se kvůli ročním skokům těžko buduje k dvojici pořádný vztah. Místy jsou nám hodně blízcí, jindy si k nim cestu razíme poměrně obtížně. Může za to i právě nevyváženost, protože na jedné straně tu máme klasickou romantickou záležitost (s výborně napsanými a vypointovanými dialogy) a na tu druhou koketování s nezávislou scénou. Přesto mě tenhle experiment překvapivě nadchnul. Mezi Anne Hathaway (půvabná i přes ohyzdné brýle a účes) a Jimem Sturgessem to sympaticky jiskří, jde z nich energie, ona je chytrá rádkyně, ironická a pohotová v narážkách, on je bohémem, kterému nechybí vtip, ale občas by potřeboval kopanec mezi nohy. Trošku kalkul, ale velmi líbivý.. díky za něj!! ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč jsem se dala zase nachytat. Ano, paní režisérce se dva filmy hodně povedly. Italština pro zčátečníky byla zábavná a originální, je to jeden z mála tzv. "romantických filmů", které považuji za dobré. Doma je doma byla sonda do vztahů na malém městě a přpadá mi ještě lepší než známější Italština. Oba filmy nesly stejný rukopis a pro mne velice přijatelnou a sympatickou dánskou mentalitu. Wilbur se chce zabít už byl filmem britským ale byl stále ještě vkusný i když už zabíhal mírně do kýče. Ovšem Jeden den pro mne postrádá jakoukliv originalitu a humor, je to tisíckrát přežvýkané téma a najvíc je povrchně zpracované. Jako když se hladový člověk přejí sladkostí a je mu z toho špatně. Velmi smutné. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Moc ráda bych šla s hodnocením výš, jenže teď jsem lehce naštvaná. Jeden den měl totiž na to stát se opravdu příjemnou romantikou, která alespoň trochu vybočuje z průměru. Celý ten nápad s jedním dnem je dobrý. To, že vlastně vidíme dvacet let života dvou lidí pouze skrz jednoho dne v roce, má své kouzlo. Divák si může hodně domýšlet. Škoda těch pár opravdu nezáživných pasáží, které vlastně vůbec nic neřeknou. Největší problém u mě ale je, že na mě romantické momenty nezapůsobily ani trochu, hlavním hrdinům jsem vlastně ani nějak nepřála, aby se stali párem, mnohem více se mi totiž líbili jako přátelé. Jsem asi divná, já vím. Závěr je silná citová vyděračka, ale i přesto, že se režisér fakt snažil, tak mně ne a ne a neukápnout jediná slza. Hold asi jsem nebyla na tento snímek správně naladěná. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Tady bych to viděl na rozporuplné hodnocení. Nepřišel jsem tomu na chuť a jen díky Anne Hathaway to mělo nějaký šmrnc. Námět filmu je hodně dobrý, ale začal bavit až od půlky. Bohužel na čtyři to nestačilo, ale proměny herců se povedly až na nějaké menší detaily. Nebude na škodu když za nějaký čas znovu uvidím, možná změním po čase názor. Prozatím na hraně k 4 hvězdám. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Nápad je to hezký, ale některé jednotlivé dny se mi zdály docela odfláknuté a nedotažené. Autor si s tím mohl pohrát mnohem lépe, dle mého názoru. Romantiky je na můj vkus též až moc. Já raději větší převahu komedie, což zde nedostávám. Na druhou stranu ovšem mám rád Anne Hathaway, takže už jen kvůli ní bych si netroufnul jít s hodnocením níže... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná romantika, u které nezůstane jedno oko divaček suché. Koncept potkávání hlavních postav jen jeden v roce se sice mohl využít trošičku lépe, jelikož v některých letech vidíme jen krátké scény či je nevidíme vůbec. Jinak je to celé ale výborně napsané (za to může spíš knížka pravda) a hodně dobře natočené. Největší zásluhu na kvalitách filmu má ale samozřejmě ústřední duo Sturgess-Hathaway, mezi kterými to opravdu jiskří a zvládají to uhrát i v těch vážnějších chvílích. Jen škoda poslední čtvrthodinky, která se po jisté události stala jenom přehlídkou předvídatelných klišé a dala se rozhodně natočit lépe. I tak ale hodně příjemná romance, která mě velice potěšila. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem sice trošku něco jiného, ale vůbec nevadí. Oba herci předvádějí velice slušné výkony, hlavně tedy Anne roste do první ligy neskutečným tempem. Konec je trošku přeslazený a přeslzený, ale odpouštím. Film se pomalu a nenápadně rozběhne v docela slušné drama. O komedii se rozhodně nejedná, jak je zde mylně uvedeno. 70% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem daleko víc.. Chyběl tomu nějaký náboj, větší atmosféra nebo svižnější tempo vyprávění. Těžko říct, ale každopádně tomuto filmu něco schází. Potěší sice herecké výkony, prostředí a scény ke konci filmu, ale to je pro mě docela málo. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Půl filmu jsem moc neregistroval, pak přišlo trošku toho hollywoodského romantického klišé, ale to já někdy rád. Čtvrtou hvězdu za Anne Hathaway, na kterou se mi tak krásně dívá. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Četla jsem nejdřív knižní předlohu a ta je skvělá a film s ní zákonitě prohrává. Spousta věcí se do scénáře vůbec nevešla nebo je osekaná o zajímavé drobnosti a i ta nápaditá forma vyprávění skrz tentýž den v každém roce funguje na papíře mnohem líp. Když se ale oprostím od znalosti knihy, musím uznat, že film jako je jako romantické drama dobrý. Liší se od hromady jiných tuctových romantik, v lecčems je pořád originální a postava Emmy zůstala nesmírně sympatická. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak bych vám to vysvětlil... Lone Scherfig zkrátka dokonale odhalil mou slabost a udeřil s dokonalým načasováním. Rozhodl jsem se zůstat u okamžitého pocitu při výhodu ze sálu, i když postupem času budu hvězdy patrně ubírat. Ona je to záplava klišé, průhledné a přeslazené romantiky, citového vyděračství, podbízivé hudby (Rachel, miluju tě!), očekávaných očekávání. Ale! Když já mám v sobě stejnou lásku, jakou měl Dexter. A varovný prst, který mi projel až do středu srdce, nemohl a nechtěl být ignorován. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Netušila jsem, že se z toho na konci vyklube drama, takže jsem čekala trochu jiný závěr. Byla to strašně přeslazená romantika, ale mě se to teda hrozně líbilo, jen bych vytkla, že tam některé roky ani nemuseli být, přišli mi to zbytečné scény, když se tam nestalo nic podstatného, ale netušila jsem, že je to natočené podle knížky. Na konci jsem skutečně brečela jako želva, i když to bylo trochu klišovité. A Anně s Jimem to spolu vyloženě slušelo. 5* ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Tohle vtipné, romantické, chytré drama jsem spolk i s chlupama. Dojemný, vynalézavý věčný příběh love story. Skvěle zahraný, vtipné dialogy, těžko očekávatelný závěr, nenacházím, co by tomuhle filmu chybělo. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

O2TV(FilmBoxHD)/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// PLUS: zajímavá forma vyprávění, která není tak okoukaná a má něco do sebe, klidně by mohlo být používáno častěji, líbil se mi vývoj a změna hlavní dvojice, jedna hvězdička za Edinburgh a prostředí celkově a ten závěr mě pořádně rozsekal MÍNUS: zdlouhavé a zdá se delší než ve skutečnosti je, díky rozvleklosti vyprávění jsem se občas nudil, což se mi o romantického filmu moc nestává/// Shrnutí: Anne Hathaway mám rád, kdo by taky neměl. Stejně jako v mnoha jiných filmech dokazuje, že hrát umí a tady vystřídala skoro 20 životních etap. Jim Sturgess je jako obvykle zaměnitelný. Každopádně toto byl Jeden nejdelší romantický film, který se však především dámské polovině bude neuvěřitelně líbit, hodnocení mých kamarádek zde to dokazuje./// Celkem 66%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Romantický príbeh o tom, ako trestuhodné môže niekedy byť plytvanie časom. V živote treba využiť každú príležitosť a hlavne nič neodkladať na potom, to sa týka aj vecí lásky. Výborne natočené, výborne zahrané a na záver aj posmutnelo emotívne. 80/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda. Jim Sturgess neumí hrát, Lone Scherfig točit, a Anne Hathaway? U ní jsem se nikdy nedokázal rozhodnout, jestli je to ošklivka s občasnými světlými chvilkami, kdy si na ní dá koukat, nebo krásná holka, která ale někdy vypadá strašně ošklivě. Tenhle film mě totálně minul, uspal a k smrti znudil - naprostá ztráta času. ()

Reklama

Reklama